HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ekim 2018 Salı Saat: 09:46

TURİZMDE HEDEFE DOĞRU

2017 yılının ilk 9 ayına göre 2018 yılının ilk 9 ayında yabancı turist sayısında %50 artış sağlandı. 2017 yılının ilk 9 ayında 63 bin 457 yabancı turist Ordu’ya gelirken, bu sayı 2018 yılının ilk 9 ayında 95 bin 416 oldu.
TURİZMDE HEDEFE DOĞRU

 

2017 yılının ilk 9 ayına göre 2018 yılının ilk 9 ayında yabancı turist sayısında %50 artış sağlandı. 2017 yılının ilk 9 ayında 63 bin 457 yabancı turist Ordu’ya gelirken, bu sayı 2018 yılının ilk 9 ayında 95 bin 416 oldu.

2017 yılında, 705 bin turistin Ordu'ya geldiği belirtilirken, 2018 yılının ilk 9 ayında ise bu rakamın 751 bin 312 kişi olduğu açıklandı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Ordu’nun büyüleyici, muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, Ordu’nun bir çok yerinde bakir alanların, henüz daha yapılaşmamış, el değmemiş güzelliklerin bulunduğunu söyledi.

ALTYAPIYA İLİŞKİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ordu’da turizm altyapısının düzgün hale getirilmesi, bununla ilgili olarak özellikle yol yapılması gerektiğini dile getirdiklerini kaydeden Vali Yavuz,

“Biz dedik ki,  bir şehrin kalkınmasını sadece turizm ile yapamayız. Diğer sektörleri de ihmal etmeyelim.  Yoksa, ‘turizm önceliğimiz değildir’ demedik. Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş Kültür ve Turizm Bakanı iken yaptığımız görüşmelerde, Ordu’da turizm altyapısının düzgün hale getirilmesi, bununla ilgili olarak özellikle yol yapılması gerektiğini dile getirdik. Kendisinden çok ciddi destekler aldık.  Altınordu, Ünye ve diğer ilçelerimizde önemli çalışmalar gerçekleştirdik ve bunlar şu anda meyvelerini veriyor. Altyapıya ilişkin çalışma devam ediyor” dedi.

 

 

TURİZMDE YILSONUNDA HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Yıl sonuna kadar belirlemiş olduğumuz hedefe çok yakın bir performansı gerçekleştirmiş olacağız diyen Vali Yavuz, “Ulugöl ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Perşembe Yaylası ile ilgili imar planı şu anda bitmek üzere. Geçen yılın ilk 9 ayına göre yabancı turist sayısında %50 artış sağladık. 2017 yılının ilk 9 ayında 63 bin 457 yabancı turist Ordu’ya gelmişken, bu sayı 2018 yılının ilk 9 ayında 95 bin 416 olmuştur. Verdiğiniz rakamlar konaklamalardır. Günübirlik gelip gidenleri bu sayıya dâhil etmedik. O yüzden bu artışlar net artışlardır. 2017 yılında, 705 bin turist Ordu'ya gelmişken, şu anda 751 bin 312 yerli ve yabancı turist Ordu’da konaklamış durumdadır. Yılsonuna kadar belirlemiş olduğumuz hedefe çok yakın bir performansı gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

ORTADOĞU'YA DİREK UÇUŞLAR SAĞLANMALI

Ortadoğu'ya direk uçuşların sağlanması konusunda herkesten destek beklediklerini belirten Vali Yavuz, “Ordu’da MENA Zirvesi gerçekleştirdik. Arap dünyasının en önemli işadamlarını ilimizde ağırladık ve onlarla iş birliklerini konuştuk, şehrimizi tanıttık. Şu anda da özellikle direk uçuşların Ordu'ya sağlanması noktasında stratejik bir hedefimiz var. Ortadoğu'ya direk uçuşların sağlanması konusunda herkesten destek bekliyoruz. Eğer biz direk uçuşları da buraya çekebilirsek, en az günde 4 ya da 5 ülkeden her gün uçuş sağlayabildiğimizde, bu rakamlar katlanarak artacaktır” ifadelerine yer verdi.

TURİZMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Karadeniz-Akdeniz yolu bittiğinde, ciddi bir avantaj elde edeceklerini,  o yüzden turizmi çok önemsediklerini ifade eden Vali Yavuz şunları söyledi: “Önümüzdeki süreçte altyapımızı güçlendirmeliyiz. Yol konusuyla ilgili olarak çalışmaları sürdürüyoruz.  Karadeniz-Akdeniz yolu bittiğinde, ciddi bir avantaj elde edeceğiz.  O yüzden turizmi önemsiyoruz, herkes önemsesin. Bununla ilgili önümüzdeki süreçte özellikle dil konusunda esnafımızın geliştirilmesi lazım. Bununla ilgili valilik olarak üniversiteyle de işbirliği yaparak, turizm sektöründe çalışabilecek personeli süratle yetiştirmemiz gerekiyor. Sektör temsillerini bu konuda bizimle işbirliği yapmaya, daha fazla gayret sarf etmeye davet ediyorum. O yüzden de önümüzdeki süreçte turizmde çok daha iyi bir noktaya geleceğiz, hiç kimsenin endişesi olmasın, biz inanıyoruz buna vatandaşlarımızın da inandığını görüyorum.“

 

Anahtar Kelimeler : TURİZMDE, HEDEFE, DOĞRU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız