HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2018 Cuma Saat: 09:07

EMEP: Önce devlet zamları durdurmalı

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, pahalılığın sürekli hale getirildiğini söyleyerek “Esnaf denetimleri ile göz boyamaya çalışıyorlar, hedef değiştirmeye çalışıyor ama boşuna. “ diyerek zamlara tepki gösterdi.
EMEP: Önce devlet zamları durdurmalı

            Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, pahalılığın sürekli hale getirildiğini söyleyerek “Esnaf denetimleri ile göz boyamaya çalışıyorlar, hedef değiştirmeye çalışıyor ama boşuna. “ diyerek zamlara tepki gösterdi.

            Kaya, yaşanan krizden sorumlu olanlar hedef şaşırtması yapıyorlar.” diyerek eleştirilerini sürdürdü. “Ekonomiyi tamamen dışa bağımlı hale getirdiler. “Yerli be milli” kavramını her kullandıklarında daha fazla dışa bağımlı hale geliyoruz. Elektriğe, doğalgaza üç ayda üç kez zam yapıldı. Şimdi de esnafla halkı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Her krizin fırsatçıları olduğu gibi bu krizin fırsatçısı esnaflar da olacaktır ama zamlara neden olan siyasi iktidarın tam da kendisidir.” dedi.

           

            Kaya AKP iktidarı sözcük oyunlarıyla Demirel’i aratmıyor diyerek şunları söyledi, “Bulgaristan’dan elektrik alıyorsunuz eleştirisine Demirel’in ünlü savunması vardı.” Yok öyle bir şey, yazın Bulgaristan bize elektrik veriyor, kışın da biz Bulgaristan’dan elektrik alıyoruz” diyerek algı yanılması yaratıyordu. Şimdi de            Cumhurbaşkanı “Türkiye kimseden para talep etmiyor” diyerek bir yanılsama yaratmak için “para talep etmek”le “yatırım yapmaya çağırma”yı ayırsa da, gerçekte yabancı ülkelerden borç para istemekle, uluslararası sermayeyi yatırım yapmaya çağırmanın hiçbir farkı yoktur. Hatta borç almanın, “ekonomik bağımsızlık” için daha da faydalı oluğundan bile söz edilebilir. Çünkü yeri geldiğinde borcu öder kurtulursun! Ama yabancı sermaye bankaları, fabrikaları ele geçirmişse, istedikleri siyasi amaçlara da daha kolay ulaşırlar. Bu itiraf, daha şimdiden Türkiye ekonomisinin denetiminin Amerikan danışmanlık firması olan McKinsey’e verilmesinin nedeni de aslında yabancı firmalara ve bu firmaların arkasındaki gelişmiş ülkelere uluslararası sermayeni isteklerine ne kadar önem verildiğini göstermek içindir.” diyerek eleştirisini sürdürdü.

           

            Dar gelirli insanların her gün daha fazla zor durumda bırakıldığını söyleyen Kaya, “İşçinin, emekçinin, üretici köylünün giderleri artıyor, mutfak alev almış durumda; bugün alınan ürün yarın aynı fiyatla bulunmuyor. Bunlar yaşanırken işçiler, işten atılmakla tehdit ediliyorlar hatta atılıyorlar; emeklinin, memurun ücreti eridikçe eriyor. Bıçak artık eti de delip geçiyor.” dedi. 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, Önce, devlet, zamları, durdurmalı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız