HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2018 Cuma Saat: 10:57

“ENFLASYONU KOLLUK GÜCÜYLE DURDURAMAZSINIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın zabıtayı fiyat artışı denetimine çağırmasıyla ilgili olarak “Erdoğan, ülkeyi ne Amerikan McKinsey şirketiyle ne
“ENFLASYONU KOLLUK GÜCÜYLE DURDURAMAZSINIZ”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın zabıtayı fiyat artışı denetimine çağırmasıyla ilgili olarak  “Erdoğan, ülkeyi ne Amerikan McKinsey şirketiyle ne de belediye zabıtasıyla düzlüğe çıkarabilir. Ciddi önlemler alınmalı” dedi. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Seyit Torun, “Zabıtanın fiyat denetlemeye çıkması göz boyamaya yönelik ucuz bir şovdur” diye konuştu. Torun belediye başkanlarına da çağrı yaparak “Zabıta bırakın kendi görevini yapsın. Devletin zabıtasını şova alet etmeyin. Zabıta denetimi fiyatı dengelemez. Doğalgazın, elektriğin, saraydaki debdebenin denetimini yapamayan zabıta, iki kilo bulguru, bir kutu salçayı denetleyerek mi doları düşürecek?” diye sordu. 

Torun, “Hem serbest piyasa ekonomisini savunacaksınız hem de piyasayı kolluk gücüyle dengelemeye kalkacaksınız. Bunu denemek ancak diktatörlüklerde olur.  Hayat pahalılığını, enflasyonu kolluk gücüyle durduramazsınız. Ancak demokratik bir ortamda, üretime dayalı politikalar uygularsanız ekonomiyi düzeltirsiniz.

Hem ekonomik krizi hem de demokrasi bunalımını aşmaya ihtiyacımız var. Bu da McKinsey kontrolü ya da zabıta denetimiyle olacak iş değil. Serbest bir ortamda, demokratik hukuk kurullarının uygulandığı bir ülkede, bilimin ve liyakatin ışığında yatırımlar yaparak, çalışarak krizleri aşarız.  Gerisi halkı oyalamaya, işleri daha da kötüleştirmeye yol açacak şovlardır “ diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız