HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 09:22

YAYLA; “PROJELERİMLE ‘ŞARKİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Şarkiye mahallesi muhtar adaylarından Emre Yayla, 30 Mart 2019 yılında yapılacak olan mahhali seçimlerde kazandığı takdirde hazırladığı projelerle Şarkiye Mahallesinin çehresinin değişeceğini iddia etti. Gazeteci Şafak Deliçakar’ın
YAYLA; “PROJELERİMLE ‘ŞARKİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Şarkiye mahallesi muhtar adaylarından Emre Yayla, 30 Mart 2019 yılında yapılacak olan mahhali seçimlerde kazandığı takdirde hazırladığı projelerle Şarkiye Mahallesinin çehresinin değişeceğini iddia etti.

Gazeteci Şafak Deliçakar’ın sorularını yanıtlayan Muhtar adayı Emre Yayla, mahalle sakinlerinin yoğun baskı ve talebi üzerine aday olduğunu belirterek, ilk icraatının ise Şarkiye’ye bir çocuk kreşinin kazandırılması hayali olduğunu söyledi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Yayla, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle sizi tanıyarak başlayalım. Evet Emre Yayla kimdir?

Emre YAYLA: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Ben 1986 Ordu doğumluyum. Memur bir babanın ve ev hanımı bir annenin evladıyım. 3 kardeşiz. Lise mezunuyum şu anda Ordu’nun ileri gelen firmalarından birinde saha satış sorumlusu olarak görev alıyorum. Hobi olarak yapıp daha sonra işe çevirdiğim fotoğrafçılık mesleği ile de uğraşıyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Neden muhtarlığa aday olmayı düşündünüz?

Emre YAYLA: Şarkiye mahallesinden ziyade Ordu’da tanındığımı ve sevildiğimi düşünüyorum. Çevremden bu konuda oldukça olumlu tepkiler aldım bu da beni cesaretlendirdi. Kendime şu soruyu sordum yaşlı bir insan neden muhtarlık yapar. Gençlere yol vermemiz gerekir çünkü gençler çevik dinamik zeki ve yol almaları gerekiyor. Şu anda gençlerimizin özgüven problemi var. Ben bunun böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bundan bir buçuk ay önce Karaman’da yaşayan bir arkadaşım bana ulaştı bende muhtar adayı olmak istiyorum dedi. Şu anda arkadaşız çalışmalarını görüyoruz. Ordu dışında da insanları etkileyebiliyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Kaç yıldır Şarkiye Mahallesinde yaşıyorsunuz? Mahallenizin en acil sorunları nelerdir?

Emre YAYLA: Ortalama 20 seneye aşkındır Şarkiye Mahallesindeyim. O kadar büyük problemlerimiz var ki dile getirilen getirilemeyen mesela bizim en büyük sorunumuz park sorunumuz. Araçlar kaldırımlara park ediliyor yayalarımız yolda yürümek zorunda kalıyor. Arabalar insanların üzerine sürülüyor. Bununla ilgili çok şikâyetler alıyorum. Çocuklarımızı eğlendirebileceğimiz parkımız yok yeşil alanımız yok.

Şafak DELİÇAKAR: Eğer muhtar olursanız mührü kaldıracağınızı söylemiştiniz bunu nasıl yapacaksınız yerine neyi koyacaksınız?

Emre YAYLA: Mührü şu şekilde kaldıracağım mahallemizde birçok ihtiyaç sahibi var. Bir ihtiyaç sandığı kuracağım. Mesela mühre vatandaş geldi. Bana para teklif edecek ben bu parayı kabul etmeyeceğim. Bu para benim hakkım değil ben o parayı ihtiyaç sahiplerine vereceğim. Bana gelen hiç kimseyi geri çevirme lüksüm yok. Herkese kapım sonuna kadar açık.

Şafak DELİÇAKAR: Nasıl farklı bir muhtar adayı olacaksınız?

Emre YAYLA: En başta yüzü gülen insanlara değer veren bir muhtar olmak istiyorum. 7/24 telefonlarımın açık olacağının garantisini veriyorum. İnsanların iyi gününde kötü gününde yanlarında olacağım insanları seviyoruz inşallah mahallemizde bize destek verecektir. Buraya geleceğimi duyan herkes destek veriyorlar.

Şafak DELİÇAKAR: Belediye çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Emre YAYLA: Belediyemiz çalışıyor. Kimse diyemez ki Ordu belediyesi çalışmıyor diyemez ama bitmeyen bir yol kazı çalışması var yapılan yollar tekrar tekrar eşilip insanları zor durumda bırakıyor biz daha güzel şeylere imza atabiliriz diye düşünüyorum.

Bende bu muhtar ve belediye arasında güzel bir köprü kurup mahalleme faydalı olmak belediyeden nasıl faydalanabileceksem o şekilde faydalanmak istiyorum. Sonuçta hizmet için geleceğim muhtarlık bir gönül işidir.

Şafak DELİÇAKAR: Mahallenizde asfaltlanma sorunu var mı?

Emre YAYLA: Bakarsanız birçoğu çözüldü. Çok güzel yollarımız yapıldı. İnsan baktığı zaman Fidan gör caddesine içi açılıyor. Mahallemizin eksiklerini belediyemize bildirerek daha güzel işlere imza atıp insanlarımıza yaşanabilir bir memleket haline getirmek için çalışacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Fındık konusunda sizin şahsi görüşünüz nedir?

Emre YAYLA: Bizim bu konuda çok eksiğimiz var. Bize fındık fiyatı verenler o çuvalın altına bir kere girmeli. O bahçelerin yollarını çıkmalı bakalım bize ne kadar fiyat veriyorlar. Bakıyorsunuz iç fındık 60-80-100 lira bu rakamlara dayanıyor. Çok komik bir rakam 12 TL. Ot vurma gübreleme ilaçlaması var çok maliyeti var. Fındığın en az 17-18 TL olmalı. Bu içimizde kanayan bir yara sahip çıkamıyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Ordu’daki gençlerde sizce işsizlik ne safhada işsizlik var mı?

Emre YAYLA: İşsizlik var hele hele de büyük bir krizde varken. İş arayan gençlerin iş kapıları da var. Beğenmeme olayımız var herkes istiyor ki masa başında olalım rahat olalım temizlik işçisi de lazım bu memlekete.

Şafak DELİÇAKAR: Ordu sanayi kenti midir turizm kenti midir tarım kenti midir?

Emre YAYLA: Ordu’nun şu anda üçünün de olduğu bir yere koyamıyorum. Turizm kenti deseniz yok yani. Tarım zaten bitmiş köylü zaten sütünü yoğurdunu markette alıyor. Sanayi zaten yok üretmiyoruz aksine tüketiyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Siyasi hedefleriniz nelerdir?

Emre YAYLA: Siyasi düşünmek için aslında çok erken ama gerçek anlamda ileriye bakan ufkum ve hedeflerim var. Belki bugün muhtarım bakmışsınız daha farklı bir kimlikte karşınıza çıkmışım benim ilk hedefim örnek bir muhtar olmak sonra mahallem beni sevecek halkım sevecek daha sonra da onlar beni gereken yere koyacaktır diye düşündüm. Ben muhtarlığı gerçekten önemsiyorum.

Benim bir hedefim var şarkiye parmakla gösterilen bir mahalle olacak. Ben esnaflarla ilgili seçimi alınca esnafları ziyaret edip numaramı bıkacağım. Dertlerini dinleyeceğim esnafla devlet kurumu arasında köprü oluşturacağım.

Şafak DELİÇAKAR: Nasıl bir çalışma takvimi oluşturdunuz kendinize?

Emre YAYLA: İnsanlara kendimi tanıtmaya özen gösteriyorum. Her gün bıkmadan usanmadan hizmetlerimiz vatandaşlara anlatmaya çalışıyorum. Gölköy’e Gürgentepe’ye gittiğimde orada beni destekleyen insanlarla karşılaşıyorum bu beni mutlu ediyor.

Şafak DELİÇAKAR: Suriyeliler hakkındaki kişisel fikriniz nedir?

Emre YAYLA: Evet kötü bir dönem geçirmişler savaşa girmişler bize bu Müslüman kardeşlerimize sırt dönmek asla yakışmaz. Ama ben Suriyeli ve diğer mülteci kardeşlerimizin içimizde olmasına çok karşıyım. Ufacık çocuklar dilendiriliyor ve bunlar alışkanlık haline geliyor. Bu daha sonrasında daha büyük problemlere neden olacak görüyoruz diğer illerimizde Suriyeli diğer mülteciler Türk kardeşlerimize zarar vermeye başladılar. Benim kendi vatandaşım işsiz açken onlar deniz kenarlarında ızgara yapıp tatil yapıyorlar.

Şafak DELİÇAKAR: Sizin Şarkiye Mahallesi için bir hedefiniz var mı?

Emre YAYLA: Şarkiye için birçok hayalim var ama asıl hayalim Şarkiye Mahallesi bildiğiniz gibi iş yerlerinin yoğun olduğu bir mahalle. Bu mahallede bir kreşe ihtiyacımız var en büyük hayalim bu öncelikle.

Şafak DELİÇAKAR: Bazı yapıları çarpık buluyor musunuz mahallenizde?

Emre YAYLA: Hat güzergahları değişti mahalle araları çok dar. Devletimizin bunla alakalı bir çalışması var. Şimdi muhtar olursak belediyemizle uyum içinde mahallemizde kentsel dönüşüme girebilecek yerleri belirleyip kentsel dönüşüme sokma çabasına gireriz. Ben mahallemin güzel ve temiz olmasını istiyorum. Çünkü Şarkiye Ordu’nun kalbi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Yayla, seçim takvim sürecinde size başarılar diliyor, verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ediyoruz.

Emre YAYLA: Bende çok teşekkür ediyorum sayın Deliçakar. Size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine de yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız