HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ekim 2018 Perşembe Saat: 09:18

VALİ YAVUZ: “HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

  Okul ziyaretlerinde bulunarak, eğitim-öğretimle ilgili sorunları, sıkıntıları ve ihtiy
VALİ YAVUZ: “HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

 

Okul ziyaretlerinde bulunarak, eğitim-öğretimle ilgili sorunları, sıkıntıları ve ihtiyaçları yerinde tespit etmeye devam eden Vali Seddar Yavuz, bugün Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu-Ortaokulu ve Meslek Okulu ile Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokuluna ziyarette bulundu.

 

Vali Seddar Yavuz, Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ziyaretinde ilk olarak, yiyecek-içecek hizmetleri atölyesi, mutfak bölümü, çok amaçlı salon, müzik odası, el sanatları teknoloji atölyesi ile mobilya iç mekan tasarım atölyesini gezerek detaylı bilgi aldı ve öğrencilerle tek tek yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

 

“Değerli Öğretmenlerimize Minnettarız”

 

Daha sonra öğretmenler odasında, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, ”Biz sizleri gerçekten önemsiyoruz, seviyoruz, saygı duyuyoruz. Emeğinize sağlık, yüreğinize sağlık. Dünyanın en zor mesleklerinden bir tanesi öğretmenliktir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünkü seviyesine ulaşmış olmasında, sizlerin çok büyük emeği, gayreti var. O, yüzden sizlere minnettarız. Daha iyisini yapmalı, daha çok çalışmalıyız” dedi.

 

 

Son dönemde özellikle toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik çok ciddi bir sosyal politika programı olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Sosyal politikalar alanında Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Evde bakım aylığı, engelli aylığı, yaşlılık aylığı, dul ve yetim aylığı ile tüm dezavantajlı kesimlere el uzatılmıştır. Dezavantajlı gruplara yönelik geliştirdiğimiz politikalar bakımından Avrupa'nın dahi önünde olduğumuzu söyleyebilirim. Birçok dezavantajlı kesime yönelik projelerde, geçmişte hayal edemeyeceğimiz bir aşamaya geldik. Almamız gereken bir hayli mesafe var. Çünkü, ancak yaşanıldığında anlaşılan bir durum bu. Bunun anlaşılabilmesi için engelli bir çocuğa sahip olmak, engelli ailenin bir bireyi olmak, onlarla yaşamak gerekir. Türk kültür medeniyetini bir sözcükle ifade et deseniz bana, ‘sevgi medeniyeti’ diye tanımlarım. Dünyadaki hızlı değişim ve dönüşüm birçok değer yargısını alt ettiği gibi, bizim hassasiyetlerimizi de maalesef azalttı. Dolayısıyla insan daha çok menfaati ve çıkarı odaklı bir yaklaşıma doğru evriliyor. Avrupa medeniyeti hep böyleydi aslında ama biz de onlara benzemeye başladık. Bizi Avrupa’dan ve dünyanın diğer medeniyetlerinden ayıran en önemli özelliğimiz, şefkat ve sevgi medeniyetine olan bağlılığımızdı. Özel eğitim bizim üzerinde ısrarla durmamız gereken bir alan.  Fiziki mekân bu iş için yetmez. Çok açık bir şekilde bizim daha iyi mekanları planlayıp hayata geçirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili hep beraber çalışacak, daha iyi neler yapabilir, bunları tartışacağız ancak mevcut olanı da en iyi kullanmak gibi bir yükümlülüğümüz bulunduğunu da unutmayalım” diye konuştu.

 

“Ben Alışıldık Bir Yöneticilik Yapmıyorum, Yapmayı da Düşünmüyorum”

 

Vali Yavuz, ”Öğretmenlik, kaymakamlık bir meslek değildir. Adanmışlıkla yapılabilecek, gönlünüzü vermekle yapılabilecek bir şeydir. Kırk dakikalık öğretmenlik olur mu? Ya da sekiz saatlik Valilik olur mu? Soruyorum size olur derseniz hemen konuşabiliriz. Ama olmaz, olmayacağını biliyorum. Gecenin on birinde yardım isteyen bir insanın siz eğer mesajına cevap vermez, ertesi gün o insanla bir irtibat kurdurmazsanız olur mu? Akşam beşte benim mesaim bitti deyip eve gidip oturabilir misiniz? Bazı meslek alanları var ki, bu bir hayat biçimidir. Aslında bir meslek seçmiyorsunuz. Liselerde gençlerimize, eğitim fakültelerinde bizim mesleğe girecek olanlara bunu anlatmak gerekiyor. Biz meslek seçmiyoruz bir hayat tarzı seçiyoruz ve bu hayat tarzı zor bir hayat tarzı. Çoğu zaman her şeyinizden vazgeçmeniz gereken bir alandan bahsediyoruz. Eğer bu gönül yoksa sizde, insanlara sevgi ve aşkla bağlı değilseniz yapılabilecek bir iş değil. Bu insana zulüm bu inanılmaz bir eziyet verir insana. O yüzden size saygı duyuyorum, sizleri seviyorum. İhtiyacınız sıkıntınız olduğunda lütfen bize ulaşın. Ben alışıldık bir yöneticilik yapmıyorum ve yapmayı da düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

 

Vali Yavuz, toplantı sonunda öğretmenlerden yaşadıkları sorun, sıkıntı ve talepleri dinleyerek, tek tek not aldı.

 

Vali Yavuz, Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulunu da Ziyarette Bulundu

 

Vali Seddar Yavuz, Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu-Ortaokulu ile Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ziyaretinin ardından Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulu’nu da ziyaret ederek, sınıfları gezdi ve minik öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti.

 

Çocuklara çeşitli sorular yönelten Vali Yavuz, mülki idare amirliği mesleğinin önemini anlatarak, çocuklardan çok kitap okuyarak, derslerine çalışmalarını ve başarılı olmalarını istedi.

 

“Öğretmenlerimiz Zor ve Kutsal Bir Görevi İcra Ediyor”

 

Vilayetler Hizmet Birliği Adil Karlıbel İlkokulu ziyaretinde de burada görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, “Hepinize teşekkür ediyorum. Çok güzel ve zor bir meslek icra ediyorsunuz bunun farkındayız. Bu şehrin Valisi olarak her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi sizden istirham ediyorum. Kapımız da, gönlümüz de her zaman sizlere açık. Bu şehirde en kıymet verdiğimiz meslek grubunun sizin olduğunuzu bilmenizi özellikle isterim. Hangi konuda olursa olsun her zaman sizin yanınızda durmaktan onur duyarız” diye konuştu.

 

“İletişim Kanallarını Güçlendirmek Gerekiyor”

 

Zaman zaman okullara ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen Vali Yavuz, ”Geçmişten bugüne bir iletişim sorunu olduğunu anladım.  Bizim biraz daha irtibatlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. O nedenle sizleri sadece sınıflarda öğrenciler ile baş başa bırakmak yerine, olabildiğince yanınızda durabilirsek bundan mutluluk duyarız. İkili eğitim ve diğer konular üzerinde zaten önemle duruyor, çalışıyoruz. Onları belirli bir periyot içerisinde, Hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile aşacağız. Devletimizin bir çalışması var bununla ilgili, tekli eğitime geçmek gibi bir hedefimiz var. Bunu sağlamak içinde gece gündüz çalışıp bitireceğiz. Ordu’nun önümüzdeki en büyük engeli arsa sorunu. Ben göreve başladığımda 11 tane yatırım vardı, hiç birisi ihale edilememişti. 11 tane okulumuzun ihalelerini bitirdik, inşaatları devam ediyor. Bu sene yine ihale ettiğimiz inşaatlarımız var. Yaklaşık 250 milyon civarında eğitim yatırımı yapıyoruz. Ordu’da şu anda yaklaşık 250 milyon TL’lik fiziki eğitim yatırımı devam ediyor. Yapmamız gereken çok daha işimiz var onun farkındayız, bilincindeyiz, bunları hep beraber yapacağız. Yaklaşık 30 bin öğrenci taşıyoruz, yaklaşık 70 milyon TL civarında para ödüyoruz. Buna ilişkin nasıl çözüm üretebiliriz? Ya da nasıl çözebiliriz diye çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

 

“Hiç Çekinmeden Bana Ulaşabilirsiniz”

 

Öğretmenlerden bir ihtiyaç ya da sorunları olduğunda çekinmeden kendisine ulaşabileceklerini belirten Vali Seddar Yavuz, ”İletişim kanallarımız hep beraber açık olsun, biz de sizin yanınızda olmaya, size destek olmaya her zaman varız” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Okul çıkışında bekleyen minik öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılaşan Vali Seddar Yavuz, onlara çeşitli hediyeler verirken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, YAVUZ:, “HEP, BERABER, ÇALIŞACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız