HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ekim 2018 Pazartesi Saat: 09:08

Vali Yavuz, Muhtarlar Günü Etkinliğine Katıldı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Altınordu Kaymakamlığı ile Altınordu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yemek programına katılarak, muhtarlarla bir arada oldu.
Vali Yavuz, Muhtarlar Günü Etkinliğine Katıldı

 

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Altınordu Kaymakamlığı ile Altınordu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yemek programına katılarak, muhtarlarla bir arada oldu.

Akyol Restorantta düzenlenen yemeğe, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Altınordu Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Nevin Gül, Ordu Altınordu Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Sabri Tiryaki ile muhtarlar ve bazı daire müdürleri katıldı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Ülkemizde son 16 yılda ciddi bir zihniyet devrimi gerçekleştirilmiştir. Asık suratlı, kapısı kapalı, ulaşılmaz devletten, insanı ve sevgiyi odak alan, insanların sorunlarını kendi sorunları gibi gören, empati yapan, bizatihi vatandaşın ayağına giden, vatandaşın sorunlarını dinleyen bir anlayışa doğru evrildik. Elbette bu kolay bir değişim olmadı. Hala bu değişime direnç olduğunu da hepimiz bilmeliyiz” dedi. 

Vali Yavuz, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, artık insanı kıymetli bir hale getiren, her bir ferdin değerli olduğu anlayışı ifade ediyor. Biz kutsal devletten, kutsal vatandaş anlayışına geçtik. Devlet, vatandaşını mutlu ettiği sürece değerli ve kutsaldır. Yoksa devlet bizatihi çok değerli bir varlık değildir. Vatandaşına sırtına dönmüş, onun sorunlarını çözmeyen bir devletin kutsallığını ve ebediyen yaşayacağını iddia etmek, beyhude bir çabadır. Bu yeni anlayışın, bizim medeniyetimizin bir ürünü olduğunu da söylemek isterim” şeklinde konuştu.

“Muhtarlarımız, devletin gören gözü ve işiten kulağıdır” diyen Vali Yavuz, “Muhtarlarımız, vatandaşımıza en yakın birimimizdir ve devletimizin temsilcisidir. Dolayısıyla mülki amir sıfatını da taşır. Bu nedenle sizler çok değerli ve çok kıymetlisiniz. Biz sizleri seviyoruz kapımızı da gönlümüzü de size sonuna kadar açıyoruz. Bu vesileyle 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü kutluyor” diye konuştu. 

AK Parti Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız da programda yaptığı konuşmada, “Toplumu yönlendirecek, toplumu doğruya götürecek muhtarlarımızdır. Toplumun sorumluluğu sizlere aittir. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlığa çok önem veriyor. İstikrarı ve düzeni sağlayan sizlersiniz. Sizler olmazsanız bu istikrar, bu düzen sağlanamaz. Siz zaten mahallelerinize sahip, mahallelerinizi bilen, yardımcı olan sorumluluğu üstlenen kişilersiniz. Mahallenizin, Ordu’muzun ve Türkiye’nin sorumluluğu sizin sırtlarınızdadır. Bu sorumluluğu taşıyacağınıza inanıyorum, gününüzü tekrar kutluyor, hepinizi hürmetle selamlıyorum” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise konuşmasında, “Çalışma arkadaşlarımız olarak 4,5 yıldır birlikteyiz. Bu süre içerisinde mümkün olduğunca sizlerin problemlerinin çözümü, özellikle halka karşı olan sorumluluğun yerine getirilmesinde iş birliği içerisinde çalışmanın azmi ve heyecanı ile bugüne geldik. Bugün bizim de, sizin de, ortak çalışma arkadaşlarımız olarak beraberce geleceği inşa etmek üzere özerk günümüzdür. Ben öncelikle Sayın Valime, çok kıymetli milletvekilime, bu hazırlıkları sürdüren Altınordu Belediyemize, Kaymakamlığımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

2015 yılında bir Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, “Yapılan değişiklikler ile muhtarlık müessesesine çok önemli görevler verildi. Şuanda da muhtarlarımız bizim çalışma arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız, yerelde halka en yakın irtibat noktası. Yerel yönetimler ile genel yönetimler arasında bir köprü vazifesi görmekteler. Vatandaşların mahalli müşterek ihtiyaçlarının tespitini yaparak gerek genel yönetimlere, yerelde de yerel yönetimlere iletmektedirler. Bunlar da elbette yakından yönetim adına çok önemli bir süreci yerine getirmektedirler. Önümüzdeki süreçte de muhtarlarımızın başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Programda Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcanda bir konuşma yaptı. Tezcan konuşmasında ”Bugün özel bir gün. Çünkü, hizmetin vitrininde olan, hizmeti vitrinde sergileyen muhtarlarımız ile bir aradayız. Muhtarlar en ücra, devletin en alt biriminde hizmet yapan ama devletin en üst birimine hizmet taşıyan arılar gibiler. Onlar bizim mesai arkadaşlarımız, onlar bizim canlarımız” derken, Altınordu Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Nevin Gül ise 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tüm muhtarlarımızın bir arada olmasını sağlayan ve bizleri onurlandıran Sayın Valim başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : Vali, Yavuz, Muhtarlar, Günü, Etkinliğine, Katıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız