HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 11:21

SOĞUKSU, ROTAYI AVRUPA VE OLİMPİYATLARA ÇEVİRDİ

Ordu Boks Milli Takım Antrenörü İbrahim Gündoğdu ve Milli Sporcu Gamze Soğuksu, gazeteci Şafak Deliçakar’a özel açıklamalarda bulundular. Ordu’da boks sporunun yaygınlaşmasını hedefleyen Antrenör İbrahim Gündoğdu, ‘Yetenekleri ke
SOĞUKSU, ROTAYI AVRUPA VE OLİMPİYATLARA ÇEVİRDİ

Ordu Boks Milli Takım Antrenörü İbrahim Gündoğdu ve Milli Sporcu Gamze Soğuksu, gazeteci Şafak Deliçakar’a özel açıklamalarda bulundular. Ordu’da boks sporunun yaygınlaşmasını hedefleyen Antrenör İbrahim Gündoğdu, ‘Yetenekleri keşfet’ sloganıyla hareket ederek Gamze Soğuksu’nun da Rusya’nın Anapa kentinde aldığı başarının önemine dikkat çekti.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Gündoğdu ve Soğuksu, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Hocam öncelikle sizden başlayalım. İbrahim Gündoğdu kimdir?

İbrahim GÜNDOĞDU: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Ben Ordu Perşembe ilçesi Ekinciler köyündenim. Ortaokul ve lise öğrenimimi İmam Hatip lisesinde okudum. Açık öğretimden kamu yönetimi şu anda ayrıca da spor yönetimi okumaktayım. Ben boks sporuna 1994 yılında Mustafa genç hocamın yanında başladım.

Boks sporu ağır bir spor hele de bayanlar için. Ama ben 2003 yılında milli takımda antrenörlüğe başladım. 2005 yılında da büyük bayanlarda 5 yıl boyunca görev aldım. Avrupa şampiyonasında görev aldım dünya şampiyonasında görev aldım. Bu tecrübelerimi ben Ordu’daki gençlerimize yansıttım.

Her sporcu bir yetenek yetenekleri keşfet sloganıyla. Ben bu teorik derslerimi her okulda fakir olan malzemesi olmayan yetenekleri kovaladım. Gamzeyle beraber otuza yakın bir sporcumuz vardı. Bizim maceramız bu şekilde başladı.

Şafak DELİÇAKAR: Evet Gamze seni de Rusya’da ki başarından dolayı kutluyoruz. Bize biraz kendinden bahseder misin. Gamze Soğuksu kimdir?

Gamze SOĞUKSU: Ben İstanbul’da doğdum annemin önceden beri olan rahatsızlığından dolayı hep vakitlerim annemle hastanede geçti.

Annemin rahatsızlığından dolayı bacağı kesilmişti bu yüzden Ordu’ya taşındık Ordudayken de hep annemin yanındaydım. Annem vefat edince İbrahim hocayla tanışıp boks hayatıma başladım.

Şafak DELİÇAKAR: Eğitim hayatındaki hedefin nedir?

Gamze SOĞUKSU: BESYO okumak şu anda. Ve hocam gibi antrenör olabilmek. Günde yaklaşık iki buçuk saate yakın boks çalışıyoruz ama beden eğitimi saatlerinde çalışıyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: İlk maçının heyecanını bizimle paylaşır mısın?

Gamze SOĞUKSU: Maça çıkmadan önce 2-3 günlük bir heyecanım vardı. Maça çıktığımda çok rahat dövüştüm sanki normal antrenman yapıyormuş gibi maça çıkınca heyecanımı yendim. Bundan sonraki hedefim de Avrupa şampiyonluğu.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Gündoğdu, 2003’ten bu yana tesisleşmede başta olmak üzere ne gibi gelişmeler kaydettiniz?

İbrahim GÜNDOĞDU: Milli takımda biz çok büyük kademeler atladık. 2003 den 2015’e kadar çok büyük başarılar elde ettik Dünya şampiyonu çıkardık Avrupa şampiyonu çıkarttık. 2006 yılında İtalya’da Avrupa birliği ülkesinin kupasını aldık. Bayanlarda boksta oldukça iyiyiz. Geçmişe göre bizim tesislerimiz şu an çok çok yeterli.

Şafak DELİÇAKAR: Sizi dışarıdan da destekleyen insanlar var mı bunlar kim?

İbrahim GÜNDOĞDU: Kadir Yüce Çamlıkspor kulübün başkanı yöneticisi hem çamlık marketler zincirinin de sahibi. Bizim mahallemizin abisi. Biz orada antrenmanlara başladığımızda dedi ki bunlar bizim mahallemizin çocukları dedi ne lazımsa biz karşılayacağız. Gamze’ye şampiyon olunca da maddi manevi her türlü destek verdi. Ben buradan katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.

Hasan kardeşimiz oda bizim eski sporcumuz milli takımımızı ağırlarken elinden geleni yaptı. Birde Gökhan bey var oda Kadir Bey’in ortağı oda çok yardımcı oldu. Ben kızımıza bugüne kadar maddi manevi destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Kulüp olarak kaç sporcunuz var?

İbrahim GÜNDOĞDU: Şu anda benim lisanslı 85 tane sporcum var. Biz her zaman Ordu’nun maçı olduğunda sahil de çift antrenman yapıyoruz. Bizim bir periyodumuz var ben milli takımda yaptığım çocuklara uyguluyorum ve milli takımda kampımıza gittiğimizde test yaptık testi yapınca Gamze birinci çıktı. Kampta Avrupa’da ve dünyada derece yapmış kızlarımız var hepsi geride kaldı.

Çünkü biz Türkiye Şampiyonası Şubat ayında bitti biz 7-8 ay boyunca sadece 2 hafta fındıkta izin kullandık bayramlarda dahi antrenman yaptık. Çok çalıştık.

Şafak DELİÇAKAR: Gamze Soğuksu son olarak bize neler söylemek istersin?

Gamze SOĞUKSU: Hedefim ilk olarak bir Avrupa Şampiyonluğu çıkarmak. Daha sonra dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlara katılmayı düşünüyorum. Tüm madalyalarımı annem için kazandım. Ailemin hocamın desteği ile bütün madalyalarımı aldım hepsine çok çok teşekkürler ediyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Bir kulüpleşme söz konusu mu peki?

İbrahim GÜNDOĞDU: Olacak inşallah. Bir ön görüşme yaptık. Benim hayalim şu ben devlet memuruyum bize devletin maçlara giderken verdiği bir para var ama büyükşehirlerde de destekler oluyor.

Ben buradan bize büyükşehrimizin olsun diğerleri olsun bize bu saatten sonra çünkü biz bir ilki yaşattık yıldızlar kategorisi demek kendi yağında kavrulmuşsun başka destek yok demek. Kızımıza zaten devlet bursu var.

Olimpiyat merkezine kaydını yaptıracağız. Devletten maaş alacak. Artık devlet himayesi altında. Öğrenim hayatına da Trabzon’da devam edecek ama hafta sonları yine antrenman yapacağız.

Son olarak da bizi programınıza davet ettiğiniz çok teşekkür ediyorum. İnşallah buraya daha çok şampiyonlarla geliriz. Biz daha yolun başındayız. Daha nice Gamzeler yetiştirmek için Türk sporuna Türk boksuna 7/24 hizmet edeceğim.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Gündoğdu ve Soğuksu, geldiğiniz için her ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

İbrahim GÜNDOĞDU: Bizlerde bu fırsatı sağladığınız için şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi sahip ve çalışanlarına teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyoruz.

Gamze SOĞUKSU: Bende verdiğiniz bu fırsat ve destek için teşekkür ediyorum. İnşallah Avrupa ve Olimpiyatlarda da aynı başarıyla Ordu’ya döneriz. Sizin de haber ve röportajlar konusunda bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : SOĞUKSU, ROTAYI, AVRUPA, VE, OLİMPİYATLARA, ÇEVİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız