HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ekim 2018 Salı Saat: 08:13

KÜPELEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hayvan sağlığı ekipleri tarafından Ordu genelinde 2018 yılında 50 bin 723 adet büyükbaş ve 44 bin adet küçükbaş hayvan küpelendi. Konuyla ilgili Tarım İl müdürlüğünden yapılan açıklama
KÜPELEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hayvan sağlığı ekipleri tarafından Ordu genelinde 2018 yılında 50 bin 723 adet büyükbaş ve 44 bin adet küçükbaş hayvan küpelendi.

Konuyla ilgili Tarım İl müdürlüğünden yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi; Türkiye’de hayvan varlığının bilinmesi ve doğru hayvancılık politikalarının belirlenebilmesi açısından büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kimliklendirilerek kayıt altına alınması çok önemlidir. Aynı zamanda kimliklendirme; hayvancılık desteklemeleri, hayvan hareketleri ile hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi ve sağlıklı denetim yapılabilmesi açısından da büyük önem arz etmektedir.

Bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatları doğrultusunda, İl-İlçe Müdürlükleri hayvan sağlığı ekipleri tarafından Ordu’da bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması için yoğun bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından 2018 yılında bugüne kadar 3 aylıktan küçük 50.723 adet büyükbaş hayvan, 6 aylıktan küçük 44.000 adet küçükbaş hayvan küpelenerek kayıt altına alındı.

Öte yandan yetiştiricilerin hayvanlarını doğduğundan itibaren 1 ay içerisinde İl-İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri durumunda; büyükbaş hayvanlar 3 aylık yaşa kadar, küçükbaş hayvanlar ise 6 aylık yaşa kadar küpelenebilmektedir. Daha büyük yaştaki hayvanlar ise ancak idari para cezası uygulandıktan sonra küpelenerek kayıt altına alınmaktadır. Yetiştiricilerin hayvanlarını küpeletmemeleri durumunda hayvancılık desteklerinden ve hayvan hastalıkları tazminatından yararlanamamaktadır.

Aynı zamanda küpesiz hayvanların bulunduğu yerden başka bir yere nakledilirken yakalanmaları durumunda bu hayvanlar hemen kesime sevk edilmekte ve idari para cezası uygulanmaktadır. Yetiştiricilerimizin idari para cezasına maruz kalmamaları adına doğan hayvanlarını bir ay içinde bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir”

 

Anahtar Kelimeler : KÜPELEME, ÇALIŞMALARI, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız