HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Kasım 2018 Cuma Saat: 08:37

İMAR BARIŞI UZATILDI

Son zamanlarda yoğun ilgi gören ve 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olarak yapılan yapıların kayıt altına alınmasını hedefleyen 3194 sayılı imar kanununun geçici 16. Maddesi olan İmar Barışı
İMAR BARIŞI UZATILDI

Son zamanlarda yoğun ilgi gören ve 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olarak yapılan yapıların kayıt altına alınmasını hedefleyen 3194 sayılı imar kanununun geçici 16. Maddesi olan İmar Barışı 31.12.2018 tarihine kadar uzatıldı.

 

  Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olarak yapılan yapıların İmar Barışı kanunundan faydalanamayacağını söyledi.

Başkan Muharrem Aktepe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı 31 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete içerisinde yer alan 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi başvuru süresinin 31/12/2018 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

 

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

 

İmar barışına başvuruların E- Devlet üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açılan yapı kayıt belgesi başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Vatandaşlarımız kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile sisteme giren kişiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı paneli üzerinden imar barışı başvurusu yapacak. Yapı kayıt belgesi başvuru formu dolduran kişilere imar barışı SMS bilgileri gönderilecek. Bu SMS bilgisi ile imar barışı ödemesi alan bankalar üzerinden yapı kayıt belgesi ücreti ödeyen kişiler internet üzerinden yapı kayıt belgesi çıktısı alacak ve işlemlerini tamamlamış olacaklar.” dedi.

 

 “YENİ YAPILAN YAPILARI KAPSAMIYOR”

 

Başkan Aktepe her ne kadar İmar Barışı süresinin uzatılmış olsa da 31.12.2018 olan ödeme süresinde herhangi bir değişiklik olmadığını da sözlerine ekleyerek, “Ancak bu karar 31.12.2017 öncesini kapsıyor. Lütfen kimse kaçak yapı yapıp cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmasın. Yeni yapılan yapılar için İmar Barışından faydalanmak gibi bir durum söz konusu olmayacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hassasiyet göstermeleri rica olunur.” şeklinde konuştu

 

 

Anahtar Kelimeler : İMAR, BARIŞI, UZATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız