HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Kasım 2018 Cumartesi Saat: 09:29

BDDK ONAYLI MİLLİ YEMEK KARTI PİYASADA

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun girişimleriyle hayata geçen ilk yerli kart Yemekmatik, işyerlerini pos kirası ve yüksek komisyondan kurtaracak, kullanıcılara da önemli indirimler sağlayacak. Yeme içme sektörü bankacıl
BDDK ONAYLI MİLLİ YEMEK KARTI PİYASADA

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun girişimleriyle hayata geçen ilk yerli kart Yemekmatik, işyerlerini pos kirası ve yüksek komisyondan kurtaracak, kullanıcılara da önemli indirimler sağlayacak.

Yeme içme sektörü bankacılık sistemine entegre ilk yerli yemek kartına kavuştu. Aralık ayı itibarıyla kullanılmaya başlanacak “Yemekmatik” ile restoranlar pos cihazı ve yüksek komisyon bedeli ödemekten kurtulacak

Türkiye’de 7 milyar TL büyüklüğe sahip olan yemek kartı sektörü, yerli bir oyuncuya kavuştu. Yeme-içme sektörünün anayasal yetki ve sorumluluk sahibi tek kuruluşu Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu’nun uzun çalışmaları sonunda alt yapısını oluşturduğu Yemekmatik yemek kartı platformu, yerli teknoloji firması İnfoteks’in ve iş ortağı olan QNB Finansbank ve Türk Para’nın geliştirdikleri altyapı ve BKM’nin TROY sistem desteği ile hayata geçiyor. Önümüzdeki hafta bir başka büyük özel bankanın da sisteme dahil olacağı belirtildi. Yemekmatik’in aralık ayından itibaren geniş üye işyeri ağında kullanılmaya başlayacağını belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı E. Aykut Yenice “Federasyon olarak  Türkiye’de 81 il, 957 ilçede 130 binin üzerinde  üye sayısına sahibiz. Bu yıl pilot bölgelerde testlerini yaptığımız Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye iş yerlerimize yayılarak, Türkiye’nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak” dedi.
Yemekmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz da ilk etapta 50 bin üyeyi 6 ay içerisinde sisteme entegre etmek istediklerini ifade ederek “Bu da yaklaşık yarım milyon şirketin kartını kullanmak anlamına geliyor. Üyelerimizi kart komisyon yükünden kurtarmak istiyoruz. Yemek kartı sektöründe üye işletmelerin POS cihazı, sistem kullanım bedeli gibi maliyetlere katlanması gerekiyor. Oysa ülkenin kaynaklarının daha verimli kullanılması gereken bir dönemdeyiz. Geliştirilen model ile Yemekmatik yemek kartlarının üye işyerlerinde kullanımı ile depozito ve sair adlar altında görünmeyen bir ücret talep edilmeyecek. Türkiye’nin genelinde bu hizmeti vereceğiz, böylece pastayı daha fazla büyüteceğimize inanıyoruz” diye konuştu.


E-PARA ALT YAPISINA SAHİP


e-Para özelliğine sahip Yemekmatik Kartların banka posları ve Bankalararası Kart Merkezi sistemlerinden geçtiği için güvenli bir altyapıya sahip olduğunu dile getiren Yavuz şunları kaydetti: Türkiye’de ilk defa adeta banka kartı gibi bir yemek kartı tasarlandı. Üye işyerleri için ayrı bir cihaz alma ve yazılım yükleme zorunluluğu olmadan işletmelerinde bulunan anlaşmalı mevcut banka terminallerini kullanarak Yemekmatik sistemine dâhil olabilecekler. Bu durum işletmelere maliyet avantajı sağlayacak.


Ordu Lokantacılar ve Aşçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet KAYA; “ Mensubu olduğum Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak üstün gayretlerimiz ve uğraşlarımız sonucu yerli ve milli ilk yemek kartımız olan YEMEKMATİK Kartın lansmanını İstanbul’ da gerçekleştirdik.Türk ekonomisine çok önemli bir katkı sağlayacak olan Yemekmatik kartın Herhangi bir POS bedeli olmadan ve diğer yemek kartlarından çok daha düşük bir komisyon oranı ile indirimli her türlü alışveriş imkanı tanıyan yemek kartı olması onu diğerlerinden farklı kılıyor. Yemekmatik kart 31 Ekim2018 itibari ile Türkiye’ nin her noktasında kullanılmak üzere sektörün hizmetine girmiş bulunmaktadır. Tüm teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, Başta Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayın E. Aykut YENİCE olmak üzere bu önemli ve büyük projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. YEMEKMATİK kartımız ile ilgili bilgi almak ve müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız, tüm esnaflarımız Ordu Lokantacılar ve Aşçılar Esnaf Odamızı ziyaret edebilirler.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler : BDDK, ONAYLI, MİLLİ, YEMEK, KARTI, PİYASADA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız