HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Kasım 2018 Perşembe Saat: 08:01

“KABUĞU 25.00 LİRA, YA GERİSİ!..”

Ordu’da kışlık yakacak olarak kullanılan fındık kabuğunun çuvalı 17.00 Liradan 25.00 Liraya yükseldi. Hükümetin enflasyonla ilgili mücadele ve indirim uygulamalarına kışlık yakacak satan firma, AVM, bayiler uymuyor. 25 kg’lık torba k
“KABUĞU 25.00 LİRA, YA GERİSİ!..”

Ordu’da kışlık yakacak olarak kullanılan fındık kabuğunun çuvalı 17.00 Liradan 25.00 Liraya yükseldi. Hükümetin enflasyonla ilgili mücadele ve indirim uygulamalarına kışlık yakacak satan firma, AVM, bayiler uymuyor.

25 kg’lık torba kömürün 22.00 Liradan önce 40.00 Liraya yükselmesi ve bugünlerde ise 38.00 Liradan satılmasına Ordulular, bu fırsatçılıktır diyerek tepki göstermişti. Yüzde 100 zam gören torba kömür fırsatçılığına bu kez fındık kabuğu satanlarda eklendi.

Aniden yüzde 35 zam gören fındık kabuğunun çuvalının alım gücü neredeyse hiç yok gibi. Yakacak temini sezonunun başında yapılan bu fırsatçılığa vatandaşlardan yetkililere karşı, “Bu fırsatçıların bir an önce geçilsin” çağrıları geldi.

Öte yandan serbest piyasada fındık fiyatlarının 12.75 TL’den işlem görmesi üzerine gözler Avrupa ve diğer ülkelerde ki fındık fiyatlarına çevrildi. Avusturya’da yaşayan gurbetçi bir vatandaşımız da bir kilo fındığın 17.45 Avro’dan satıldığını haber merkezimize gönderdiği fotoğrafla belgelemiş oldu. Avusturya’da 200 gram fındık ise Türkiye’deki karşılığı bir kilo fındık fiyatının da üzerinde 3.75 Avro’dan satıldığı ortaya çıktı.

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan fındığın kaymağını kendimiz yiyemiyoruz. Başta Avrupa ve diğer ülkeler olmak üzere çok yüksek fiyatlarla fındık alım-satım-tüketimini başarırken ülkemizin bu başarısızlığını gören vatandaşlar da, “Kabuğu 25.00 Lira, ya gerisi!..” demekten de kendilerini geri alamadılar.

Ordulular bu tablolar üzerinden hareket ederek başta hükümet olmak üzere fındıkla ilgili bütün kurum kuruluş, ilgili ve yetkililerin her türlü fırsatçılara karşı acil önlem ve cezai işlem başlatmaları talebinde bulunmalarını aksi takdirde kışın çok çetin geçeceğini söylediler. (Haber Mehmet KESKİN)

Anahtar Kelimeler : “KABUĞU, 25.00, LİRA, YA, GERİSİ!..”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız