HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Kasım 2018 Salı Saat: 08:23

YENIDOĞAN ÜNITESI 3. SEVIYEDE

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha önce 1. Seviye ve 2. Seviye yoğun bakım olarak hizmet sunan yenidoğan yoğun bakım ünitesi Yenidoğan Uzman ataması yapılmasının ardından ve yapılan çalışmalar neticesinde revize edilerek yenide
YENIDOĞAN ÜNITESI 3. SEVIYEDE

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha önce 1. Seviye ve 2. Seviye yoğun bakım olarak hizmet sunan yenidoğan yoğun bakım ünitesi Yenidoğan Uzman ataması yapılmasının ardından ve yapılan çalışmalar neticesinde revize edilerek yeniden tescillendi.

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz konu hakkında şunları kaydetti;

“Daha önce Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 1. Seviye ve 2. Seviye yenidoğan yoğun bakım donanımında hizmet sunan ünitemiz, Yenidoğan branşında yan dal uzman hekimimizin atanarak hastanemizde başlamasının ardından tekrar revize edilerek 1. Seviye 5 küvöz, 2.Seviye 9 Küvöz, 3. Seviye 5 Küvöz donanım ve kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olarak tescil edildi ve  hizmet sunmaya başladı. Aynı birimimizde yenidoğan bebeklerimizin rutin takibini yapmak amaçlı 11 yatağımız ilede ayrıca sağlık hizmeti sunulmakta.

Yenidoğan yoğun bakım ünitemize, merkezi monitör destekli hasta başı monitörizasyon sistemi kurduk, şu an % 80 üzerinde yatak doluluk oranı ile hizmet sunuyor. Yenilenen ünitemiz ve yenidoğan uzmanız sayesinde ilimiz dışına yapılan aylık ortalama 50 yenidoğan hasta sevkinin önüne geçtik.  Bunun yanında ünitemizde, il dışından sevk ile gelen acil hastalara da hizmet sunuyoruz.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde; solunum desteği (ventilatör tedavisi), kan değişimi, kateter uygulamaları, tamamen damar yoluyla beslenme (TPN), invaziv kan basıncı monitörizasyonu, hasta başı Ekokardiyografi yani kalp ultrasonu, hasta başı ultrason (Beyin ve diğer iç organların ultrasonografi ile değerlendirilmesi), erken doğan bebeklerin göz muayeneleri olan retinopati incelemesi ve fototerapi gibi pek çok tedavi uzman hekimlerimiz ve işin uzmanı yardımcı personelimiz eşliğinde yapılmakta.

Ayrıca yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bulunan bulunan hasta bilgilendirme bölümünde sağlık çalışanlarımız, yeni doğan bebeklerin ailelerine detaylı bilgilendirme yaparak bebekleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Başta uzman hekimimize, birim çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bizler insanımıza hizmet etmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.”

Anahtar Kelimeler : YENIDOĞAN, ÜNITESI, 3., SEVIYEDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız