HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Kasım 2018 Salı Saat: 08:26

ESKİ VEKİLLER YENİDEN SAHNEDE

AK Parti eski Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, Eyüp Fatsa ve Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduklarını açıkladılar.
ESKİ VEKİLLER YENİDEN SAHNEDE

AK Parti eski Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, Eyüp Fatsa ve Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduklarını açıkladılar.

AK Parti İl Binası Toplantı salonunda dün art arda aday adaylıklarını açıklayan milletvekillerinin yaptıkları açıklamalarda verdikleri birlik ve beraberlik mesajları da oldukça dikkat çekti.

İlk basın toplantısını düzenleyen Fatih Han Ünal, AK Parti'nin kuruluşunun ardından Ordu Merkez İlçe Başkanlığı Yönetimi Kurulu Üyesi, Ordu Belediye Meclis Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, İl Başkanlığı ve Ordu Milletvekilliği görevlerinde bulunmuştu.

Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yaptı. Başvuru dosyasını AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin'e teslim eden Ünal, burada yaptığı açıklamada, "Ordu'yu tek akılla değil ortak akılla yöneteceğiz" dedi.

Fatih Han Ünal, şöyle devam etti; "Bizim anlayışımızda sevgi var, bizim defterimizde hoşgörü var. Birlik ve beraberlik anlayışı var. İstişare ile karar almak var. Halkımızla birlikte hedefe kilitlenip ona ulaşmak var. Eğer adaylık tecelli ederse Ordu'yu karış karış gezmiş bir kardeşiniz olarak ben bilgi ve becerilerimi hemşehrilerimizin hizmetine sunma imkanı bulacağım" diye konuştu.

Ünal, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Birlik ve beraberlik içerisinde Ordu'yu geleceğe daha iyi taşıyacağımıza inanıyorum. Kolektif çalışmamız birlik ve beraberliğimiz Ordu'nun geleceğine etki edecek ve daha iyi bir Ordu'yu ortaya çıkaracaktır. Ordu'yu daha iyi bir geleceğe taşıyabilmek için ise istişare kültürü vazgeçilmez ilkemiz olacak. Bu değerli prensibi asla geri plana atmadım. Milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, ilçe belediyelerimiz ile kadın kolları ve gençlik kollarımızla hatta sandık görevlilerimize kadar, STK'larımızla, ilimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla beraber uyumlu çalışma içerisinde olacağız. Başında söylediğim gibi asla tek akılla değil ortak akılla hareket edeceğiz. Talip olacağım makam milletin emanetidir ve bu emanete sadık kalacağımı belirtmek isterim." 

Diğer taraftan AK Parti Grup Başkanvekili ve eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa’da Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Aday adaylığı dosyasını AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin'e teslim eden Eyüp Fatsa, burada yaptığı açıklamada, Ordu'yu birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku ile yönetmeye talip olduğunu söyledi.

AK Parti'nin kurucularından olduğunu, 2002'den buyana parti ve halk ile omuz omuza birlikte Ordu'ya hizmet etme sevdasını yaşadıklarını belirten Eyüp Fatsa, Mart 2019 seçimlerinde hedeflerinin 20'de 20 olduğunu vurguladı.

Partililere önemli mesajlar veren Eyüp Fatsa, "2014 yerel seçimlerinde 20'de 20 gibi bir sonuç alışımız bütün kardeşlerimize ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Zira biz 2014'te 20'de 20 yaptık. Bunun dışındaki her sonuç AK Parti için başarı sayılamaz. Yine hedefimiz 20'de 20 olmalıdır. Ama bu sefer daha yüksek bir oy ile 20'de 20 olmalıdır" diye konuştu.

Her zaman birlik ve beraberlik hukukunu gözeteceklerini de belirten Eyüp Fatsa, şöyle devam etti; "Biz kendi içimizde rekabete girmeyiz. Biz kendi içimizde ayağından çekecek, kamuoyunda duyulduğu zaman veya parti çevrelerinde duyulduğu zaman 'birbirlerine ayıp etmişler' denilecek ne gizli ne aşikar hiç bir şeyin içinde olmayacağız. Bizim tarafımızdan kardeşlik hukukumuzdan başka bir şey duymamıştır bundan sonra da duyulmayacaktır.

Ordu'ya 2002'den bu hizmetleri gönül birliği ile yapılmışsa bundan sonra aynı sevda, aynı aşk ve aynı kararlılıkla yeni hizmetler getirmek için hep bir ve beraber olacağız. Kardeşlerimizle 2001'de başladığımız yolculuğa asla halel getirecek bir düşünce ve bir söylemin içerisinde olmayacağız.

Bizi sahip olduğumuz veya talip olacağımız makam ve mevkiler kardeş yapmadı. Biz Ordu ve Türkiye sevdasıyla AK Parti etrafında toplandık, aynı istikamete bakan aynı heyecanı duyan kardeşler topluluğuyuz. Bu sebeple ben Ordu'nun ağabeyi değil Ordu'nun evladı olmak istiyorum. Ben Orduluların kardeşi olmak, ben Ordumuzun hizmetkarı olmak istiyorum. Talebim bu yöndedir." 

Öte yandan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve eski Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’da 2019 yerel seçimleri öncesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı.

"VERİLMEZSE KÜSMEYECEĞİZ"

Göreve hazır olduğunu belirten Hamarat, "Genel Merkez ile birlikte çalışıyoruz. Bizim esas derdimiz Ordu'daki Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de her tarafta sözü edilen orijinal belediyecilik yapan, gönül belediyeciliğini en güzel uygulayan bir belediyecilik hikayesi yazmak.

Bunun için zihnen hazırız. İnşallah sizlerin de katkısıyla, hep beraber Ordu ilimizi kucaklayıp şu anda bulunduğu yerden daha yükseklere, daha gelişmiş bir il olarak çıkarmayı arzu ediyoruz. Göreve hazırız. Verilirse taşıyacağız, verilmezse küsmeyeceğiz."

 

Anahtar Kelimeler : ESKİ, VEKİLLER, YENİDEN, SAHNEDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız