HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Kasım 2018 Çarşamba Saat: 09:56

TEKİNTAŞ’TAN OTOPARK ÜCRETLERİNE %33 İNDİRİM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların taleplerine cevap vermeye devam ediyor. Başkan Tekintaş, vatandaşların talepleri doğrultusunda su fiyatlarında yapılan indirimin ardından otopark ücretlerinde de  %33 indirim
TEKİNTAŞ’TAN OTOPARK ÜCRETLERİNE  %33 İNDİRİM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların taleplerine cevap vermeye devam ediyor. Başkan Tekintaş, vatandaşların talepleri doğrultusunda su fiyatlarında yapılan indirimin ardından otopark ücretlerinde de  %33 indirime gideceklerini söyledi.

Araçların uzun süre park edilmesi yerine kısa süreli park yapmayı özendirerek trafiği rahatlatmak istediklerini ifade eden Başkan Tekintaş, 3 TL olan ilk bir saat park ücretini 2 TL’ye indirdiklerini söyledi.

VATANDAŞLARIMIZIN BEKLENTİSİNİ KARŞILIYORUZ

Göreve geldiği günden itibaren vatandaşların taleplerini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Su fiyatlarında yaptığımız indirimin ardından diğer konularda da indirime gideceğimizi söylemiştik. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için hayata geçirdiğimiz hizmetler doğrultusunda ORBEL ve diğer birimlerimizle yaptığımız değerlendirmelerin ardından Altınordu ilçemizde ilk bir saati 3 TL olan otopark uygulamasında  %33’lük bir indirim yaparak bir saatini 2 TL’ye indirdik ” dedi.

HEDEFİMİZ ABONE SAYISINI ARTIRMAK

Şehrin önemli sorunları arasında yer alan otopark sorununu çözmek için çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Tekintaş, “Ayışığı Sahili’nde bulunan otoparkımızı daha fazla kullanıcıya açmak için çalışma başlattık. Alanın araç kapasitesini vale kullanılacak şekilde 550-600 araca kadar çıkarmayı planlıyoruz. Bu çerçevede şehir içerisindeki iş yeri sahiplerinin araçlarını doğrudan bu alana park etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

Şehir içinde ticaretle uğraşan ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımız, araçları ile geldiklerinde öncelikli olarak Ayışığı Otoparkını tercih etsinler. Cumhuriyet Otoparkı, Orta Cami Otoparkı ve Stadyum Otoparkı olmak üzere üç noktada aboneliklerimiz devam edecek. Öncelikli amacımız vatandaşlarımızı Ayışığı Otoparkı’na yönlendirerek şehir içindeki sıkışıklığı gidermek” ifadelerini kullandı.

ENGELLİ, BASIN MENSUBU, GAZİLER İLE GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA İNDİRİM

4736 Sayılı Kanun’un 1. maddesinden muaf bulunan kişilere uygulanacak indirim ise şu şekilde olacak:

Engelli: Engelliler için ayrılan otopark yerinde engelli ruhsatlı araçlar, kullanıcılarının engelli kartını göstermeleri koşuluyla cadde üzeri otoparklardan günlük iki saat olmak üzere ücretsiz faydalanacak.

Basın Mensubu: Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Emniyet Genel Müdürlüğünce onaylanan Basın Trafik Kartı sahipleri, cadde üzeri otoparklardan günlük iki saat olmak üzere ücretsiz faydalanacak.

Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları: Gazi belgesi, gazi ve şehit yakını (birinci derece yakını) belgesi olan araç sahipleri, cadde üzeri otoparklardan ücretsiz ve açık otoparklardan günlük iki saat olmak üzere ücretsiz faydalanacaklar.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız