HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2018 Cumartesi Saat: 09:06

ULUBEY, HİZMETLERİMİZLE YÜKSELECEK

AK Parti eski Ulubey Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yüksel, Ulubey Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Yüksel, açıklamasının ardından gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda Ulubey’in 31 Mart’tan son
ULUBEY, HİZMETLERİMİZLE YÜKSELECEK

AK Parti eski Ulubey Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yüksel, Ulubey Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Yüksel, açıklamasının ardından gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda Ulubey’in 31 Mart’tan sonra yükseleceğine dikkat çekerek hemşerilerinden destek beklediğini söyledi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Yüksel haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Başarılar dileyerek önce sizi tanımakla başlamak istiyorum evet Özgür Yüksel Kimdir?
Özgür YÜKSEL: Hoşbulduk sayın Deliçakar, Özgür Yüksel
1984 Ordu Ulubey doğumludur.
Milli sporcu Siyah kuşak 2.dan Kickboks Antrenörüyüm. İlimizi Türkiye’de ve Uluslararası arenada temsil ederek dereceler elde ettim.
2008 yılında aktif spor hayatını bırakıp antrenörlüğe devam ederek yetiştirdiğim sporcular ile Türkiye ve uluslar arası Arenada başarılar elde ettik.
Türkiye dağcılık federasyonu Ordu İl temsilcisi ve profesyonel dağcıdır. İleri derecede kayak bilmekte ve Uluslar arası kayak hakemliği yapmaktadır. Amatör Spor kulüpleri federasyonu Disiplin kurulu başkanlığını yürütmekteyim. İlçemize turizm ile alakalı çeşitli çalışmalar yapmış ve tanıtımında büyük rol üstlendim. Ordu Turizm Alt Yapı hizmetler birliği encümenliği de yapmıştım.
Üniversite yıllarında Ak partinin teşkilatlarında bulunmuş ve 2010 yılında Ak Parti Ulubey Gençlik Kolları Başkanı görevine seçilmiş başarılı bir şekilde bu görevi İki dönem yürüterek 2014 yerel seçimlerinde Ulubey Belediye Meclis üyeliğine seçildim. Ordunun en genç belediye meclis üyesi oldum. Halen Ak parti grup başkan vekili ve Kâtip üyesiyim.
Çeşitli STK larda başkanlık yaptım. Üniversite mezunuyum. işletme bölümünü okumaya devam etmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Şafak DELİÇAKAR: Göreve gelirseniz, Ulubey için en büyük hayaliniz nedir?

Özgür YÜKSEL: Ulubey bildiğiniz gibi coğrafi konum nedeniyle heyelanlı bir bölgede yer alıyor. 2006 yılında ki afetle de ilçemizde sancılı bir süreç başlamıştı. Çok şükür ki hükümetimiz gerekli müdahaleyi yaparak afet yaralarını süratle sarmayı başarmıştı. Kentleşmeye çok önem veriyorum. O yüzden Büyükşehir Belediyemizin de desteğini alarak ilçemizde öncelikli olarak Kentsel Dönüşüm projesini ivedilikle hayata geçirmek en büyük hayallerimden bir tanesidir.

Şafak DELİÇAKAR: Ulubey, tarihinde bugüne kadar çok önemli bakanlar, bürokratlar ve isimler yetiştirdi. Ancak gelişme noktasında bir türlü makus talihini yenemedi. Kalkınma ve refah bakımından neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Özgür YÜKSEL: Öncelikli hedefim göçü önlemek ve giden göçü geri getirmektir. Üretim ve istihdama çok önem veriyorum. İlçemizde sanayileşme, tarım, eğitim ve turizm adına atılması gereken bütün adımları atacağıma inanıyorum. İlçemizde mevcut bir silah fabrikası bir de tekstil atölyemiz var. Her ikisinde de yüz kişinin üzerinde insan çalışıyor. Birde medikal fabrikamız var. Burada da önemli bir sayıda istihdam söz konusudur.

Artık çalıştırmaya eleman bulamıyoruz. Öyle ki buralarda çalıştırılmak üzere Altınordu ilçemizden eleman temin etmek zorunda kalıyorlar. Bu ve bunlar gibi tesisleri çoğaltarak ilçe nüfusunu yeniden geri kazanmak istiyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Ulubey, turizmde de önemli tarih ve kültüre sahip ama tanıtım ve turizme kazandırma konusunda da çok zayıf kaldı. Örneğin Şuaiyip tepesi, Ohtamış Şelalesi, Çağlayan ve Kadıncık için önemli gelişmeler kaydedilebilinir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Özgür YÜKSEL: Evet söyledikleriniz de doğruluk payı var. Ancak Şuayip Tepesi ve Güzelyurt mahallemiz için önemli çalışmalar elde ettim. Güzelyurt’ta geleneksel hale getirdiğim Karakucak güreş festivali ile her yıl etkinliğimize devam etmekteyiz. Bundan sonrada devam edeceğiz.

Şelalelerimize gelince dönemin eski valilerinde İrfan Balkanlıoğlu ilçemize yaptığı ziyarette Ohtamış şelalemize hayran kalmıştı. Biz buralarda insanların günübirlik değil birkaç gün veya haftalık kalmalarını sağlamak zorundayız. Bunun için doğayı tahrip etmeden tesisleşmeye gitmeliyiz. Konaklama ve sosyal donatılarla bunu sağlamayı hedefliyorum.

Şafak DELİÇAKAR: İlçenizde bir Meslek Yüksek Okulu var. Burada üniversite öğrencilerine yönelik ne gibi çalışmalar planlıyorsunuz?

Özgür YÜKSEL: Meslek Yüksek Okulumuz ilçemiz için önemli bir koldur. Üniversiteli gençlerimizin gerek eğitim gördükleri süreçte gerekse sosyal yaşantılarında ilçemizde maalesef yeteri kadar bir tesisleşme yok. Bunun için biz yeni bir proje hazırladık. Tıpkı bir kampüs gibi projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

İçerisinde bütün sosyal donatıların yer aldığı bu projemizle üniversiteli gençlerimize daha iyi hizmet sunmayı arzu ediyoruz. Şu an ilçemizde yaklaşık 400 üniversiteli öğrencimiz bulunmaktadır. Kapasite artıkça hizmetlerimizi de artırmak zorundayız.

Şafak DELİÇAKAR: Ulubey’de özellikle Başçardak ve Ören ilçe ilçe arasında ki mesafede yol sorunu olduğu dile getiriliyor. Ayrıca Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunda ise çalışmaların yavaşladığı söyleniyor. Yol durumunda genel kanınız nedir?

Özgür YÜKSEL: Öncelikle Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunda ki çalışmalar yeniden başladı. Bunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Ümit ediyoruz ki önümüzde ki yılda bu yolda artık nihayete erilir. Başçardak ve Ören yolu için çok meşakkatli bir çalışma yaptık. Eskiden at yolu diye tabir edilen bu yolda belediyemiz yaptığı yol çalışmalarıyla burada sıfır bir eksvatörü hurdaya çıkardı.

Şu an yapılan yol çalışmalarında çok şükür iki araç yan yana geçebiliyor. Ancak yeterli mi? Değil. Bundan sonra ki süreçte beton yol çalışmaları ve asfalt çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Tabi bu hizmetin yapılmayacağı anlamına gelmesin. Önümüzde ki süreçte de bu iki mahallemizin yol çalışmalarına hız vereceğimize kimsenin şüphesi olmasın.

Şafak DELİÇAKAR: Ulubey için son olarak neler söylemek istersiniz?

Özgür YÜKSEL: Evet dediğim gibi Ulubey’de önceliğimiz giden göçü geri kazandırmak ve süratle üretim ve istihdama geçmek olacaktır. Bunun için yatırım hamleleri konusunda bütün girişimcilere kapımızı sonuna kadar açık tutacağız. Bununla birlikte kentsel dönüşüm projelerimizle daha modern bir Ulubey ortaya çıkaracağız. Meslek Yüksek Okulumuz ile yerel yönetimlerimiz ile devlet yatırımlarının da takviyeleri ile Ulubey’i yükseltmeyi ve yüceltmeyi hedefliyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Yüksel, yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, çıkmış olduğunuz bu süreçte başarılar diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Özgür YÜKSEL: Sayın Deliçakar, bende şahsıma tanımış olduğunuz bu fırsat için teşekkür ediyor, size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ULUBEY, HİZMETLERİMİZLE, YÜKSELECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız