HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Kasım 2018 Pazar Saat: 12:11

Kızılay’dan İki Önemli İşbirliği

Kızılay, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak adına Maarif Vakfı ve Yeryüzü Mühendisleri Derneği ile güçlerini birleştirdi.
Kızılay’dan İki Önemli İşbirliği

Kızılay, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak adına Maarif Vakfı ve Yeryüzü Mühendisleri Derneği ile güçlerini birleştirdi.

 Farklı uzmanlık alanları bulunan sivil toplum kuruluşlarının desteğini alan Kızılay, ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına daha hızlı çözümler oluşturabilmek için iki yeni işbirliği yaptı. Maarif Vakfı’yla yapılan işbirliğiyle yurt içi ve yurt dışında eğitim faaliyetleri yürütülerek insani yardım, bilimsel, kültürel, akademik, sosyal, sportif ve sağlık alanlarında ortak projeler geliştirilecek. Yeryüzü Mühendisleri Derneği ile yapılan işbirliğiyle ise teknik ve gönüllü insan kaynağı desteğinin yanı sıra eğitim, bağış kazanım ve kan bağışı konularına destek sağlanacak. İşbirliği protokolleri Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Yeryüzü Mühendisleri Derneği Başkanı Ömer Faruk Kültür tarafından imzalandı.

 “Yoksul öğrencilerin desteklenmesi noktasında önemli çalışmalar yapılacak”

 Maarif Vakfı ile gerçekleştirilen iş birliğiyle özellikle Maarif Vakfı'nın okullarında okuyan yoksul öğrencilerin desteklenmesi, insani ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında önemli çalışmalar yapılacağını aktaran Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Buralar, Kızılaycılık faaliyetleri ve toplumsal dayanıklılık oluşturma noktasında birtakım eğitimlerin verileceği, bizim için de gerçekten maliyeti düşüren, yaygınlığımızı artıran mekanlar olacak. Ümit ediyorum iki saygın kurumun birlikteliği, iki kurumun kapasitesinin çok ötesinde faydalar ve sinerji doğuracaktır.

Maarif Vakfı bir irfan ordusuyla dünyadaki ıstırabın dindirilmesi için, insanların en çok ihtiyaç duyduğu bilgi ve irfanı devletin desteğiyle dünyanın mazlum coğrafyalarına ulaştırmaya gayret ediyor. Maarif Vakfımız, bunları sadece insanlık adına ve milletimizin sahip olduğu evrensel değerleri bu insanlara taşımak, meslek, bilgi ve yetkinlik kazandırmak ve kendi hayatlarını, ülkelerini ve toplumlarını kalkındırabilecek bir kapasite kazandırmak için, bundan önceki bazı terörist organizasyonlarda gördüğümüz gibi başka hiçbir ajanda gütmeksizin, tamamen açık bir stratejiyle, toplumların birbirlerine olan dayanışması perspektifiyle gerçekleştiriyorlar. Bizler de yoksullara ihtiyaç sahibi olan ülkelerdeki bu toplumlara zaten Kızılay olarak gerek afet gerek normal zamanlarda insani destek ve afet temelli desteklerimizi sürdürüyorduk." şeklinde konuştu.

 Akgün, “Dünyanın her yerinde Kızılay'ın bayrağını görüyoruz”

 Önemli ve anlamlı bir protokol imzaladıklarını belirten Akgün de, “Dünyanın neresine giderseniz gidin mazlum ve mağdur insanların acılarını dindirmek, yaralarını sarmak için Kızılay'ın bayrağını görüyoruz. İnsani yardımda bulunuyorlar. Biz de Kızılay ile aynı amaca hizmet ettiğimize inanıyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde açmış olduğumuz okullar vasıtasıyla 21. yüzyılın en çok ihtiyaç duyulan kaliteli ve nitelikli insan gücünü yetiştirerek Türkiye'nin merhamete, insan sevgisine dayalı kültürünü oralara taşıyarak, o ülkelerin gelişme ve kalkınmasına yardımda bulunuyoruz. Aynı zamanda halklar arasında kalıcı ilişkilerin geliştirilmesi konusunda beşeri sermayesini yetiştirerek Türkiye dostu insanlar yetiştirmek istiyoruz. İstiyoruz ki iyi insanlar, güzel insanlar yetiştirelim. Böylece halklar arasındaki kardeşliğin gelişmesine ve dünyada iyiliğin, barışın ve huzurun yayılmasını istiyoruz. Bu anlamlı davada Kızılay ile beraber bütün uluslararası ortamlarda bu amaca hizmet etmek için bu protokolü imzaladık.” dedi.

 Kınık, “Yeryüzü Mühendisleri'nin gönüllü desteği çok önemli”

 Yeryüzü Mühendisleri Derneği ile yapılan işbirliği protokolü töreninde ise Kızılay'ın toplum sağlığı, afet ve insani yardım alanlarında ihtiyaç duyduğu mühendislik yaklaşımını, Yeryüzü Mühendisleri'nin hem gönüllü hem de profesyonel yapısı aracılığıyla temin etmeyi arzuladıklarını belirten Kınık, “İnsani yardım, halk sağlığı ve afet alanının pek çok boyutu itibarıyla mimar ve mühendislik süreçlerini içinde barındırıyor. Bizim ihtiyaç duyduğumuz mühendislik yaklaşımı noktasında Yeryüzü Mühendisleri'nin çok geniş bir üye ve gönüllü çevresi var. Pek çok isim bu anlamda Yeryüzü Mühendisleri'ne gönüllü destek oluyor. Bu destek, hem bizim hem Türkiye hem de dünya için kıymetli.

Dünyada bunun az sayıda örneği var. Saf mühendislik organizasyonunun insani yardıma mühendisçe katkı verdiği modeller çok az. İnşallah bu iş birliği dünyada da büyük bir örneklik sergileyecektir. Kızılay olarak biz temelde kendi ihtiyaç duyduğumuz alanlardaki mühendislik ve mimarlık yaklaşımlarını almak, aynı zamanda ortak projeler geliştirmek üzere bu iş birliği protokolünden beklentilerimizi imza altına almış oluyoruz.” ifadesinde bulundu.

 Kültür, “Kızılay’a hizmet etmek bizim için de bir şeref olacak”

 Yeryüzü Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Kültür de 25 değişik dalda mühendislik alanı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin ve dünyanın göz bebeği Kızılay’a hizmet etmek bizim için de bir şeref olacak. Biz de tüm arkadaşlarımızla, akademik çevremizle beraber bu konulara odaklanacağız.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : Kızılay’dan, İki, Önemli, İşbirliği

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız