HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Kasım 2018 Pazar Saat: 12:15

TMO’NUN PERSONELİNE KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, TMO’da çalışan personellerin fındık tüccarları tarafından hakaret ve tehditlere maruz kaldığı noktasında duyumlar aldıklarını ifade etti.
TMO’NUN PERSONELİNE KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, TMO’da çalışan personellerin fındık tüccarları tarafından hakaret ve tehditlere maruz kaldığı noktasında duyumlar aldıklarını ifade etti.

 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, TMO’da çalışan personellerin fındık tüccarları tarafından hakaret ve tehditlere maruz kaldığı noktasında duyumlar aldıklarını ifade ederek, “Bazı kişiler tarafından, ‘Bu fındığı alacaksın, seni şöyle asarım, böyle keserim’ gibi söylemlerde bulunulduğu bilgisini aldık. Üretici arkadaşlarımızın ve diğer kişilerin TMO’da çalışan ve hiç suçu olmayan arkadaşlara hakaret etmelerini Ünyeli olarak, ev sahibi olarak yakıştıramayız.” dedi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, makamında düzenlediği basın toplantısında, TMO personellerinin alımlar sırasında bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade ederek, fındık veren vatandaşların sıkıntı çıkarmamaları gerektiğini söyledi.

-“Bu kriterlere uymak gerekir”-

TMO’nun geç de olsa fındık alımı yapmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Sarıkahraman, uygulanan kriterleri uyulması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“TMO tarafından fındık alımları 1 Kasım itibariyle başladı. TMO Ordu Şube Müdürlüğü Ünye ekiplerini kurdu ve alımlarını sürdürüyor. Ufak tefek sorunlarımız her şeyde olduğu gibi fındıkta da var. Ama geçte olsa TMO’nun fındık alımı bizleri memnun etti. TMO’nun fındık alım kriterleri var. Bu kriterlere uymak gerekir. Örneğin, bakanlık ‘çürük oranı yüzde 3’ü geçerse bu fındık alınmaz’ demiş. Yan çürük 3,1 olduğu zaman buradaki arkadaşlarımızın bunu alma şansı yok.  Nem yüzde 6, yani nem oranı da yüzde 6,1 olduğu zaman bunu alma şansı yok. Ama özellikle son günlerde bazı üretici olmayan yani fındık tüccarı arkadaşlarımız ‘bu fındığı alacaksın, seni şöyle asarım, böyle keserim’ gibi söylemlerde bulunduğu bilgisini aldık. Bu tür söylemeler hiç hoş olmayan söylemeler. Biz, birbirimize her zaman lazımız. Bu tür yaklaşımların doğru değil.”

-“Bunları; Ünyeli olarak, ev sahibi olarak yakıştıramayız”-

Hiç suçu olmayan ve kendilerine denileni yapan personellere hakaret edilmesinin doğru olmadığını söyleyen Sarıkahraman, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ünye’de alım yapan başta Ünye Şube Müdürü ve Müdür yardımcısı olmak üzere orada çalışan personellerimiz, mevcut asli görev yerlerinden buraya geçici görevlendirme olarak geliyorlar. Bu arkadaşlarımıza sen şu bölgedensin, sen şu etnik köküne sahipsin demenin de çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Biz zaten Tarım Bakanlığına çürük ve nem bareminin biraz daha yukarıya çıkarılmasını, noktasında telkinlerde bulunuyoruz. Üretici arkadaşlarımızın ve diğer kişilerin TMO’da çalışan ve hiç suçu olmayan arkadaşlara hakaret etmelerini Ünyeli olarak, ev sahibi olarak yakıştıramayız. İsimleri deşifre etmek çok kolay ama bunu yapmak da doğru değil. Üreticilerimiz lütfen evraklarını, belgelerini ikici, üçüncü şahıslara kullandırmasınlar. Kurşunu kendi ayağımıza kendimizin sıkması doğru değil.” 

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : TMO’NUN, PERSONELİNE, KÖTÜ, MUAMELE, İDDİASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız