HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Kasım 2018 Pazartesi Saat: 08:36

“Ortadoğu ve Körfez turizminin anahtarı Karadeniz Havzası’dır”

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, turizmde farklılaşma için Karadeniz’in en avantajlı lokasyon olduğunu söyledi ve tanıtım atağını başlattığı Ordu’dan mesaj verdi: “Yüzde 80 oranında Karadeniz’i tercih eden kesime yöneli
“Ortadoğu ve Körfez turizminin anahtarı Karadeniz Havzası’dır”

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, turizmde farklılaşma için Karadeniz’in en avantajlı lokasyon olduğunu söyledi ve tanıtım atağını başlattığı Ordu’dan mesaj verdi: “Yüzde 80 oranında Karadeniz’i tercih eden kesime yönelik çalışmaları hızlandırmalıyız.”

Türkiye’nin en stratejik ve önü açık sektörü turizmin geliştirilmesinde pazar farklılaştırılması adına Karadeniz Havzası öne çıkıyor. Bu çerçevede destinasyonun tanıtımı adına 1. Karadeniz Tanıtım Toplantısı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem tarafından, ekonomi basını ve bölge acentelerinin katılımıyla 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Ordu Anemon Otel’de yapıldı.

Toplantıya Ordu, Trabzon, Samsun, Sinop, Amasya ve Tokat illerinden gelen TÜRSAB üyesi acenteler katıldı. Bölge acentelerinin beklentilerinin alındığı, sorun ve çözümlere yönelik görüşlerinin paylaşıldığı arama toplantısında konuşan TÜRSAB Başkan Yardımcısı Erdem “Farklılaşmanın başlatılacağı ilk nokta Karadeniz olmalı. Bu yüzden turizmde yeni atılımların başlangıcını bir Karadeniz ilinden, Ordu’dan yapıyoruz” dedi.

Ordu’nun Karadeniz’in ortasında, zengin öz kaynaklarına rağmen en az tanınan il olma özelliğine dikkat çeken Hasan Erdem, başlangıç noktasını Ordu yapmalarının temel nedeninin de bu olduğunu açıkladı ve şunları söyledi: “TÜRSAB’ın amacı Türkiye’nin bu kaynağını tüm dünyaya tanıtmaktır. Ama görmeden anlatamazsınız. Bu amaçla geldik.”

“Konsantrasyonumuzu Karadeniz’e verelim”

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Karadeniz’in altın gerdanının Trabzon, Ordu ve Samsun olduğuna dikkat çekip, orman ve doğa değerleri doğru kurgulanırsa, bölgede büyük fırsatlar olduğunu belirtti. Yabancıların Karadeniz’e turist göndermemek için çaba gösterdiğinin altını çizen Erdem “Buraya gelen aşık oluyor ve kanaat kartopu etkisi yaratıyor” dedi.

Ordu Valisi Yavuz: Hedef, 5 yıl içinde Ordu’da 3 milyon turist

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem öncülüğündeki heyet, acentelerle arama toplantısı ve ildeki potansiyele ilişkin incelemelerinin ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Yapılan çalışmalardaki beklentileri, tespitleri, sorunları ve çözüm önerilerini aktaran Erdem “Potansiyelden bahsediyoruz, ama bunu planlayarak, koruyarak ekonomik hale getirmezsek sonuç alamayız. Karadeniz Havzası’nda planlı bir turizm kalkınmasına geçilmesi şart” dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz ise, beklentileri ve talepleri aldıktan sonra, altyapı çalışmaları ve yeni projeler konusunda açıklamalarda bulundu. “Turizm hobi mi, sektör mü karar vermeliyiz. Şelaleye yol yapıp insanları ulaştıralım, ama orada da insani ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri verelim. Ben Vali olarak hobiyle uğraşamam. Bu nedenle, ili ve turizmi kalkındıracak hamleler içerisindeyiz” dedi. Ordu’nun kısa süre içinde 900 bin turisti yakaladığını, geçen yıla oranla yabancı turist sayısındaki artışın da yüzde 55 olduğunu belirten Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine geçen yıla oranla yerli turist sayısında da yüzde 23 artış yakaladık. 5 yıl içinde, 500 bini yabancı olmak üzere 3 milyon turist Ordu’nun hedefidir. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Ordu, bilim, tarıma entegre sanayi, tarım ve turizm dörtlüsüyle kalkınacak. Bir taraftan yaşlanan fındık ağaçlarımızın rehabilitasyonu, diğer taraftan turizmdeki alt yapı sorunlarımızı giderme hamlesindeyiz. Ayrıca yeni projeler de kapıda.

Mesela daha önce Uşak’ta Vali olarak uygulamasını yaptığım cam terasın bir örneğini Ordu’da yapacağız. Sadece bu yolla gelecek ekstra 500 bin turist olacak. İşin özü biz Ordu’yu gelip geçilen değil, daha çok vakit harcanan, hatta konaklanan bir turizm ili haline getireceğiz. Ama önce Ordu’yu hazırlamalıyız. Tanıtımını yaptık ve turisti getirdik. İstediğini veremez ve onu mutlu gönderemezsek, yapılan tanıtım da boşa gider.”

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız