HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Kasım 2018 Salı Saat: 08:44

“KATİLLERE PRİM VERMEYİN, YANINDA DURMAYIN”

Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında Karadeniz gezisine çıkan Muş’un Bulanık ilçesinde öğrenim gören 40 öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden oluşan heyet Ordu Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret etti.
“KATİLLERE PRİM VERMEYİN, YANINDA DURMAYIN”

Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında Karadeniz gezisine çıkan Muş’un Bulanık ilçesinde öğrenim gören 40 öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden oluşan heyet Ordu Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret etti.

 

Ordu Valiliği toplantı salonunda Muş’tan gelen öğrenci grubunu kabul eden Vali Seddar Yavuz, öğrencilerle bir süre sohbette bulundu.

 

 Muş’un kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ve hiç unutamadığını ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Muş’un eski Valisi ve Muş’u çok seven birisi olarak karşınızdayım. Muş’u, göklerinde merhum Sultan Alparslan’ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir olarak tanımlıyorum. Bunu her yerde de söylüyorum. Bu yüzden Muş’u her yerde anlatıyorum” dedi.

 

Öğrencilere, insani değerler, medeniyet değerleri üzerine bazı nasihat ve öğütlerde bulunan Vali Seddar Yavuz, “Sevgili gençler, Ordu’ya geldiniz geziyorsunuz. Hepinizin dünyada bir hedefi olmalı. Bu hedefin, gerçekten ama gerçekten insanlığın yararına ve faydasına olması için aslında biz sizleri okullarda eğitiyoruz. Eğitimin amacı, sadece meslek sahibi yapmak değil, sadece para kazanmak değil, makam temin etmek değil. Aynı zamanda sadece kendinize değil, hizmet ettiğiniz insanlara da faydalı olmanızı sağlamak için uğraşıyoruz.

Aslında bütün gayretimiz bu. Yoksa bilgi sadece yük olur insana. Eğer öğrendiklerinizi hayatınıza geçirmiyorsanız bir anlamı yoktur. O yüzden doğru bildiklerimizi hayatımıza tatbik etmemiz gerekir. O yüzden lütfen insanları sevin, kendinize iyi insan olmak ve bu millete, bu ülkeye hizmet etmek hatta insanlığa hizmet etmek gibi üst bir idealiniz olsun. İnsanları gözündeki gözyaşı değil, yüzündeki tebessümün sebebi siz olun. Ve böyle bir paradigmanız olsun. Paradigmanız insanı mutlu etmek olsun. İnsanı mutlu edin emin olsun siz de mutlu olacaksınız” diye konuştu.

 

Öğrencilerden, kendilerine ve ülkelerine güvenmelerini isteyen Vali Yavuz, “Kendinize güvenin, bu ülkeye güvenin. Eksikliklerimiz, yanlışlıklarımız vardır. Bunların farkındayız ve düzeltiyoruz, düzelteceğiz. Son 16 yılda Türkiye’nin ne kadar mesafe aldığını hepimiz gördük. Daha da göreceğiz. Hizmet mi hizmet yapacağız, gönlünüz mü kırıldı, gönlünüzü alacağız. Ama sakın bu eli kanlı katillerin yanında durmayın. Onlardan uzak durun. Katilin iyisi olmaz.

Katilin ideolojisi olmaz. İnsan öldüren kim olursa olsun, benim evladım olsa yüz çevirmesem namerdim. Hiç bir düşünce için insan öldürülemez. Katillere prim vermeyin, bunların yanında durmayın. Yüz çevirin. Yarın üniversiteye gideceksiniz, etrafınıza bir yığın insanlar gelecek, sizi zehirlemek isteyenlerden uzak durun.

Siz insanlara hizmet edin. Daha çok çalışın. Gelen insanları mutlu edin. Sizleri çok seviyoruz. Ben Muş’ta Vali iken sizleri asla kendi evladımdan ayrı görmedim. Benim çocuğum her neyse, size de o gözle baktım. O yüzden de çok şükür ki Muş’ta hala ismimin anılıyor olmasının sebebi de budur” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “KATİLLERE, PRİM, VERMEYİN, YANINDA, DURMAYIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız