HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2018 Çarşamba Saat: 08:18

ODÜ’DE KONFERANS

ODÜ’de Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi.
ODÜ’DE KONFERANS

 

ODÜ’de Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş,  Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından gerçekleştirilen “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans ile devam etti.

Hz. Muhammed’in hayatı ve ahlakının anlatıldığı konferansta Dr. Neşet Bodur “Peygamber ve Gençlik” konusunun önemine değinerek “Gençlik; insanın, kendini, yaratıcıyı ve evreni anlamlandırma sürecinde, varlık alanında kendini öne çıkararak kâinatı ve hadiseleri yorumlamayı tercih ettiği bir dönemdir. Bununla birlikte iç dünya-dış dünya dengesinde bazı gelgitleri yaşadığı fırtınalı bir dönem. Bu açıdan gençlik devresi, ömür sermayesinin en önemli kazanımı ve ilerleyen yaşlardaki kemal dönemi için esasında oldukça bereketli bir havzadır.  Hz. Peygamber (s.a.s.) bu döneme özel bir anlam atfetmiştir. O bize, kişinin ahiret yolculuğunda ‘gençliğin nerede tüketildiği’ sorusuna muhatap olmadan hareket edemeyeceğini bildirmiştir.” dedi.

Bodur, “Hz. Peygamber, bahse konu gençliğin evrensel rehberi olarak üstün ahlakının gereği devamlı surette iyiyi, güzeli, hakkı, hakikati onlara anlatarak rehberlikte bulunmuş ve heyecanlarını iman ve güzel ahlak ile insanlığa hizmete yöneltmiştir. Allah Resûlü ile genç ashabı arasında çift yönlü hakiki bir sevgi vardı. Dolayısıyla, dünya gözüyle görmediği hâlde ona iman eden bugünün gençlerinin de aynı muhabbetle Rahmet Peygamber’ini bütün yönleriyle tanıyıp örnek almaları, onun güzel ahlakını yaşamaları çok önemli bir ideal olsa gerektir. Zira kötülüğün yeryüzünü kuşattığı bir zamanda, kendini muhafaza eden bir genç olarak yetişen ve vahyin son elçisi seçilerek hayatını Kur’an ahlakına dönüştüren Sevgili Peygamberimiz, çağları aşan örnekliğiyle bugüne de ışık tutan aydınlatıcı bir kandildir. Peygamberimiz (s.a.s.) gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve bu muhkem yöntemle, onların kendisini gerçekleştirmesine vesile olmuştur.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konferans sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Dr. Neşet Bodur’a çiçek takdim etti.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, KONFERANS

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız