HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2018 Çarşamba Saat: 08:20

“GÜLYALI’YI TANIYAMAYACAKLAR”

AK Parti’den Gülyalı Belediye Başkan Aday adayı olan Yavuz Kurt, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda, aday seçilip ve kazandığı takdirde Gülyalı’nın taşından varıncaya kadar ağacına kadar her şeyi değiştireceğ
“GÜLYALI’YI TANIYAMAYACAKLAR”

AK Parti’den Gülyalı Belediye Başkan Aday adayı olan Yavuz Kurt, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda, aday seçilip ve kazandığı takdirde Gülyalı’nın taşından varıncaya kadar ağacına kadar her şeyi değiştireceğini söyledi.

Röportajda neden aday olduğunu ve projelerini anlatan Kurt’un hedefinde ise Gülyalı’da görülmemiş hizmetlere imza atmak olduğu iddiaları yer aldı.

Mehmet KESKİN: Sayın Kurt, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle başarılar diliyor ve sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Yavuz Kurt kimdir?

Yavuz KURT: Hoşbulduk sayın Keskin. Evet Yavuz Kurt bu toprağın Ordu’ da doğmuş büyümüş mücadelesini Ordu’da vererek başka yerlerde görev yapmış bir insandır. Esasen Saraycıklıyım Turna suyunda ikamet ediyorum. Emniyet kökenliyim. Özel hareket biriminde görev aldım. Cumhurbaşkanımızın 11 yıldır korumalığını yaptım. En son ki seçimlerde Ordu’dan milletvekili aday adayı oldum. Emekli bir öğretmenin oğluyum.

Mehmet KESKİN: Yavuz Kurt neden aday oldu?

Yavuz KURT: Öncelikle aday olmamdaki amacım şan şöhret makam değil. Gülyalı’da yapılmamış yapılmayanları hayata geçirmek için aday oldum. Şu andaki mevcut belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Onlar imkânların elverdiği şekilde bunları yapmışlar. Buraya kadar getirmişler ama eksikler var benim görevim yapılmayanları tecrübe ve donanımımla hayata geçirmek. Gülyalı’yı taşından ağacına değiştirmek istiyorum amacım bu.

Mehmet KESKİN: Neden siyasette yüzde yüz yeni yüz?

Yavuz KURT: Ben yeni bir yüzüm yeni şeyler konuşuyorum yeni insanlar yeni projelerle gelir. Belediyecilik mevcut yönetimdeki yeri değiştirmektir. Notlarımız projelerimiz hepsi bizim elimizde mevcut. Göreve geldiğimizde vatandaşlar böyle bit şey de mi varmış biz bunu hiç duymamıştık diyecekler. Amacımız insanlara değişim hissettirmek. Gülyalı için yeni bir yüzüm.

Mehmet KESKİN: 15 Temmuz gecesi neredeydiniz?

Yavuz KURT: 15 Temmuz gecesi İstanbul’daydım. Televizyonu açtığımda bir darbe kalkışması olduğunu anladım. İstanbul Vatan caddesine gittim. Halkımızda meydanlardaydı. Ne yapabiliriz diye düşündüm. Hemen Fatih belediyesi temizlik işleri müdürlüğünü aradım. Ne kadar çöp kamyonu varsa Vatan caddesine gönderilmesini söyledim yolu iki yandan kapatarak tankların caddeye girmelerini engellemek için. Tankların hiçbiri caddeye giremedi sabaha kadar caddede bekledik. Devletimizin yanındaydık.

Mehmet KESKİN: Fatih Belediyesinde başkan danışmalığını yaptınız. Oradaki tecrübelerinizi bize aktarabilir misiniz?

Yavuz KURT: Gülyalı’da nüfus sayımız sürekli azalıyor. Nüfusu tutacak bir şey olmadığı için çevre illere bir kayma söz konusu. Göçü engellememiz lazım. Göçü önlemek için bir şeyler yapılmalı. Mesela Bodruma bakın Gülyalı’ya bakın Ordu’nun en güzel sahiline sahip göçü önlemek için ekonomik canlılığı hayata geçirmeliyiz.

Havalimanı açıldı hizmet ediyor. Uçağa binen Gülyalı’dan gitsin istemiyoruz Gülyalı’da kalsın istiyoruz. Nüfusu artsın. İş alanları yaratmalıyız. Benim birinci önceliğim zaten bu göçü engellemek. Gülyalı Ordu ile Giresun arasına sıkışmamalı. Göç veren değil göç alan bir yer haline gelmek istiyoruz. Hizmete talibim. Asla rant sağlamayacağım. Milletin menfaatine olmayan her şeyin karşısındayım.

Mehmet KESKİN: Projelerinizden bahseder misiniz?

Yavuz KURT: Elimizde kitapçığımız var. Arkadaşlarımız bir buçuk senedir Gülyalı’nın mahallelerinde çalışmalarını yaptılar. Projelerimiz her anlamda hazır. Bunlar 5 yıllık proje değil. 20 yıllık projeler. Halkımız daha fazlasını istiyor. Karamsarlık duyuyor biz bunu ortadan kaldıracağız. Gülyalı’yı elit bir ilçe yapacağız. Yaşam alanları oluşturacağız.

Mehmet KESKİN: Üniversite ile olan inşaatın süreci nesir ve siz kazanırsanız ne tip çalışmalar yapacaksınız?

Yavuz KURT: Gülyalı için bu proje çok önemliydi. Temek atılmış öyle kalmış burada aşılamayan bir durum var ben iş adamı ile bu projeyi konuşacağım tamamlamasını isteyeceğim ya da devlet büyüklerimle istişare ederek bir an önce bitireceğim. Üniversitenin bir ayağı olarak bitireceğim. Bunlarla kalmayacağız kız ve erkek öğrenci yurtları da yapacağız. Buradan söz veriyorum.

Mehmet KESKİN: Ne tip projeler getireceksiniz?

Yavuz KURT: Okul eğitim sağlık spor sahaları kültür merkezi ve buna benzer yatırımlar. Devletimize belediyemize hiçbir mali yük binmeden biz bunu karşılayacağız. Halkımız umutsuz olmasın değişim zamanı geldi. Gülyalı’yı tanıyamayacaklar.

Mehmet KESKİN: Bilgi evleri projesini biraz açar mısınız?

Yavuz KURT: Amacımız Gülyalı’da eğitim kalitesini yükseltmek öğrencilerimizin daha donanımlı olmasını sağlamak. Başarılı öğrencilere iyi gelecek planlama. Bir kez daha söylüyorum ben kimsenin adamı değilim. Kimseye rant sağlatmam yapılması gereken ne varsa her şeyi yaparım. Kimse rant amaçlı kapımıza gelmesin.

Mehmet KESKİN: Sayın Kurt, çıkmış olduğunuz bu takvim sürecinde çalışmalarınızda başarılar diliyor, her şeyin gönlünüze göre gelişmesini temenni ediyoruz.

Yavuz KURT: Sayın Keskin, bende şahsıma bana fırsatı sağladığınız için hem size hem de Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “GÜLYALI’YI, TANIYAMAYACAKLAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız