HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2018 Çarşamba Saat: 08:23

"ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE EDİYORUZ "

Konfederasyon olarak çocuk işçiliği ile kararlı bir mücadele sürdürdüklerini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, '22- 23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğimiz Çalıştay ile çocuk işçiliğine dair tüm taraflar
"ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE EDİYORUZ "

Konfederasyon olarak çocuk işçiliği ile kararlı bir mücadele sürdürdüklerini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, '22- 23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğimiz Çalıştay ile çocuk işçiliğine dair tüm tarafları bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Biz kendi öz denetim mekanizmasını kuran tek meslek örgütüyüz. İşyeri Denetim ve Danışmanlık Gruplarımız ile üye iş yerlerimizi denetliyor ve onlara danışmanlık hizmeti sunuyoruz' dedi.

 

 

2018 yılının çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan edilmesiyle birlikte, 23 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen törenle Çocuk İşçiliği ile Mücadele Deklarasyonu'na Konfederasyon ve alt teşkilatı adına imza atan Palandöken,  ' 2018 yılını Çocuk İşçiliği ile mücadele yılı ilan eden Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda, Konfederasyonumuz ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı'nı yürütmektedir. TESK ve UNICEF arasındaki işbirliğinin temel amacı, çocuk işçiliğinin önlenmesine katkı, çalışan çocuklara ve ailelerine destek sağlamaktır. Geride kalan 10 ayda programın hedef illeri olan Ankara, Adana, Gaziantep, Hatay, İzmir, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa'da bin 500 çalışan ve yöneticiye çocuk işçiliği konusunda farkındalık eğitimleri verdik. Son bir aydır da esnaf ve sanatkarı bilgilendirmek amacıyla başladığımız işyeri ziyaretleri kapsamında da 100 işletmeye ulaştık. Biz esnaf ve sanatkar teşkilatı olarak, çocuklarımızın mesleki eğitim almasının, geleceklerini karartmadan meslek öğrenmeleri için en doğru yol olduğuna inanıyoruz. Bizim çıraklarımız çocuk işçi değildir, onlar ustalarından meslek öğrenen öğrencilerdir. Çıraklık eğitimi ile pratik eğitimi usta öğreticilerinden alan çocuklarımız aynı zamanda okullarında da teorik eğitimlerini almaktadırlar. Böylece çocuklarımız bir yandan çocukluklarının gereği olarak eğitimlerine devam ederken, bir yandan da meslek öğrenmektedirler. Çocuklarının meslek öğrenmesini isteyen ailelerimiz ustalarımıza güvensinler' diye konuştu.

 

 

22- 23 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek Program Çalıştayı ile çocuk işçiliğine dair tüm tarafları bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlatan Palandöken, 'Biz kendi öz denetim mekanizmasını kuran tek meslek örgütüyüz. İDDG'lerimiz ile üye işyerlerimizi denetliyor ve onlara danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bu sistemde ne yazık ki aksayan yönler var. İşte bu yönleri ortaya koyup, çözümleri değerlendirmek amacıyla bu çalıştayı düzenliyoruz. Çocuk işçiliği konusunda sağlıklı bir çalışma yürütülebilmesi için istatistik çalışmalarının yapılması çok önemli. 2012 yılından bu yana çocuk işçiliğine dair hiçbir istatistik çalışması yok. Sorunu iyi analiz edebilmek için TÜİK'ten bu çalışmayı kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Öte yandan tüm tarafların ve ailelerin el ele verip çocuk işçiliği ile mücadelede yol kat etmek için daha yoğun bir çaba gerekiyor' şeklinde konuştu.

 

TESK & UNICEF Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı İDDG Çalıştayı 22 Kasım 2018 Perşembe günü Saat 9:30'da Ankara'da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak ve 23 Kasım 2018 Cuma günü sona erecek.

 

 

Anahtar Kelimeler : "ÇOCUK, İŞÇİLİĞİ, İLE, MÜCADELE, EDİYORUZ, "

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız