HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Kasım 2018 Pazartesi Saat: 09:33

AKAR; “ŞİDDET SON YILLARDA KATLANARAK ARTIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Akar, 25 Kasım 2018 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için yaptığı açıklamada, Türkiye’de ki tabloya dikkat çekti.          A
AKAR; “ŞİDDET SON YILLARDA KATLANARAK ARTIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Akar, 25 Kasım 2018 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için yaptığı açıklamada, Türkiye’de ki tabloya dikkat çekti.

         Akar, “Şiddet bir insanlık suçu olmasına karşın bütün toplumlarda görülmektedir. Kadına, çocuğa, hayvana, erkeğe ve ağaçlara yapılan her türlü şiddete karşı toplumsal vicdanı sorumluluk geliştirmek zorundayız” dedi.

         Şiddetin son yıllarda daha da arttığına dikkat çeken Akar; “Şiddetin altında yatan karşı taraf üzerinde baskı ve üstünlük kurma duygusunun olduğu uzmanlar tarafından söylenmekte özgüven eksikliği, duygu ve düşüncenin doğru aktarılamaması ve acziyet fiziki güç ile birleştiğinde şiddet gerçekleşebilmektedir. Bunlar göz önüne alındığında sorunun daha çok şiddeti uygulayan kişide olduğu anlaşılmaktadır.

         Günümüzde ne yazık ki mağdurlar üzerinde çözüm üretilmekte ve etkin sonuç alınmamaktadır. Kadına şiddetin önlenmesi yönünde ülkemizde çalışmalar olmasına rağmen, şiddet gören kadın sayısı son yıllarda katlanarak artmaktadır. Demek ki yanlış yapılan çok şey var” diye konuştu.

         Akar, açıklamasının devamında; “2010’dan 2017’e kadarki 7 yıllık süreçte en az 1915 kadın öldürüldü, yemeğe salça koymak bile kadın öldürmeye bahane.  Sadece 2018 Ocak ayında 28 kadın cinayete kurban gitti.

         Yapılan istatistiklerde nerdeyse yılın her günü bir kadın öldürülmüş olarak bitiyor.

         Kadının toplumsal hayattaki yeri onun birey olması göz ardı edilerek dizayn edilmeye çalışılıyor. Bazı, din adamları, siyasetçiler ve akademisyenler tarafından kadının sosyal hayattan çekilmesine yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Yapılmak istenen adeta güçsüzün güçlü tarafından kategorize edilmesi ve baskıya maruz kalması için toplumsal bilinç oluşturmaktır.

         Ne yazık ki bu sözleri sarf edenlere karşı mevcut iktidar sessiz kalarak destek vermektedir.

         Yöneticilerin olaylara karşı taraflı tutum almaları, ayrıştırıcı dil kullanmaları, ekonomik sorunlar, birey olma bilincinin geliştirilememesi şiddeti körüklemektir” şeklinde konuştu.

                           

                                                                                    

Anahtar Kelimeler : AKAR;, “ŞİDDET, SON, YILLARDA, KATLANARAK, ARTIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız