HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2018 Cuma Saat: 09:10

“GÖNÜLLER ARASINDA KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ortak akıl, istişare ve birlikte yönetim anlayışının bir tezahürü olarak ilimizde görev yapan mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantılarını sürdürüyor.
“GÖNÜLLER ARASINDA KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ortak akıl, istişare ve birlikte yönetim anlayışının bir tezahürü olarak ilimizde görev yapan mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantılarını sürdürüyor.

 

Dün Altınordu ilçemizdeki muhtarlarla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, bugün de Ünye ilçemizde görev yapan 85 mahalle muhtarı ile düzenlediği istişare toplantısında bir araya gelerek, mahalle muhtarlarını sorun, şikayet, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Yaşar Sezgül ve bazı daire müdürlerinin katılımıyla Ünye Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, muhtarlık müessesesi ve hizmet etme anlayışıyla ilgili önemli mesajlar verdi.  

 

“Muhtarlarımız Bizim Dokunan Elimiz, Gören Gözümüz, İşiten Kulağımız, Kılcal Damarlarımızdır”

 

“İdare sisteminin en önemli parçalarından bir tanesi muhtarlık kurumudur” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, ”Muhtarlarımız bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızdır. Devletimizin, ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaştığı kılcal damarlarıdır. Bu vesileyle sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yönetim sistemini yeniliyor.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, vatandaşıyla daha iç içe, daha yakın, emreden-buyuran devletten, işbirliği yapan, dinleyen bir devlet anlayışına doğru evriliyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, bütün muhtarlarımıza, toplumumuzun tüm kesimlerine açık hale getirilmiştir. Buna paralel olarak devletin tüm kurumları, vatandaşımızın daha çok yanındadır. Bu zihinsel bir değişim, köklü bir anlayış değişikliğidir. Bu değişikliği gerçekleştirebilmek, kamu açısından çok da kolay değildir” şeklinde konuştu. 

 

“Vatandaşa Sırtını Dönen, Ona Tebessümü Çok Gören Anlayışın Sürmesi Mümkün Değildir”

 

Gelinen noktada vatandaşına sırtını dönen, ona tebessümü çok gören hiçbir anlayışın bu ülkede hüküm sürebilmesinin mümkün olmadığına vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, ”Bürodaki hizmetlisinden, Kaymakamından, Valisine, Belediye Başkanına, muhtarına herkesin artık gülen bir yüzle vatandaşımıza bakması ve onun yüzündeki tebessümün sebebi olması, bir tercih değil zorunluluktur. Bu anlayışla bu şehirde yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu toplantıları gerçekleştirmemizin en önemli sebebi de birlik, beraberlik ve yeni yönetim anlayışının devamıdır. Valilik olarak yeni bir uygulama başlatmak suretiyle şehrimizde bulunan 772 muhtarımızın eşlerini Vali Konağı’nda ağırlamaya başladık. İlk grubu bu hafta içerisinde ağırladık. Bugün itibariyle Mesudiye ve Gölköy ilçelerimizdeki muhtarlarımızın eşlerini, eşim Vali Konağı’nda misafir edecek. Vali Konakları sadece o şehrin ekâbirlerinin, zenginlerinin ya da üst bürokratlarının girip oturduğu bir yer olmaktan çıkacak bu şehirde yaşayan herkesin girebildiği bir yer haline mutlaka getirilecektir. Şu an itibariyle 1000 civarında hanımefendi, Vali Konağında misafir edilmiştir. Misafirlerimiz sandığınız gibi bu şehrin zengin ekâbirleri değil, şehit anneleri, şehit eşleri, gazi eşleri, engelli eşleri, ilçelerden seçtiğimiz fakir, muhtaç insanlar ve yaşlılardır. Bugüne kadar bu bahsettiğimiz bin kişinin 700 civarı bu gruptur. İnşallah sizlerin eşleriyle beraber bu halkayı genişletmek suretiyle sadece bu şehrin valisi olarak ben değil, benim eşim de hanım kardeşlerimize yönelik olarak bu faaliyetleri sürdürecek. Bu ziyaretlerde, kadın sorunlarına ilişkin sorun ve talepleri dinlemek suretiyle çözüm üretmeyi düşünüyoruz. Bu ziyaretler vesilesiyle bir çok hanım kardeşimize sağlık konusu, eğitim konusunda bilgilendirme yapılacak. Toplumumuzun yarısını teşkil eden hanım kardeşlerimizin de bu bilgilendirmelerden faydalanmaları ve onların halkımıza aktarılmasını da fevkalade önemli buluyorum” diye konuştu.

 

“Hizmetleri Yapıyoruz Ama Biz Gönülleri de Yapmak İstiyoruz”

 

Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Bu dönemde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha güzel hizmetleri Ünye’mize, Ordu’muza ve ülkemize kazandıracağız. Dün itibariyle Mesudiye yolundaki iki tüneli hizmete açtık. Bu iki tünelin yaklaşık maliyeti 110 milyon civarında ve 3,5 km’yi bulan tüneli de dün açmış olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın zamanda inşallah Ordu çevre yolunu da açacağız ve Ordu’muzdaki hizmetlerimize devam edeceğiz. Yerel sorunlarınız ve altyapı sorunlarınız var bunları biliyorum. Ordu, dağınık bir yerleşime sahip. Bu dağınık yerleşimden dolayı hizmet götürmede bazı sıkıntılarımız oluyor. İnşallah bu sıkıntıları da gidereceğiz. Yaşanan sel afeti nedeniyle bir takım mağduriyeti bulunan vatandaşlarımız var. Bunların sorunlarını da kısa zamanda gidermeyi, çözmeyi hedefliyoruz. Cevizdere köprüsünü yaklaşık iki ay gibi sürede yaptık, bitirdik, ulaşıma açtık. Bu Türkiye’de rekordur. Ama çok şükür ki Türkiye’nin geldiği seviye, iki ay gibi kısa süre içerisinde o köprüyü yapma fırsatı verdi. Diğer köprülerimize de başlıyoruz, onları da yapacağız. Biz de yakinen takip ediyoruz. Hizmet yapma konusunda sorunumuz yok. Hizmetleri yapıyoruz ama biz gönülleri de yapmak istiyoruz. Bu çağda hizmet yapmanın yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz.”

 

Vali Seddar Yavuz, konuşmasının son bölümünde, “Biz gönüllerde olmak, gönül kazanmak ve gönüller arasında köprü kurmak istiyoruz. İşte devletin bekası ancak Şeyh Edebali’nin dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dediğimiz, insanların gönlünü al ki bu devlet kıyamete kadar yaşasın. Sadece 81 milyon vatan evladının değil, bizlere umudunu bağlamış İslam dünyasına ve tüm insanlığa şemsiye olsun. İşte bu anlayışla inşallah yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarları dinleyen Vali Seddar Yavuz, muhtarlar tarafından dile getirilen konuları not alarak,  toplantıda hazır bulunan kurum müdürleri ile birlikte anlık çözüm bulmaya çalıştı.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız