HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Aralık 2018 Pazar Saat: 12:44

İŞADAMLARININ SEMERKANT ÇIKARMASI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) organizasyonu ile Özbekistan’da bulunan işadamları, ikinci büyük kent olan tarihi Semerkant’ta incelemelerde ve görüşmelerde bulundular.  Doğu Karadeniz Bölgesi Yapı ve İnşaat Malze
İŞADAMLARININ SEMERKANT ÇIKARMASI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) organizasyonu ile Özbekistan’da bulunan işadamları, ikinci büyük kent olan tarihi Semerkant’ta incelemelerde ve görüşmelerde bulundular.

 Doğu Karadeniz Bölgesi Yapı ve İnşaat Malzemeleri Sektöründe İhracat Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen ve 26 Kasım’da Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten başlayan programa 15 firma adına katılan 24 kişilik heyette bulunanlar son olarak Semerkant’tı ziyaret ettiler.

 İncelemeler öncesi yapılan toplantıda konuşan DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, ünlü imparator Timur’un; “ Biz ki melik-i Turan emir-i Türkistan’ız, biz ki Türk oğlu Türküz, bizki milletlerin en kadimi ve en ulusu Türk’ün başbuğuyuz” sözlerini hatırlatarak, “Bir kardeş iki devletiz. Bu hasletemizi işimize, aşımıza yansıtmalıyız. İnşaat sektöründe başarılı olan Doğu Karadenizli işadamları olarak ilk kez buradayız. Bundan sonra sizlerde bize gelecek ve hep beraber olacağız. Bu tarihi şehrin dokusunu bozmadan yapılacak tüm inşaat işlerinde ve gerekli olan malzemelerin sağlanmasında neler yapabileceğimizi bu ziyaretimizle belirlemeye başladık. İşbirliğimizi arttırarak bu adım adım yükseltmemiz lazım” dedi.

 Gürdoğan, özellikle iki ülke devlet başkanlarının yaptığı son buluşmanın ardından yaşanan gelişmelerin çok olumlu olduğuna dikkat çekerek, “bundan sonra iş bizlere, kardeşlerden oluşan iki ülke işadamlarına düşüyor” diye konuştu.

 Özbekistan’a yönelik düzenlenen yurt dışı pazarlama faaliyeti çerçevesinde düzenlenen programda daha sonra iki ülke işadamları karşılıklı görüşmeler yaptılar. Türk firmalarının temsilcileri yapabileceklerini anlattılar. Bazıları yanlarında getirdikleri numuneler üzerinden ürünlerini tanıttılar. Semerkant da yapılabilecekler ile ilgili bilgiler aldılar.

Anahtar Kelimeler : İŞADAMLARININ, SEMERKANT, ÇIKARMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız