HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Aralık 2018 Çarşamba Saat: 09:43

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK

Fatsa Belediyesi çöplerin şehir merkezinde gelişigüzel bırakılarak görüntü kirliliğini oluşmasının önüne geçmek için yer altı konteynırların montaj işine başladı. Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, yer altı konteynırların
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK

Fatsa Belediyesi çöplerin şehir merkezinde gelişigüzel bırakılarak görüntü kirliliğini oluşmasının önüne geçmek için yer altı konteynırların montaj işine başladı. Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, yer altı konteynırlarının Çevre dostu ve şehir mobilyası görünümünde olduğu söyleyerek, “Belirlenen mahallelerde ihtiyaç olan yerlere toplamda 170 adet yer altı konteynırı konulacak. Yer altı konteynırlarının montajına Ata Caddemizden başladık. Şu ana kadar 16 adet yer altı konteynırının montaj işi tamamlandı ” dedi. 

 “İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMİYOR”

Yer altı konteynırları ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, “Yer üstünde sadece çöp atma bacası görülecek. Ana konteynır yeraltında olacak. Yer altı konteynırı estetiktir ve şehir içi, site içi veya genel alanlarda rahatlıkla uygulanabilir. Konulan yerde çok az yer işgal eder ve yayalara yürüme alanı kalır. Modern ve temizlenebilir bir yapıda olup yeraltında konteynırın haznesine dökülerek insan sağlığını tehdit etmemektedir. Sinek-böcek gibi zararlıların üremesinin ve sokak hayvanlarının atık çevresinde barınma ihtimali ortadan kalmış olacak. Kolay, hızlı ve gürültüsüz yükleme özelliği vardır.” dedi.

 “AVRUPA STANDARTLARINDA İMAL EDİLMİŞTİR”

Yer altı konteynırının el değmeden tamamen otomatik olarak yükleme yapılacağını ifade eden  Başkan Aktepe, “Maksimum  hijyen  sağlayacak, güzel  ve temiz bir dünya için uyumlu, zarif ,estetik  tasarımlara  sahip olmaktadır. Yangına neden olmaz, patlayıcı gibi topluma zarar  verici maddelerin  tahrip  gücünü  azaltır ve zararı  minimuma indirir. Üst yürüme platformu, insanların üzerinde rahatlıkla yürüyebileceği sağlamlıkta gözyaşı desenli sacdan yapılmıştır.

Yer altı konteyner sistemi evsel atıklar için kullanılacak şekilde Avrupa Standartlarında imal edilmiş olup, uzun süreli kullanımlar için tasarlanmıştır. Tek parça dökülen beton soketi güçlendirilmiş su sızdırmaz beton ve nervürlü inşaat demiri kullanılmıştır. 7 adet 770 litrelik galvaniz çöp konteynırının  aldığı  çöpü 1 adet 5 m3  yeraltı konteynırı  almaktadır.

Aracın kapasitesi 100 m3 çöpü sıkıştırma suretiyle 20 m3 e kadar indirmektedir. Araç  yalnız bir seferde 30-40 yeraltı  konteynırını alabilmektedir. Şayet konteynırların doluluk oranları düşükse bu miktar artmaktadır ve araç bir yeraltı konteynırını 1,5 dakikada almaktadır.” şeklinde konuştu.  

 

Anahtar Kelimeler : GÖRÜNTÜ, KİRLİLİĞİ, ORTADAN, KALKACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız