HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2018 Perşembe Saat: 09:15

“YAŞAD PROJESİ” ÇALIŞTAYI YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesince “Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi” (YAŞAD) kapsamında  “Yaşlı ve Sosyal Hizmetler Çalışanlarına Yönelik İletişim ve Farkındalık Çalıştayı” düzenlendi. Başkan Tekintaş ça
“YAŞAD PROJESİ” ÇALIŞTAYI YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesince “Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi” (YAŞAD) kapsamında  “Yaşlı ve Sosyal Hizmetler Çalışanlarına Yönelik İletişim ve Farkındalık Çalıştayı” düzenlendi. Başkan Tekintaş çalıştayda yaptığı konuşmada, Yaşlılara destek projesinin amacına ulaştığını ve proje kapsamında yaşlıların kişisel bakımlarından yaşadıkları evlerin temizliği ve gerekiyorsa bakım ve onarımına kadar birçok alanda ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı YADES Proje Desteği tarafından kabul edilen “Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi” Ordu ilinde uygulanmaya başlanmıştı. Türkiye genelinde 5 Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından da başarı ile sürdürülüyor.

Düzenlenen çalıştayla projede çalışan personellerin bilgilerini güncel tutmak, yeni gelişen hizmet tekniklerinden personelleri haberdar etmek, yerelde sosyal hizmet alanındaki sorunların tartışılıp çözüm önerileri oluşturmak ve projeyi yerele yaymak amaçlanıyor.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “YAŞAD PROJESİ AMACINA ULAŞTI”

Çalıştayın açılış programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Büyük özveri, gayret ve işbirliği içerisinde ortaya konan ‘YAŞAD’ projesi ile yaşlılarımızı mutlu etmeyi amaçlıyorduk, bunu da elde ettik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu önemli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeye sahip çıkarak destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yaşlılara destek projesi ile ev temizliği yaşlılarımızın kişisel bakımları, evde tamirat gerektiren yerlerin onarımı gibi birçok alanda ihtiyaçları karşılanıyor. Anne ve babaların evlatlarının yanında hayat sürmesini istiyoruz, ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Bu noktada devreye giren bizler de ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürmeli ve dualarını almalıyız. Onların mutluluğu ve memnuniyeti bizleri daha büyük projeler için çalışmaya teşvik ediyor. 31 Mart itibariyle proje kitapçığa dönüştürülecek. Anketleme yöntemiyle eksiklerin neler olduğu ortaya çıkarılıp bu çalışmalar sonucunda neler yapılabileceğini ortaya koyarak yeni bir projeye zemin hazırlanacak. Hepimize bu konuda görevler düşüyor. Gördüklerinizi proje bazlı sunmanızı bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da önem verdiği konuların başında gönül bağı kurmak geliyor. Yerel yönetimler olarak hizmetleri gönül bağıyla, kucaklaşmayla, birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koymalıyız. Allah birliğimiz kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

VALİ YARDIMCISI ARIK, “BİZ YAŞLILARIMIZI KORUYUP KOLLAYAN BİR TOPLUMUZ”

Vali Yardımcısı Ahmet Arık, yaşlılar için devletin ve Büyükşehir Belediyesinin el ele verip projeyi hayata geçirdiğini söyleyerek, “Birçok nedenden dolayı yaşlılarımızın sahipsiz, kimsesiz, ilgi ve alakaya muhtaç olması bu projenin yapılma amacını ortaya çıkardı. Temel ihtiyaçları olan, kendi kendini idare etmekte zorlanan yaşlılarımız için devletimiz ve Büyükşehir Belediyemiz el uzatarak projemize destek oluyor. Dolayısıyla sosyal belediyeciliğin ve sosyal devletin yapması gerekenleri yerine getirmiş oluyoruz. Projemiz gelişerek devam edecek. Biz yaşlılarımıza sahip çıkan, koruyup kollayan, onlara değer veren bir toplumuz. Bu projeler sayesinde yaşlılarımızı sahipsiz, kimsesiz bırakmamış olacağız.  Proje ekibimizi, bu işle ilgilenen arkadaşlarımızı daha çok engelli vatandaşlarımıza yönelik neler yapabiliriz, nasıl geliştirebiliriz gibi fikirlerle yeni çalışmalarda görmek istiyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemize ve Sayın Başkanımız Engin Tekintaş Beyefendiye bu güzel proje için teşekkür ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

Çalıştay kapsamında; yaşlıların psiko-sosyal, ekonomik, biyolojik ve ruhsal sorunlarıyla alakalı sorunlar ve mücadele mekanizmaları ile ilgili 15 kişiden ve 1 grup liderinden oluşan tartışma grupları oluşturuldu. Ardından grup çalışmalarından çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Proje sonlandığında ise hizmetin sürdürülmesi için ilçe belediyeleri de rol üstlenmiş olacak.

Eğitimlere, 19 ilçede Sosyal Hizmetler alanında çalışan müdür ve personellerin de katılımı sağlandı.

 

 

Anahtar Kelimeler : “YAŞAD, PROJESİ”, ÇALIŞTAYI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız