HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2018 Cumartesi Saat: 10:53

AKILCI İLAÇ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri başkanlığı Akılcı İlaç çerçevesinde Ordu ilindeki mücadelesine durmaksızın devam ediyor.
AKILCI İLAÇ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri başkanlığı Akılcı İlaç çerçevesinde Ordu ilindeki mücadelesine durmaksızın devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri bu seferde Akılcı İlaç politikası gereği Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde hizmet vermekte olan diş doktorlarına eğitim verdi. İki oturum halinde iki gün boyunca sürmüş olan eğitimin amacı doktorları doğru ilaç kullanma hakkında bilinçlendirme olduğunu dile getiren Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Ali Altınbaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur. Acil Sağlık Hizmetleri olarak Ordu ilimizde Akılcı İlaç Koordinatörlüğünü yürütmekte olup gerek hizmet vermekte olan Sağlık çalışanlarımızı gerek ise Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için uğraş vermekteyiz. Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla Akılcı İlaç Koordinatörlüğünde Diş Hekimlerimiz Gökmen Kaya, İrem Bektaş’a Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi toplantı salonunda vermiş oldukları ‘’Diş Hekimlerine Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı’’ konulu eğitimden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : AKILCI, İLAÇ, ÇALIŞMALARI, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız