HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2018 Cumartesi Saat: 10:55

“ÇEVRE YOLUNUN UZAMASI HEPİMİZİ ÜZÜYOR”

  Ordu Valisi Serdar Yavuz, gündeme dair konular üzerine açıklamalarda bulundu.  
“ÇEVRE YOLUNUN UZAMASI HEPİMİZİ ÜZÜYOR”

 

Ordu Valisi Serdar Yavuz, gündeme dair konular üzerine açıklamalarda bulundu.

 

Vali Seddar Yavuz, halkla iletişim, Ordu Çevre Yolu, TEDES, “Vali Konağı, Milletin Konağı” projesi, Yeni OSB’ler, ekonomi ve sosyal medya konuları hakkında bilgi verdi.

 

“Vatandaşlarımızla Olan Münasebetlerimizi, Sevgi ve Şefkat Odaklı Kurmak İstiyoruz”

 

Ünye’de yayın yapan yerel bir radyo kanalına açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, Valilik olarak sosyal medyanın etkin bir şekilde kullandığını ifade ederek, vatandaşla olan ilişkilerin sevgi ve şefkat odaklı kurulması gerektiğini söyledi.

 

Devlet yönetiminde yeni bir anlayışın hakim olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Biz, Devleti efendilik yapma, buyurma, emretme özelliğinden çok, şefkatini, sevgisini, merhametini gösterebildiği bir aygıt olarak tanımlıyoruz. Bu tanımlamaya uygun olarak da valilik makamının, kolay erişilebilir bir makam olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Artık, mülki idare makamlarının, sadece törenlerde boy gösteren veya kendisiyle görüşmek isteyen insanlara randevu verdiği bir sistemin dışına çıkmak istiyoruz” dedi.     

 

Vali Yavuz, “Halk duruşu olan bu yeni devlet yönetme anlayışının, aslında valiliklere, kaymakamlıklara bir yansıması olarak değerlendiriyorum. Elbette sosyal medya araçlarının erişilebilirliği kolaylaştırdığını kabul etmemiz gerekir. Malum olduğu üzere bütün insanlara randevu verip herkesle birebir görüşmenin zorluğu bir hayli fazla. Çünkü, 750 bin nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz. En az bu nüfustan daha fazlası şehir dışında yaşıyor ve hala irtibatlarını devam ettiriyor.

Dolayısıyla birçok kardeşimizin anlık sorunlarının çözülmesi noktasında da, sosyal medyayı etkin olarak kullanıyorum. Yaptığımız uygulama şu; gerek valilik hesaplarımız, gerekse benim şahsi hesaplarıma istek, talep ve şikâyetlerini ifade eden kardeşlerimizin istek ve şikayetleri valilikte kurduğumuz bir sistem ile takip ediliyor. Bunların her biri kayıt altına alınıyor, mutlak suretle vatandaşlarımız telefonla aranıyor, ihtiyaç ve talepleri not alınıyor.

Vatandaşlarımıza olabildiğince yakın olmayı, onların dertlerine, şikâyetlerine çözüm üretmeye, dertlerine derman olmaya gayret ediyoruz. Bunu bir artı özellik olarak asla görmüyoruz. Biz yeni değişen ve gelişen dünya şartlarında vatandaşlarımızla olan münasebetlerimizi sevgi odaklı, şefkat odaklı ve merhamet odaklı sürdürüyoruz. Makam ve mevkilerin lütuf olduğu kadar, imtihan olduğunu da düşünerek hareket ediyoruz. Çünkü, valilik herkese nasip olabilecek bir mevki değil, bir makam değil. Biz bu makamı, kendi hak ettiğimizi düşünerek değil de bir lütuf olduğunu düşünerek hareket edersek, aynı zamanda bir sorumluluk, bir imtihan olduğunu da değerlendirirsek, bize ulaşmak isteyen herkese olabildiğince kapılarımızı, gönüllerimizi açabiliriz. Biz de bunun için uğraşıyoruz” diye konuştu.

 

Vatandaşların valiliğin facebook, twitter ve ınstagram hesaplarını kullanarak talep, istek ve şikayetlerini paylaşabileceklerini hatırlatan Vali Seddar Yavuz, vatandaşları kişisel bilgilerini açıktan paylaşmamaları konusunda uyardı.

 

Valilik bünyesinde bir whatsapp hattı kurulacağını ifade eden Vali Yavuz, “Kişisel bilgilerin açık hesaplardan ifade edilmesinde sorun var. Bunlar yarın bir güvenlik açığı da oluşturabilir. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan, herkese açık alanda telefonlarını ve TC Kimlik numaralarını yazmamalarını özellikle istirham ediyorum. Bu tür bilgilerini yazacak vatandaşlarımızın daha çok özelden yazmalarını, yani valilik Messenger, ınstagram hesabında özelden yazmalarını veya da elektronik posta adreslerimize yazmalarında fayda var. Özellikle telefon aracılığı ile bize ulaşabilirler. Önümüzdeki süreçte bir whatsapp hattı kurmayı da hedefliyorum. Çünkü, bizlere iletilen sorun, şikayet ve taleplerin bir elde toplanmasını sağlamak bakımından bir whatsapp hattı geliştirip ve bunu kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyorum. Biz vatandaşımıza sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi açmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla elbette her sorunu çözmemiz bugünden yarına mümkün değil, ama çözmek için gayret ettiğimizi herkesin samimiyetle bilmesini isterim.”

 

“Vali Konağı, Milletin Konağı”

 

Konuşmasının devamında “Vali Konağı, Milletin Konağı Projesi”ne değinen Vali Yavuz, toplumun dezavantajlı gruplarını eşi Selda Yavuz tarafından Vali Konağında misafir edildiğini söyledi. Vali Yavuz, “Bugüne kadar 1000’in üzerinde kardeşimizi eşim, vali konağında misafir etmek suretiyle bu bütünleşmeyi sağlamaya gayret ediyoruz. Şehit aileleri, gazi eşleri, engellilerimiz, yaşlılarımız, sevgi evinde kalan çocuklarımız Vali Konağı’nda misafir edildi. Şu an muhtar eşleri Vali Konağı’nda misafir edilmeye devam ediyor. Toplumun tüm kesimlerine Vali Konağı’nı açtık. Vali Konağı’nı, Milletin Konağı haline getirdik” diye konuştu.

 

“Çevreyolunda Çalışmalar Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”

 

Ordu Çevre Yolu'nda devam eden çalışmalara da değinen Vali Seddar Yavuz, 500 metre mesafede oluşan heyelan nedeniyle fore kazık çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

 

Daha önce yapılan ve 65 km’yi bulan fore kazık çalışmalarına, heyelan nedeniyle ek olarak 11 km’lik fore kazık çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Yavuz, Çevreyolunun 2019’un ilk çeyreğinde açılabileceğini söyledi.

 

Vali Yavuz, “Yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Temenni ederim ki, büyük bir aksama olmadan 2019’un ilk çeyreğinde Ordu Çevre Yolu’nun ilk etabı hizmete açılabilecek. Ordu’da yapılan yatırımların toplam bedeli 7 milyar TL’dir. Bunun büyük çoğunluğu ulaşım yatırımlarıdır. Bu yüzden bölgede en fazla ulaşım yardımı alan illerden bir tanesi Ordu’dur. Vatandaşlarımızın sabrı için teşekkür ediyorum ama şunu samimiyetle belirtmek isterim ki, Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanlığımız bu konuya fevkalade önem veriyor.  Ama elde olmayan sebeplerle özellikle Ordu Çevre Yolunun uzaması hepimizi üzüyor” şeklinde konuştu.

 

“EDS Teknik Eksiklikler Giderildikten Sonra Hizmete Açılacak”

 

Vali Seddar Yavuz, dana önce Ordu’da uygulanan Trafik Elektronik denetleme Sistemi’nin (TEDES) kamuoyunda çokça tartışıldığını hatırlatarak, anlık tuzak diye nitelendirilen konuların tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi.

 

Bakanlık onayı ile yeni bir çalışma yapılarak EDS sistemine geçileceğine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz “Büyükşehir belediyesinin bazı teknik eksiklikleri sebebiyle açılmadı, bu alt yapıdan kaynaklanan teknik eksiklikleri giderdikten sonra açılışa hazır hale gelecek. Bunu Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşüyoruz. Bittiğinde en kısa zamanda açmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“OSB’leri Süratle Bitirerek Ordu Ekonomisine ve İstihdamına Katkı Sunmak İstiyoruz” 

 

Vali Seddar Yavuz, Fatsa, Ünye ve Ordu’da kurulacak olan yeni Organize Sanayi Bölgeleri hakkında da bilgi vererek, amaçlarının OSB’leri süratle bitirerek Ordu ekonomisine kazandırmak olduğunu söyledi.

 

Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda Ordu’da aktif olarak iki OSB’miz var. Yaklaşık 7 bin 500 kişi çalışıyor Ordu’da şuan itibariyle söylüyorum. 162 bin civarında da aktif sigortalı çalışan kardeşimiz bulunuyor. Dolayısıyla bizim Ordu’dan göçü önleyebilmemiz, geri göçü almamız bakımından mutlak suretle sanayi sektörünü geliştirmemiz gerek. Bu gerçeklik görülmüş ki, şu anda 3 tane OSB’nin kurulması çalışmaları başlatılmış ve kamulaştırma işlemleri devam ediyor. 3 OSB’nin kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için şuan itibariyle 110 milyon civarında bir kaynağa ihtiyacımız var. Geçen yılda bunun için yoğun çalışma yaptık. Özellikle Kültür ve Turizm Eski Bakanımız Sayın Numan Kurutulmuş, milletvekillerimiz, valiliğimiz bu konuyla ilgili önemli çalışmalar yaptı ve 25 milyon civarında bir kamulaştırma bedelini vatandaşımıza ödedik. 2019 yılı içerisinde de bu kamulaştırma bedellerini temin edip, ödemeye gayret ediyoruz. Bu 3 OSB’yi bitirip 15 bin ek istihdam sağlayabilirsek, Ordu ekonomisi yeni bir ivme kazanacak. Ordu, bölgede sanayi anlamında da parlayan bir yıldız haline gelecek. Çünkü, Ordu Valiliği olarak 4 sektörü çok önemsiyoruz. Bunlardan bir tanesi sanayi sektörü, ikincisi tarım sektörü, üçüncüsü kültür ve turizm dördüncüsü de bilim şehri Ordu. Ordu’da Kalkınma Çalıştayı yaparak, 16 sektörü tartıştık ama bu 16 sektör içerisinde bu dördünün önemli olduğuna hem fikiriz. Bizim Ordu’ya ilişkin projeksiyonumuz; en az 30 bin kişinin çalıştığı OSB kurmak. Böylelikle bu şehri Samsun ve Trabzon’dan sonra gerçek anlamda büyükşehir ve cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. En az 50 bin öğrencili üniversite, tarımda da özellikle fındıkta yenileme, yeni türler, iyi tarım ve organik tarım,  3 yeni OSB’ler, kültür ve turizm konusunda da önümüzdeki 5 yıl içerisinde 3 milyon turist hedefimiz var. Bütün bu hedefleri gerçekleştirecek vizyonla hareket ediyoruz. Şuanda kamulaştırma bedellerini ödeme noktasında farklı yönetmeler denemeye gayret ediyoruz. Bunu Bakanlıklarla da görüşüyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda sabırlı olsunlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bu kamulaştırma bedellerini ödeyeceğiz. Hiç kimse mağdur olmayacaktır. Kısa vadede bizim bir OSB’yi süratle bitirmemiz gerekiyor. Yatırımcımızın hizmetine sunmak, Ordu ekonomisine, istihdamına katkı sunmak istiyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : “ÇEVRE, YOLUNUN, UZAMASI, HEPİMİZİ, ÜZÜYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız