HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2018 Pazar Saat: 13:34

'ESNAF VE SANATKÂRIN SORUNLARI HIZLI VE BİLİNÇLİ ÇÖZÜLECEK'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyona bağlı 82 Birlik ve 13 Federasyonun Genel Sekreterlerine yönelik, 13 ayrı konuda hizmetiçi eğitim semineri düzenlendi. 6-7 Aralık tarihlerinde 2 gün boyunca TESK toplantı salonunda gerçekleşen sem
'ESNAF VE SANATKÂRIN SORUNLARI HIZLI VE BİLİNÇLİ ÇÖZÜLECEK'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyona bağlı 82 Birlik ve 13 Federasyonun Genel Sekreterlerine yönelik, 13 ayrı konuda hizmetiçi eğitim semineri düzenlendi. 6-7 Aralık tarihlerinde 2 gün boyunca TESK toplantı salonunda gerçekleşen seminere Türkiye'nin dört bir yanından gelen 82 Birlik genel sekreterleri ile 13 Mesleki Federasyon Genel sekreteri katılım sağladı. Seminerde esnaf ve sanatkârların sorunları, hukuki zemin, esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarına dair temel konular ele alındı. 

 

'GENEL SEKRETERLERE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI'

 

Seminerde, konfederasyon bünyesinde çalışan ve alanında uzman personeller tarafından, Arabuluculuk  Mevzuatı, Vergi Mevzuatı, Esnaf / Tacir ayrımı, TESK'in Uluslararası Projeleri, Esnaf ve Sanatkâr Meslek Kolları, bu meslek kuruluşlarında teftiş ve denetim, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkâr Meslek Kuruluşları Kanunu ve Uygulamaları, KOSGEB destekleri ve krediler, TESK Kart Uygulamaları, Dolaşım Belgeleri, Kapasite Raporu, Yerli Malı Belgesi ve kullanıcı işlemleri, Dönem Sonu İşlemleri, Bilirkişilik Mevzuatı, ESYEM Sınav ve Belgelendirme Kuruluşunun Faaliyetleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

'ESNAF VE SANATKÂRIN SORUNLARI HIZLI VE BİLİNÇLİ ÇÖZÜLECEK'

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olarak semineri düzenlemelerinin amaçının esnaf ve sanatkarların sorunlarının daha hızlı ve bilinçli çözülmesi olduğunu ifade eden Genel Başkan Bendevi Palandöken, 'TESK'in temel amacı olan esnafın sorunlarına daha hızlı ve daha bilinçli şekilde yanıt bulabilmek bilinciyle böyle bir semineri düzenledik. Seminerde her konu sonunda soru cevap bölümleri ilede kafalardaki karışıklılklar giderildi. Bu seminer ile 82 birlik 13 Mesleki Federasyonun genel sekreterleri ile birebir görüşme ve değerlendirme fırsatı bulundu. Bakkalından manavına, terzisinden taksicisine 307 meslek kolunda 2 milyon esnafımızın sorunlarına çözüm üretmeye, esnafın kendisini geliştirmesi adına projeler yapmaya devam edilecek. Oldukça yararlı olan bu seminerlerimiz bundan sonra da periyodik olarak dönem dönem devem edecek' dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız