HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2018 Pazar Saat: 13:42

TED'den Kan Bağışı Desteği

Kızılay ile iş birliği yapan Türk Eğitim Derneği kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında, öğrenci ve akademisyenler kan bağışında bulundu.
TED'den Kan Bağışı Desteği

Kızılay ile iş birliği yapan Türk Eğitim Derneği kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında, öğrenci ve akademisyenler kan bağışında bulundu.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareket eden Türk Kızılay, Türk Eğitim Derneği (TED) ile işbirliğiyle, “Eğitime can verenler şimdi de kan veriyor” kampanyasını başlattı. Kampanyanın ilk kan bağışçıları ise Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu oldu. Türk Eğitim Derneği,  Genel Merkezi, 38 TED Okulu, TED Üniversitesi ve Mezunlar Derneğini kapsayacak proje ile yetişkinlerin genç nesillere örnek olması hedefleniyor.

“Eğitimcilerin kan bağışlaması farkındalığa katkı sağlayacak”

Geçen yıl yaklaşık 200 bin üniversite öğrencisinden kan bağışı aldıklarını söylen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Her yıl 3 milyon ünite kan bağışı almak zorundayız çünkü kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç ve ülkemizin 1300 hastanesinde bu 3 milyon ünite kanımız her gün hastalara şifa oluyor.” dedi. TED Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte, dernek yetkililerine duyarlılıkları için teşekkür eden Kınık, eğitimcilerin kan bağışlamasının toplumda bu konuda farkındalık oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin 300 noktasında her gün kan bağışı aldıklarını belirten Kınık, kan bağışı kampanyalarının ise kısa zamanda çok fazla bağış alınabilmesine imkân tanıdığına dikkati çekti. Kınık, kan bağışının hem hastaların sağlığına kavuşması hem de donörlerin daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için önemini vurguladı.

“Kan vermek alışkanlık haline gelmeli”

“Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor” sloganıyla düzenledikleri kampanyayı ulusal çapta gerçekleştirdiklerini aktaran TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da, “Türk Eğitim Derneği, 38 okulu, üniversitesi, gönüllüleri, mezunları ve öğrencileriyle Türkiye'nin her tarafında bu kampanyaya katılacak.” dedi. Kan vermenin alışkanlık haline gelmesi gerektiğini söyleyen Pehlivanoğlu, TED olarak 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde Türk Kızılayı ile kan bağışı kampanyası düzenlemekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler : TED'den, Kan, Bağışı, Desteği

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız