HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Aralık 2018 Salı Saat: 09:15

ŞAHİN; “KRİZDE OLUŞAN SAVAŞI BİZ KAZANACAĞIZ”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, Ordu ekonomisini ve siyasette yaşanan gelişmeler üzerine gazetemize değerlendirmelerde bulundu.
ŞAHİN; “KRİZDE OLUŞAN SAVAŞI BİZ KAZANACAĞIZ”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, Ordu ekonomisini ve siyasette yaşanan gelişmeler üzerine gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Ordu’nun ayağa kalkması adına açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, fındık, Karadeniz-Akdeniz yolu, TMO, Liman ve Demiryolu projeleri hakkında da görüşlerini ortaya koydu. yabancı yatırımcıların Ordu’ya kazandırılmasına yönelik Odanın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ordu’nun bu günlerde ekonomik kriz ile ilgili önemli bir mücadele verdiğini söyleyen Şahin; Bu durum Ordu olarak farklı Türkiye olarak farklı boyutlarda tabi ekonomik olarak savaş veriyoruz. Amerika ekonomimize büyük bir darbe indirdi ama Cumhurbaşkanımız dik duruşu ile birlikteliğe sevk etti. Bu hareketler ülkenin menfaatleri, bizim menfaatlerimiz diyerek her konuda uzlaşır olduk. 6.5 liradan doların 5 liraya düşmesi dik duruşumuzun nedeni. Krizde oluşan savaşı biz kazanacağız” dedi.

Karadeniz-Akdeniz yolu, Liman, demir yolu ve hızlı tren hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin; “Türkiye’nin en uzun sahili Mersin’den sonra Ordu’dadır. Ordu’nun en az üç limanı olması lazım. Mesela büyük alıcı fındığı neden Ordu’dan almıyor da Trabzon’dan alıyor çünkü deniz yolu ile taşımacılık daha uygun.

Biz TÜİK verilerine göre bundan 5 sene önce 59. Sıradaydık erişebilirlik seviyemiz. Karadeniz Akdeniz yolu tamamlandığında Sivas, Kayseri, Maraş, Gaziantep, Sivaslı ve Kayserili bizden daha çok denize inmek istiyor çünkü denize ihtiyaçları var.

Bu şehirlerin hepsi sanayi şehri bu şehirlerde üretilen malları Ukrayna’ya Rusya’ya satmak istiyorlar. Ordu lojistik bir merkez olacak.

 Bu yol çok önemli. Bunun yanında 42 tanede bu illere çok yakın şehirler var. Karadeniz ilinin artık şahlanması Ordu’nun artık ayağa kalkması lazım. Yol bittiğinde körfez ülkelere de inmiş olacağız ve ticaretimiz daha da güçlenip kazanç sağlamış olacağız” diye konuştu.

Yabancı yatırımcıların şehrimize gelme noktasında Ordu’nun arsa bakımından çok zor olan bir yer olduğuna da dikkat çeken Şahin; “Bizim 10 bin dönüm araziye ihtiyacımız var sanayi yatırımı için. Bize dönümü yüksek araziler lazım biz gel arazi bizden diyeceğiz. Çevre yolu bitince bu arazilere ulaşım kolaylaşacak. Sanayimizi artıracağız.

Üretici ile satıcıyı bir araya getirerek Ordu’nun tanıtımını da cazibesini de artırabiliriz. Pazarlama tanıtım eksikliklerimizi tamamlamamız lazım aksi halde sadece üretiriz ama satamayız.

Ordu UR-GE projelerinde Türkiye birincisi oldu bunu henüz bilen yok. Şu an ödül aldık. Kalkınma ajansına BALMER bir tane oda verdik TRT’ye oda verdik bunlardan kira almıyoruz bunların hepsi tüccara katkı. Son üç yılda 7 milyon avroluk proje geçirdik” şeklinde konuştu.

Enflasyonla mücadele kapsamındaki fikirlerini de dile getiren Başkan Şahin, şunları kaydetti; “Yüzde onluk enflasyon indirimi fiyat arttırmayanlar için yapılan bir uygulama idi ama fiyat artıranları temizlemediğimiz müddetçe bu sıkıntıları çekeceğiz. Bazı ürünleri biz üretmiyorduk, şimdi biz yapıyoruz. Bunların çok büyük faydası olacak. Neden çikolatayı biz üretmiyoruz.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız