HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Aralık 2018 Salı Saat: 09:17

"İNSANCA YAŞAMAK DOĞUŞTAN GELEN HAKDIR”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, yazılı bir basın açıklaması yaptı.
"İNSANCA YAŞAMAK DOĞUŞTAN GELEN HAKDIR”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

“İnsanca yaşamak her bireyin doğuştan gelen hakkıdır” diye konuşan Sezgül yaptığı açıklamada;

“Bugün savaşların ve insanlık suçunun yaşandığı tüm dünyada ve özellikle coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

İnsanlık tarihi ile başlayan üstünlük elde etme arzusu ile günümüze kadar uzanan süreçte ne yazık ki insanın yaratılış fıtratına uymayan birçok üzücü hadise vuku bulmuştur.

1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişi ile birlikte insan hakları ve korunması ile ilgili mücadele daha yasal bir zemine kavuşmuştur.

Ancak; yine ne yazık ki günümüzde birçok coğrafyada insan hakları fütursuzca ihlal edilmekte ve vicdanı zeminde derin yaralar açmaktadır.

Özellikle coğrafyamızda enerji kaynaklarının elde edilmesi odaklı güç savaşında insan hakları hiçe sayılmaktadır. Masa başında yapılan coğrafik planlar ve stratejiler sonucunda oluşturulan kaos ortamı ile genci yaşlısı milyonlarca kişi vatanından, doğduğu topraklardan koparılmıştır.

Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Gerek insani yardım boyutunda, gerekse siyasi arenada Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde en üst perdeden mücadelesini sürdüren ve hami konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti, her fırsatta kendi menfaatleri konusunda sözde insan haklarından bahseden ancak uygulamada sınıfta kalan birçok gelişmiş devlete karşı ders niteliğinde uygulamalar yürütmektedir.

Geçmişinden ve aziz milletinden aldığı güç ile Türkiye, insanlıktan dem vuran batı devletlerine karşı sözde değil, özde bir şekilde dik duruşunu sergilemeye ve örnek olmaya devam edecektir.” Diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : "İNSANCA, YAŞAMAK, DOĞUŞTAN, GELEN, HAKDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız