HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2018 Perşembe Saat: 09:27

Gıda İmalat Sektörü Toplantısı” Yapıldı

Milli Üretim Seferberliğinde Paydaşlarla Etkileşim Toplantıları (MÜSPET) kapsamında, Ordu’da faaliyet gösteren gıda sektörüne yönelik “Gıda İmalat Sektörü Toplantısı” yapıldı.
Gıda İmalat Sektörü Toplantısı” Yapıldı

Milli Üretim Seferberliğinde Paydaşlarla Etkileşim Toplantıları (MÜSPET) kapsamında, Ordu’da faaliyet gösteren gıda sektörüne yönelik “Gıda İmalat Sektörü Toplantısı” yapıldı.

Vali Vekili Adem Öztürk başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Ordu OSB Müdürü Olgun Topkaya, Ordu’da faaliyet gösteren gıda sektör temsilcileri ve diğer temsilciler katıldı.

Vali Vekili Adem Öztürk toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının amacının üreticiden tüketiciye kadar her safhada yaşanan sıkıntı ve sorunların çözüme kavuşturulması olduğunu belirterek şunları söyledi: “Toplantıya katılımcılar arasında hem sektör temsilcileri, hem özel sektörden de katılan temsilcilerimiz, hem de kamu kurumlarımızın temsilcileri var. Bu toplantılarımızın amacı biliyorsunuz son yıllarda ülkemizde özellikle dış müdahaleler sonucu ekonomimizdeki yaşanan sıkıntılarla ilgili bir üretim seferberliği başlatıldı.

Özellikle milli üretim seferberliğinde, siz değerli paydaşlarımızla bu tür toplantıları bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bugün ilk toplantımızı gıda sektöründe ilimizde faaliyette bulunan, temsilcilerimizde ve yine kamunun temsilcileriyle birlikte değerlendireceğiz. Özellikle bugün sizlerin yaşadığı sorunlar sıkıntılar, ilimizde her ne yapabiliriz, bizler de valilik olarak, kamu kurumları olarak sizlere nasıl destek verebiliriz bunları konuşacağız, değerlendirmelerde bulunacağız.

Özellikle bugün gıda sektörünün temsilcileriyle sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ordu özerinde de gıda sektörü gerçekten önemli bir sektör. Özellikle ilimiz Türkiye genelinde üretilen fındık üretiminde ilk sırada olması ve bu alanda önemli işletmelerimizin bulunması, hem istihdamda hem de üretimde ilimizi önemli bir konuma getiriyor. Ordu ilinin toplam ihracatının yaklaşık % 80’i de fındık ve fındık mamullerinden oluşuyor. Dolayısıyla fındık bizim için önemli. Bu alanda da sıkıntılarımız, sorunlarımız olduğunu biliyoruz. Bunların giderilmesi noktasında sizlerin de desteğiyle inşallah güzel çalışmalar yapacağız.”

Toplantıda proje kapsamında DOKA Ordu İl Temsilcisi Harun Göçer, sanayi ürünlerinin yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi hedefiyle, imalat sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin hâlihazırda yaşadığı sorunlara çözüm üretilmesi ve varsa ilgili sektörlerdeki fırsatlardan istifade edilmeleri için yapılması gerekenlerin tespiti amacıyla Milli Üretim Seferberliğinde Paydaşlarla Etkileşim Toplantıları düzenlendiğini hatırlatarak, proje ile ilgili kamu kurumlarının da katılımları ile Ordu’da faaliyet gösteren imalat sanayi firmalarının sorun, talep ve beklentilerinin değerlendirileceğini söyledi.

DOKA Ordu İl Temsilciliğinin sekreteryalığını yaptığı toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve sektör temsilcilerinin söz alması ile sona erdi.  

 

Anahtar Kelimeler : Gıda, İmalat, Sektörü, Toplantısı”, Yapıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız