HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Aralık 2018 Pazartesi Saat: 09:19

“Performansı çok düşük”

         Altınordu Belediye Başkan Adayı Adayı Hüseyin Akdeniz, 161 büyük ilçede yapılan araştırma bulguları çerçevesinde düzenlenen Gelişme Endeksi İnsani raporlarına göre Akdeniz; Altınordu ilçesinin endeks verilerine göre
“Performansı çok düşük”


         Altınordu Belediye Başkan Adayı Adayı Hüseyin Akdeniz, 161 büyük ilçede yapılan araştırma bulguları çerçevesinde düzenlenen Gelişme Endeksi İnsani raporlarına göre Akdeniz; Altınordu ilçesinin endeks verilerine göre 99. sırada yer aldığını söyledi. 

Akdeniz, bu rapora göre, Orta İnsani Gelişme kategorisinde (Sarı Bölge)  yer alan Altınordu ilçesinin Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Yaşam, Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım başlıklarında çok düşük performans gösterdiğini belirtti.

Altınordu Belediye Başkan Adayı Adayı Hüseyin Akdeniz, Birleşmiş Milletler İnsani Gelişme Endeksi verilerine göre Türkiye’deki yerel yönetimlerin performansını ortaya koyduğu raporu değerlendirdi.

Sosyal Belediyeciliğin daha ön plana çıktığını ifade eden Akdeniz; Çağdaş sosyal belediyecilik ilkelerini benimsemiş, İnsan odaklı, insana dokunan, onun sevincinde ve üzüntüsünde yanında olabilen, onunla birlikte karar alan belediyecilik anlayışının daha başarılı olduğunu ve günümüz belediyeciliğinin buna evrilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Akdeniz; Karadeniz'in 4 büyükşehir ilçeleri indeks sıralamasında Altınordu ilçemiz 3. sırada yer aldığını belirtti.

Akdeniz, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Vatandaşlarımızın anlaması açışından raporun içeriği hakkında bir bilgi vermek gerektiğini düşünüyorum. Birleşmiş Milletlerin hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi’nin 4 grup düzeyinde kategorileştiriliyor. İlçeler düzeyinde oluşturulan İnsani Gelişme Endeksi; Çok Yüksek İnsani Gelişme (Yeşil), Yüksek İnsani Gelişme (Mavi), Orta İnsani Gelişme (Sarı), Düşük İnsani Gelişme (Kırmızı) kategorilerine ayrılıyor.

  İnsani Gelişme İlçeler Endeksi’nin hesaplanmasında 7 ana başlıkta 52 değişken ele alıyor.  Bu ana başlıklar ve değişkenler şöyle sıralanıyor: Yönetişim ve Saydamlık alanında beş, Sosyal Kapsama alanında on altı, Ekonomik Durum alanında sekiz, Eğitimde yedi, Sağlıkta altı, Sosyal Yaşamda beş, Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım alanında ise beş değişken kullanılıyor. 161 büyük ilçenin değerlendirildiği ‘’İnsani gelişmişlik Endeksi’’ raporunda Altınordu ilçemiz şu ana başlık ve değişkenlere göre değerlendiriliyor: Yönetişim ve Saydamlık Endeksinde 103, Sosyal Kapsama Endeksinde 67, Ekonomik Durum Endeksinde 83, Eğitim Endeksinde 84, Sağlık Endeksinde 87, Sosyal Yaşam Endeksinde 122, Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım Endeksinde 138. sırada yer alıyor. Tüm verilerin ortalamasına bakıldığında 161 büyük ilçede 99. sırada yer alan Altınordu ilçemize bu sıraların yakıştığı söylenemez. Bu rapora göre,  Orta İnsani Gelişme kategorisinde (Sarı Bölge)  yer alan Altınordu ilçesi; Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Yaşam, Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım başlıklarında düşük performans gösterdiği görülüyor. Temel alt yapı hizmetlerini görevi gereği yapmak zorunda olan belediyeler kent halkının çağdaş, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerini geliştirici adımları da atmak zorundadır. Eğitimde, sağlıkta, sosyal yaşam ve çevre alanlarında, kadına, çocuğa,  gence, öğrenciye, emekliye, yaşlıya, engelliye kısaca insana dokunan insan odaklı sosyal belediyecilik hizmetleri; Yani İnsani Gelişme için tüketiciden insana, üretime geçiş hedef alınmalıdır. Bu açıdan bakıldığında, yerel yönetimlerin yaptıkları etkinlikler ve harcadıkları bütçenin merkezine insani gelişmeyi koydukları ölçüde, hizmet ettiği bölge insanının gelişimine katkıda bulunacağı açıktır. Bu anlamda Altınordu önce Karadeniz’in birinci ilçesi ve sonra Türkiye’nin ilk on ilçesi içinde olması hepimizin hayali olmalıdır. Altınordu ilçesi insanıyla birlikte bu hedefi başaracak güç ve kabiliyettedir.’’

Anahtar Kelimeler : “Performansı, çok, düşük”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız