HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Aralık 2018 Cumartesi Saat: 10:29

ÖĞRENCİLERE MUHASEBE MESLEĞİ ANLATILDI

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, 20.12.2018 tarihinde Ordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgay Türkmen, Müdür Yardımcısı S
ÖĞRENCİLERE MUHASEBE MESLEĞİ ANLATILDI

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, 20.12.2018 tarihinde Ordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgay Türkmen, Müdür Yardımcısı Sülün Çelik ve Branş Öğretmenleri Sebahat Özyılmaz, İlhan Şahin, Ayşegül Şaşmaz ve Hakan Yurttutan’ı ziyarette bulundular.

Ziyaretten sonra Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez Okul Toplantı Salonunda düzenlenen ''Muhasebe Mesleği'' konulu seminerde öğrenciler ile bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Turgay Türkmen; ‘‘Okulumuzun kardeş kurumu olan Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Onursal Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez bugün bizlerle bir arada olmak için buradalar. Kendileri sizleri ziyaret etmek, alanınızla ilgili yeni gelişmeler neler bunlarla ilgili bilgilerini sunmak için geldiler. Ben sizler adına kendilerine teşekkür ediyorum. Hayat tecrübelerden ibarettir. Tecrübe buradadır.’’dedi.

Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Ben bu eğitimlere çok önem ve değer veriyorum. Bu mesleğin geleceği sizin gibi aydınlık arkadaşlarımızla olacaktır. Ülkemize hizmet edebilmek, muhasebecilik mesleğine sizlerin önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hangi mesleği icra ederseniz edin bir tane altın kural vardır, önce iyi insan olmak gerekiyor. Muhasebecilik mali müşavirlik mesleği çok önemli bir meslektir. Devletin bütçesinin gelirleri mali müşavirler tarafından oluşturuyor. Türkiye’de yaklaşık yüzonbirbin mali müşavir var. Bizlerin hazırladıkları beyanname ve bildirimlerle ile beraber devletimizin vergi gelirleri oluşturuluyor. Bu anlamda kamusal bir görev yapıyoruz. Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası anayasanın 135.maddesine göre kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde meslek odasıdır. Devletle ile mükellef arasındaki köprü görevini üstleniyoruz. Sizler geleceğin Mali Müşavirleri, Geleceğin nitelikli Muhasebe Ara Elemanlarısınız. Bunun için çok çalışmalısınız. Hayatta çalışan çabalayan bir adım önde oluyor. Hayatınızda farkındalık yaratmalısınız ki sonuçlar sizleri sevindirsin. Hepinize başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum. ’dedi.

Konuşmasının devamında mali müşavirlik süreci ile ilgili çeşitli bilgiler verdi

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel; ‘‘Bende Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. Teknoloji değişiyor, teknolojinin değişmesiyle birlikte de bu meslek ve eğitimlerde değişecektir. Dünya 4.0 yapay zekayı konuşuyor.. Bu hızlı değişim paralelinde sizlerinde değişmesi ve teknolojiye ayak uydurması gerekiyor. Zekâ ve bilgi çok önemlidir ama tembel olduktan sonra hiçbir anlamı yoktur. Zekâyla birlikte çalışmak, üretmek ve araştırmak gerekiyor. Bu anlamda herkesin kendisini disiplin, plan ve araştırma motivasyonlarıyla geliştirmesi gerekiyor. Muhasebe hayatın her alanında ihtiyaç olan bir meslektir. Zamnınızı iyi değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum.’’ dedi.

Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez ise; Meslek yasası açısından muhasebe mesleğinin süreçleriyle ilgili öğrencilerle paylaştı.

 

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERE, MUHASEBE, MESLEĞİ, ANLATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız