HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Aralık 2018 Perşembe Saat: 10:42

REKTÖR YARILGAÇ, ODÜZEM'İN ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini (ODÜZEM) ziyaret ederek Merkezin gerçekleştirdiği ortak ders sınavları ve yürütülen diğer çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ge
REKTÖR YARILGAÇ, ODÜZEM'İN ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini (ODÜZEM) ziyaret ederek Merkezin gerçekleştirdiği ortak ders sınavları ve yürütülen diğer çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kerem Erzurumlu, gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanarak senkron ve asenkron derslerin öğrencilere ulaştırılmasının sağlandığını, 2018-2019 eğitim döneminde tüm önlisans ve lisans eğitimi veren birimlerdeki ortak zorunlu derslerin ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavlarında 12 oturumda ve 300’e yakın derslikte 8 bin öğrencinin sınavlarının tamamlandığını belirtti.

ODÜ’ye Özgü Sınav Sistemi

ODÜZEM koordinatörlüğünde yapılan sınavların yanı sıra e-öğrenme sisteminin yapılandırılması, tüm birimlerde derslerin öğrenci bilgi sisteminde derlenerek tek bir havuzda toplanması, öğrencilerin e-ders içeriklerine erişebilmeleri için sistem entegrasyonunun sağlanması, sınav planlamaları, sınav evraklarının dizgisi, baskısı ve nakillerinin sağlanması, sınavların değerlendirilmesi, ilan edilmesi ve sıfır hata ile öğrenci bilgi sistemine notların girilmesi işlemleri gerçekleştirildi.

Hazır olarak satılmakta olan paket programlar yerine, kendi kaynaklarını kullanarak özgün ve uyarlanabilir bir uygulama geliştiren ODÜZEM bu uygulama aracılığı ile Üniversitemiz genelinde sınav planının yapılması, soru kitapçıklarının oluşturulması, kitapçıkların ve isme özel optik formların baskı işlemlerinin gerçekleştirilmesi, sınav optik formlarının taranarak değerlenmesi, akabinde öğrencilerin web üzerinden yanlışlarını görebilmesi ve bir aksilik durumunda çevrimiçi olarak itiraz edebilmesi, sınav süresince gerçekleşmiş olabilecek bireysel/toplu kopya analizlerinin otomatik yapılması gibi pek çok çalışma gerçekleştirdi.

ODÜ Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin aylık komite sınavlarını da gerçekleştirerek modern eğitim anlayışıyla çalışmalarına devam eden ODÜZEM aynı zamanda mevcut ders içeriklerinin güncellenerek yenilenmesi ve grenbox teknolojisi kullanarak video çekiminin yapılması ve teknik düzenleme çalışmalarına devam ederek 2019-2020 eğitim döneminde önlisans ve yüksek lisans düzeyinde kendi bünyesinde uzaktan eğitim gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Rektör Yarılgaç: “Üniversitemiz bilgiyi yerel çerçevenin ötesinde en uzak mecralara götürme gücüne sahiptir.”

Kurulduğu günden bu yana Ordu Üniversitesinin uzaktan eğitim misyonunu gerçekleştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam eden Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinin modern eğitim modeli örneği olarak gerek ilimize gerekse bölgemizde önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi öğrencilerimizin teknolojik araçlar vasıtasıyla eğitim ve öğrenim süreçlerine dahil olmasına katkı sunmaktadır. Gerçekleştirdiği uzaktan öğretim yöntemiyle bilginin sınır tanımayan bir olgu olduğunun farkındalığı ile hareket eden Üniversitemiz sahip olduğu teknolojik alt yapı imkanlarıyla bilgiyi yerel çerçevenin ötesinde en uzak mecralara götürme gücüne sahiptir.

Buna yönelik çalışmalarına devam eden Ordu Üniversitesi teknolojiyle eğitim metodolojilerini bütünleştirerek dinamik ve yenilikçi bir eğitim anlayışıyla hareket etmektedir. Bu vesileyle Uzaktan Eğitim Merkezinin çalışmalarında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim. “ şeklinde konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız