HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ocak 2019 Pazartesi Saat: 09:15

Vergide affın affı başlıyor

Vergi borcunu yapılandırıp, zamanında ödemesini yapamayanlara ikinci bir imkan sağlandı. Kanun kapsamında 2018 yılı Aralık ve 2019 yılı Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süresi 28 Şubat 2019 tarihine uzatıldı. Ordu Serbe
Vergide affın affı başlıyor

Vergi borcunu yapılandırıp, zamanında ödemesini yapamayanlara ikinci bir imkan sağlandı. Kanun kapsamında 2018 yılı Aralık ve 2019 yılı Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süresi 28 Şubat 2019 tarihine uzatıldı.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, yaptığı açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 28 Aralık 2018 tarih 7159 sayılı kanun ile yapılandırma haklarını ihlal edenler için yeni bir imkan getirdiğini anımsatarak, mükelleflerin bu kanundan mutlaka yararlanmalarını istedi.

         Baş, şunları söyledi: “7143 Sayılı Kanun ile vergi borcu olanlara ödemede kolaylık getirilmiş, matrah artırımı ile vergi incelemeleri ile karşılaşmamak için imkan verilmişti. Fakat 2018 yılında yaşanan ekonomik hareketlilik, piyasaların daralması, vergi mükelleflerinin nakit akışlarını düzenli sağlayamamaları nedeniyle birçok müracaat olmasına rağmen ödeme ihlalleri yaşanmıştı.

 

İhlal sayısının çok fazla olması nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı 28 Aralık 2018 tarih 7159 sayılı kanun ile yapılandırma haklarını ihlal edenler için yeni bir imkan getirmiş olup, uygulamaya yönelik tebliğ ise 5 Ocak 2019 tarihli resmi gazete yayımlanmıştır. Fakat bu düzenlemenin yalnızca 7143 sayılı kanun yapılandırmalarını içerdiğini,  diğer kanunlarla yapılan yapılandırmalar bu kapsamda olmadığını hatırlatırız. 

Böylelikle 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, 28 Şubat 2018 tarihine kadar ödemede gecikilen günlere geç ödeme zammı uygulanarak ödenmesi halinde kanun hükümlerinden yeniden yararlanma imkanı sağlanmıştır.

İhlalde bulunan vergi mükelleflerinden bu şartlardan yararlanması için ayrıca yazılı başvuru aranmayacaktır. Kanun kapsamında 2018 yılı Aralık ve 2019 yılı Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süresi de 28 Şubat 2019 tarihine uzatılmıştır. 

Matrah ve/veya vergi artırımında bulunduğu halde tahakkuk eden vergileri süresinde ödemeyerek maddeden yararlanma hakkını kaybetmiş olanlar da yeni düzenlemeden yararlanabilecektir. Matrah artırımı ile vergi incelemelerinden kurtulan mükellef ihlal nedeniyle incelemeye muhatap olabilmekteydi. İhlale sebep olan taksitlerin 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödenmesi ile başlanılmış olan vergi incelemeleri, tarhiyat öncesi ve sonrası uzlaşma, takdir, tarh işlemlerinden vazgeçilecek, davalar sonlandırılacak, mahkemelerce verilmiş kararlar infaz edilmeyecek, yargılama giderleri taraflarca talep edilmeyecek, tahakkuk etmemiş alacaklar ile tahakkuk etmiş vergiler ve bunlara bağlı gecikme faizi, gecikme zammı ile vergi cezalarının tahsilinden vazgeçilecektir.

7143 Sayılı Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulardan, 7159 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılandırılan alacaklara karşılık cebren ya da rızaen tahsil edilen tutarlar, 7143 sayılı kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin en eski vadeli olanından başlamak üzere ve tahsil edildikleri tarihler dikkate alınarak mahsup edilecek, fazla ödenenler ise mevzuat hükümlerine göre red ve iade edilecektir.

7143 sayılı kanun avantajlarından yararlanmaya devam etmek için bu düzenleme vergi mükelleflerine bir fırsat niteliğindedir.”

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : Vergide, affın, affı, başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız