HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ocak 2019 Salı Saat: 09:47

“ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

    Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ordu İl Temsilcisi Hikmet Pala TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösterdi Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pala şu ifadelere yer verdi
“ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

 

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ordu İl Temsilcisi Hikmet Pala TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösterdi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pala şu ifadelere yer verdi: Ülkemiz, AKP’nin iktidar olduğu 2002’den bu yana ilk kez yüzde 20’nin üzerinde bir enflasyonla (yüzde 20.3) yılı bitirdi.

Memurun, işçinin, emeklinin ve bütün iş koşullarında çalışan emekçilerin enflasyonu değildir.

Bir önceki ay yüzde 21.62 olan yıllık enflasyon yüzde 20.30’a düştü. Enflasyon rakamı, parasının büyük bölümünü gıdaya ayıran ücretliler, emekliler, dar ve sabit gelirliler için gerçekçi değildir.

Kamu çalışanlarının gerçekte yaşadığı enflasyon farklıdır. Açıklanan enflasyon TÜİK’in, hükümetin enflasyon tahminine uydurmak için açıklanan rakamdır.

TÜİK’in yıllık enflasyonu %20,30 olarak açıklamasını gerçekçi bulmuyoruz. Gıdada yıllık enflasyon yüzde 50’ye yaklaştı.

Emekçiler açısından durum iç açıcı olmadığı gibi ülkemizde adı konmamış bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Enflasyon altında inim inim inleyen yurttaşların TEK beklentisi insanca yaşam şartlarıdır.

AKP iktidarı, Memurun, işçinin, emekçinin adının olmadığı bir enflasyon açıklamıştır.

Tüm çalışanlar; marketlerde, kasaplarda, pazarlarda, giyimde, ulaşımda ve alışverişin yapıldığı tüm noktalarda enflasyonu ağır şekilde yaşamaktadır. Meyve, sebze, et, kuru bakliyat,  pirinç-bulgur ve yağ gibi harcama kalemlerinde yaşanan yüksek artışlar enflasyonu açıklamaktadır.

Yurttaşların dengeli ve beslenmesi için 2018 Aralık ayında yapması gereken gıda harcamalarını kalem kalem sayarak durumu somutlamak gerekmektedir. Aralıkta giyim ve ayakkabı harcamaları 572,9 TL, barınma harcamaları bin 230 TL, sağlık harcamaları 210 TL, ulaştırma harcamaları bin 366 TL, eğitim harcamaları 200 TL oldu. Aralık ayında; et 675 TL, yumurta 45,8 TL, kuru bakliyat 60.3 TL, süt-yoğurt 366,4 TL,  ekmek 257,8 TL, makarna-şehriye 30.2 TL, yağ 48.3 TL, şeker 32 TL, pirinç-bulgur 73,6 TL, taze meyve 181,2 TL, taze sebze 184.9 TL, kuru soğan 40.5 TL olmasıyla yurttaşlar için rekor seviyede enflasyon ortaya çıkarmıştır.

Aralık ayında açlık sınırı 2 bin 355 liraya çıkarken, yoksulluk sınırı 8 bin 682 lira oldu. Görmeyen gözlere göstermek duymayan kulaklara duyurmak için tekrar ifade etmek gerekirse halkın enflasyonu % 50’dir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; siyasal iktidarın, savurganlığının ve bitmez tükenmez lüks hevesinin bedelini bu ülkenin yoksul yurttaşları ve kamu emekçilerinin ödemesine karşı çıkıyoruz. Toplumun tüm kesimlerini oluşturan işçi, memur, emekli, esnaf ve emeğiyle geçinenlerin ortak talebi 2019 yılında yapılan zamlar kadar zam yapılmasıdır.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız