HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ocak 2019 Çarşamba Saat: 09:37

Kaçak Avcılığa Sıkı Takip

Su ürünleri ekiplerince 2018 yılında 1.061 adet denetim yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri, su ürünleri avcılığında ve satışında yasalara uygun davranılmasını sağlamak ve sürdürülebilir su ür
Kaçak Avcılığa Sıkı Takip

Su ürünleri ekiplerince 2018 yılında 1.061 adet denetim yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri, su ürünleri avcılığında ve satışında yasalara uygun davranılmasını sağlamak ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin sağlanması amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da yoğun bir mesai harcadı.

Bu amaç doğrultusunda mesai mefhumu gözetmeksizin gerek il genelindeki satış yerlerinde, gerekse il dışından gelen avlanılabilir asgari boydan küçük su ürünlerinin ilimize girişini engellemek amacıyla yol güzergâhlarında denetimler yapıldı.

Diğer taraftan kaçak avcılığı önlemek amacıyla denizlerde yapılan kontrollerimiz de gerek rutin denetim olarak, gerekse şikâyete bağlı olarak devam edildi.

Ekipler tarafından yapılan özverili çalışmalar sonucunda Bakanlığın İlimiz için belirlediği programın da üzerine çıkılarak 2018 yılında 1.061 adet denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerimizde ayrıca yasalara aykırı bulunan durumlar neticesinde,  3 bin kg su ürününe, 61 adet av aracına, 6 bin metre uzatma ağına el konularak 95 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı.

Yapılan tüm işlerde ve diğer denetimlerde olduğu gibi su ürünleri denetiminde de öncelikli amaç su ürünleri kaynaklarını korumak ve gelecek nesillerin su ürünlerinden mahrum kalmasını engellemek oldu. Bu amaç doğrultusunda aynı titizlik ve özveriyle 2019 yılında da denetimlere devam edileceği de kaydedildi.

 

Anahtar Kelimeler : Kaçak, Avcılığa, Sıkı, Takip

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız