HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ocak 2019 Perşembe Saat: 09:36

YARILGAÇ: ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Rektör Yarılgaç a
YARILGAÇ: ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

Rektör Yarılgaç açıklamasında şunları kaydetti: Toplumsal vicdana karşı sorumlu, bireylerin haber alma hakkına ve gazetecilik kurumunun etik kodlarına bağlı hareket eden basın; demokrasinin sağlam ve güçlü bir biçimde işlemesini sağlayan önemli ve etkin bir denetim organı olarak kamuoyunu aydınlatıcı bir rol üstlenmektedir. Toplumsal sağduyu ve kamusal alanda farkındalık yaratarak doğru ve objektif bilgilerin akılcı bir biçimde tartışılmasına katkı sunan gazetecilik, zaman mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında halkın ufkuna ışık tutan ve onu aydınlatan bir meslek olarak dikkat çekmektedir.

Demokratik bilinç ve yasal sınırlar içerisinde güvence altına alınmış iletişim, haberleşme, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün sağlam temeller üzerinde yürütülmesinde basın çalışanlarının gazetecilik etiği, toplumsal değerler, özel hayat ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmeleri oldukça önemlidir. Kamusal alanın özgür, kamusal tartışmalarında sağlıklı bir noktada oluşmasında devletle bireyin iletişim sürecini şekillendiren gazeteciler; olay ve olguların doğru ve tarafsız bir şekilde konuşularak toplumsal iletişimin bütün toplumsal alan ve kurumlarda işlerlik kazanmasına fayda sunmaktadır.

Bu işlerlik sağlayıcı rolüyle basın, milli ve manevi konular öncelikle olmakla birlikte kamuoyunu ilgilendiren tüm meselelerde milli şuuru ve demokratik yaklaşımları güçlendirici bir hareket alanı yaratmalıdır. Böyle bir anlayış ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik ardyöresinin gelişimine ve sağlamlaşmasına katkı sunmaya devam edecektir.

Etik kodlar ve toplumsal sağduyu çerçevesinde kamuoyunu bilgilendiren ve bununla birlikte toplumun talep ve beklentilerini objektif bir şekilde dile getirerek demokrasi noktasında ehemmiyet arz eden bir misyon üstlenen değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

 

Anahtar Kelimeler : YARILGAÇ:, ÇALIŞAN, GAZETECİLER, GÜNÜ, KUTLU, OLSUN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız