HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ocak 2019 Cumartesi Saat: 11:16

SANDIKLAR AYAĞA GİDECEK

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Avukat Dursun Kurucu yaptığı yazılı açıklamada Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK), okullarda kurulacak sandıklara gidemeyecek durumda olanlar için seyyar sandık hizmeti sunulacağını söyledi.
SANDIKLAR AYAĞA GİDECEK

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Avukat Dursun Kurucu yaptığı yazılı açıklamada Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK), okullarda kurulacak sandıklara gidemeyecek durumda olanlar için seyyar sandık hizmeti sunulacağını söyledi.

Hastalığı veya engel durumu nedeniyle okullara gidemeyecek olan vatandaşlar, YSK tarafından erişime açılan seyyar sandık kurulu talep formunu doldurarak sağlık raporlarıyla birlikte seçim kurulu başkanlığına başvuruda bulunabilecek. Sağlık raporu bulunmayan engelli seçmenler ise engellilik beyan formu ile okulların giriş katlarında oy kullanma talebini iletebilecek.

Hastalığı ve engellilik durumu bulunan vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun yayımladığı seyyar sandık kurulu talep formu ile sandığın evine gelmesini talep edebilecek. Bunun için 'Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' veya 'Hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' ibaresinin yer aldığı sağlık raporunu ibraz edecek olan vatandaşlar, 30 Mart'da oy kullanma işlemini bulundukları lokasyonda gerçekleştirebilecek. Bu rapora sahip olmayan vatandaşlar ise engellilik beyan formu aracılığıyla oylarını sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilecek.

 

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Avukat Dursun KURUCU yazılı açıklamasında seyyar sandıklara ilişkin şu bilgileri verdi.

“YSK’nın kararına göre, hasta veya engelli raporu bulunanların seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinde bulunan "seyyar sandık kurulu talep formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurulacak.

Engeli nedeniyle yatağa bağımlı veya hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu ibaresinin yer aldığı aile hekimlerince düzenlenecek sağlık raporlarında yatağa bağımlılığın tıbbi sebebi, kalıcı olup olmadığı yatağa bağlılık süreci belirtilecek.

Raporlar ıslak imzalı veya elektronik imzalı ve barkodlu şekilde düzenlenecek, barkod kontrolü ilçe seçim kurulu başkanlığınca yapılacak.

Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde “yatağa bağımlılığı kalıcıdır” ibareli rapor düzenlenen kişilerin 31 Mart yerel seçimlerinde seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek.

Bu kişilere düzenlenen raporlar hekim ekranlarından görülebilecek. Ayrıca bu raporlar, https://erapor.saglik.gov.tr internet adresinden ilçe seçim kurullarınca referans numarası girilerek kontrol edilebilecek.

Raporlar sadece yatağa bağımlı olup seçim sandığına gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için düzenlenecek.

Rapor düzenleme işlemleri en geç 17 Ocak'ta sona erecek.”

 

Anahtar Kelimeler : SANDIKLAR, AYAĞA, GİDECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız