HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ocak 2019 Pazartesi Saat: 09:50

KIRANLI; “ENERJİ, YAŞAMININ VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR”

Teknikerler Birliği ORDU İl temsilciliği Musa Kıranlı, 11 – 17 Ocak Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu haftasını kutladı. Elektrik Teknisyeni (Mekatronik) Mekanik+Elektrik periyodik bakım ve ölçüm uzmanı Musa Kıranlı, yaptığı aç
KIRANLI; “ENERJİ, YAŞAMININ VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR”

Teknikerler Birliği ORDU İl temsilciliği Musa Kıranlı, 11 – 17 Ocak Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu haftasını kutladı.

Elektrik Teknisyeni (Mekatronik) Mekanik+Elektrik periyodik bakım ve ölçüm uzmanı Musa Kıranlı, yaptığı açıklamada; “Ülkemizde sanayileşme faaliyetleri, yeni teknolojilere ulaşım çabaları, hayat standartlarının yükselmesi ve artan nüfus her yıl daha fazla enerji kullanımına neden olmaktadır. Bu nedenle üretimden, tüketime yaşamın her alanında enerjinin verimli, akılcı, etkin kullanımı büyük önem taşımaktadır.

Enerji kaynakları açısından kısıtlı kaynaklara sahip ve dışa bağımlı olan ülkemiz için enerji ihtiyacımızın kendi öz kaynaklarımızdan faydalanılarak dışarıdan aldığımız enerjinin verimli kullanımı ve enerjide tasarruf sağlanması çok çok önemlidir” dedi.

Kıranlı, açıklamasının devamında; “Enerji verimliliği, tüketilen enerji miktarının, üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesidir. Verimli enerji kullanımı, düşük enerji tüketimi veya geleneksel enerji kaynaklarından düşük enerji tüketimi iler birlikte enerji tasarrufu sağlanabilir.

Enerji verimliliği ve tasarrufunda hedeflerimize varmak için birey, toplum, sanayi temsilcileri veya yetkili kamu kuruluşları olarak hepimizin bu çabaya katılması gerekmektedir. Yapılacak olan en küçük katkı dahi önemsiz olmayacaktır. Küçücük ayrıntılarla büyük enerji tasarrufu sağlayabiliriz.

Enerji verimliliğinde en önemli faktör enerji tasarrufudur. Genellikle enerjinin az kullanılması, iki ampulden birinin söndürülmesi şeklinde algılanmakta olan enerji tasarrufu, aslında enerji atıklarının değerlendirilmesi ve mevcut enerji kayıplarının önlenmesi yoluyla tüketilen enerji miktarının, kalite ve performansı düşürmeden en aza indirilmesidir. Bunun için öncelikle alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekmektedir.

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır” diye konuştu.

Elektrik kayıp kaçakları, enerji yoğunlu ve kişi başına düşen enerji üretimi gibi kriterlere bakıldığında açıkça görülmektedir ki Ülke olarak; yenilenebilir kaynaklarını yeterince kullanmayan, ürettiği enerjiyi de kötü kullanan bir ülke durumundadır diyen Kıranlı; “Elektrik enerjisi açısından enerji verimliliği adına alınması gereken önlemlerin başında üretim, iletim ve dağıtımdaki kayıpların önlenmesi gelmektedir.

Zor koşullar altında Enerjinin sürekliliğini sağlamaya çalışan Bölgemiz elektrik tedarikçi firma ÇALIK YEDAŞ Enerji genel merkez yönetim kurulu başkan ve yöneticileri ile YEDAŞ ORDU İl Koordinatörlüğüne, ÜNYE İşletme müdürlüğüne FATSA İşletme müdürlüğüne ve diğer tüm ilçelerimizdeki Yedaş işletme şefliklerine ve zor koşullarda görevlerinin başındaki tüm çalışanlarına en üst kademesinden en alt kademesine kadar herkese teşekkür ediyorum.

Bir hatırlatma da yapmak istiyorum; Elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımındaki kayıplar ile sayaç okuma v.b. diğer eklemeler ile ilgili olarak, yeni ve mevcut elektrik üretim kapasitesindeki verimliliği arttırmak ve iletim ve dağıtımdaki kayıpları azaltmak için yeni yollar üzerinde yoğunlaşmak ve çözüm bulmak gerekmektedir. 

2018 Kasım ayında şehircilik günü dolayısıyla yayınladığımız bir mesajda; Akıllı teknolojiler ile yönetilen şehirler arzu ediyoruz demiştik. Bu açıklamamız bazı teknik adamlarda heyecan uyandırmış ve gerek ziyaret ile gerekse telefon ile tebrikler aldık. Çalışmalarımızı takdir eden etmeyen herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Evet; Yaklaşan yerel seçimler öncesi tüm aday adaylarına sesleniyoruz: hem akıllı şehirler hem de akıllı binalar inşaa etmeliyiz.

Ülke olarak bu uygulamalara yabancı değiliz. Akıllı şehir ve akıllı binalar bazı metropol Büyükşehirlerimizde uygulanmaktadır. Bu uygulama ülkemizin geleceği, doğamızı korumanın sigortasıdır.

Evet, çok kıymetli hemşerilerim, değerli kamuoyu ve basın mensupları; Günlük hayatımızın ayrılmaz parçası olan; ısıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyacımızı karşılarken, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası fırın, ocak gibi cihazları, kullanırken ve satın alırken dikkatli seçim yaparak, çevremizin korunmasına ve aile bütçesine ciddi katkı yapabiliriz. Enerji tüketimimizi izlemek ve ona göre önlem almak çok önemlidir. Yakıt, su ve elektrik faturalarınızdan tüketim miktarını kontrol ediniz bir önceki dönemlerle karşılaştırarak tüketim miktarındaki azalma ve artışların sebebini bulunuz. Çok basit görülebilir. Ancak diğer önlemlerle birlikte uygulandığında kısa sürede önemli miktarda enerji tasarrufu yapmamızı sağlayacaktır.

Ailemiz ve ülkemiz için enerji tüketimini azaltmak üzere, hepimizin yapabileceği pek çok şey vardır. Evimizde ve günlük yaşantımızda, refahımızdan ve konforumuzdan vazgeçmeden, kullandığımız enerji miktarını azaltabilmemiz mümkündür.

Enerji yaşamdır, boşa harcamayın. Enerjisiz kalmayın. Aydınlık dolu günlere dileyerek 11 – 17 Ocak Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu haftası kutluyoruz” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız