HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2019 Perşembe Saat: 10:54

FIRTINANIN BİLANÇOSU ORTAYA ÇIKTI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’da dün gece saatlerinden itibaren başlayan şiddetli rüzgarın fırtınaya dönüşmesi sonucu il genelinde oluşan afet nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
FIRTINANIN BİLANÇOSU ORTAYA ÇIKTI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’da dün gece saatlerinden itibaren başlayan şiddetli rüzgarın fırtınaya dönüşmesi sonucu il genelinde oluşan afet nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan basın açıklamasında, il genelinde fırtına nedeniyle meydana gelen hasara ilişkin bilgiler veren Vali Seddar Yavuz, fırtına nedeniyle oluşan hasarların tespiti için ilgili kurumların görevlendirildiğini hatırlattı.

Ordu il genelinde Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar ve fırtınanın Korgan ilçesinde saatte 120 km’yi aşan hızla estiğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, diğer ilçelerde ise fırtınanın şiddetinin saatte 80 km hıza ulaştığını belirtti.

Fırtınaya bağlı olarak 12 ilçede çatı uçması, ağaç devrilmesi ve cam kırılmalarının yaşandığını hatırlatan Vali Seddar Yavuz, şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Ordu il genelinde yaşanan fırtına sonrası hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Seddar Yavuz açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “Şuan bu itibarı ile yaptığımız tespitlere göre 41 okul ve yurt binasında, 3 Jandarma hizmet binasında ve bir hastane olmak üzere kamu binasında hasar meydana gelmiştir. Yani toplam 45 kamu binasında şu an itibariyle tespit ettiğimiz hasarlar mevcuttur. Bunun dışında vatandaşlarımıza ait 57 mesken, 4 samanlık benzeri çatı ve pencerede hasar meydana gelmiş, özellikle de 14 araç hasar görmüştür.”

Vali Yavuz, fırtına nedeniyle 3 vatandaşın karbon monoksit zehirlendiğini belirterek, bir kişinin ise çatıdan gelen artıklar nedeniyle yaralandığını ifade ederek hayati tehlikelerinin bulunmadığını altını çizdi.

Hasar tespit çalışmalarının kendi koordinesinde görevlendirilen kurumlar tarafından hızlı bir şekilde yapıldığı bilgisini veren Vali Seddar Yavuz, elektrik kesintilerinin kısa sürede giderileceğini söyledi.

Vali Yavuz, “En önemli hususlardan bir tanesi, enerji nakil hatlarında önemli hasarlar meydana gelmiş ve maalesef bazı bölgelere elektrik verilememiştir. Bu kapsamda 1243 trafoda arıza meydana gelmiş, 436 mahallede elektrik verilememiştir. Ancak yine valiliğimizin koordinasyonunda 63 ayrı ekiple yürüttüğü çalışmalar sonucunda şuan itibariyle 869 trafo arızasından kaynaklanan 278 mahallede elektrik kesintisi yaşanmaktadır.

Bu sorunlar kısa zamanda giderilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda olmak üzere dün akşam saatlerin itibaren benim koordinasyonumda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hareket etmiş ve yetkili birimler hiç uyumamıştır. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Bütün kamu kurumlarımız görev başında bulunmuştur. Ve özellikle de bugün öğlen saatlerine kadar da fırtınanın devam edeceği değerlendirildiği içinde göz nuru yavrularımızın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için de il genelinde yine sabah 06.00 itibariyle okullar tatil edilmiştir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Seddar Yavuz, vatandaşlara gerekmedikçe seyahat etmemeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarınla ilgili de durum değerlendirmemizi tekrar gözden geçireceğiz ama bu ara özellikle vatandaşlarımıza tavsiyemiz şu ki: dünkü bu 120 km ve 80 km süren rüzgârın binalarda çeşitli hasarlar oluşturabileceğini, bunu da daha küçük miktardaki ya da hızdaki şiddetteki rüzgarla yıkabileceğini özellikle çatılar için söylüyorum o yüzden dikkatli duyarlı olmalarını öneriyoruz. Ayrıca gerekmedikçe çok ihtiyaç olmadıkça seyahat etmemelerini özellikle bu gece için bütün vatandaşlarımıza öneriyor ve tavsiye ediyoruz.

Elbette zorunluluk halinde seyahat etmelerini alan ve çok bir zorunluk yoksa çok ihtiyaç değilse bugün itibarlı özellikle olumsuz hava koşulları dikkate alarak bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olunmasını özellikle istirham ediyor ve bekliyoruz.”

“Tüm kamu kurumları görevinin başındadır”

Vali Seddar Yavuz, devletin tüm birimlerinin görevinin başında olduğunu belirterek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Yavuz “Hasar tespit çalışmalarından sonra da gerek taleplerimiz elbette gerçekleştirecektir bu talepleri de inşallah karşılamak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Kıymetli Ordulu kardeşlerimizin özellikle yetkili makamların bu konudaki uyarılarına, ikazlarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra dikkat edecekleri hususunda güvenimiz inancımız bir kez daha tekrar etmek istiyoruz çünkü Ordu insanı bu konudaki duyarlılığı en üst seviyededir. Bu duyarlılığın devam etmesi en büyük görevimiz ve temennimizdir bir kez daha herkese geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.” 

 

Anahtar Kelimeler : FIRTINANIN, BİLANÇOSU, ORTAYA, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız