HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2019 Perşembe Saat: 10:58

MUHTAR EŞLERİ MİSAFİR EDİLDİ

   
MUHTAR EŞLERİ MİSAFİR EDİLDİ

 

 

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, ”Vali Konağı, Milletin Konağı” projesi kapsamında bugüne kadar 200 muhtar eşini Vali Konağında ağırladı.

 

“Vali Konağı Milletin Konağı” projesi kapsamında ilk olarak, Altınordu ilçesine bağlı Mahallelerin  muhtar eşleri ile bir araya gelen Bayan Yavuz, bugüne kadar Ordu’nun tüm ilçelerinden muhtar eşlerini Vali Konağı’nda misafir etti.

 

Bugün Çaybaşı, Çatalpınar ve İkizce ilçelerinden gelen muhtar eşlerini Vali Konağı’nda ağırlayan Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, bugünkü programla ilçeleri tamamlamış oldu.

 

Çatalpınar ilçesinin Madenköy, Terimli, Merkez, Ortaköy, İncirli, Kayatepe, Güney, Sayacatürk, Çaybaşı ilçesinin Akbaba, Çay, Çayır, Çınar, Eğribel, İçeribükü, Tekke,  Yenicuma mahalleleri ile İkizce ilçesinin Düzmeşe, Başönü, Kurtköy, Özpınar, Yukarı Karlıtepe, Fatih, Kale, Tombaşlı ile Merkez mahallesinin muhtar eşleri ile bir araya gelen Bayan Yavuz, ”Vali Konağı, Milletin Konağı projesi kapsamında muhtar eşlerimizi bugün de ağırlamaya devam ettik. Bugüne kadar yaklaşık 200 muhtar eşini milletin konağında misafir ederek, onlarla tanışma fırsatı elde ettik. Sizleri tanıdığım için çok mutlu oldum. Bu kapı sizlere her zaman açıktır. Ne zaman isterseniz bizler buradayız. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kasım ayından buyana muhtar eşlerini Vali Konağı’nda ağırladıklarını ifade eden Selda Yavuz, “Altınordu başta olmak üzere 3 aydır tüm ilçelerden gelen muhtar eşlerimizi ‘Vali Konağı, Milletin Konağı’ projesi kapsamında burada misafir ettik. Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile muhtar eşleri de birbirleri ile tanışma fırsatı elde etti. Çoğu muhtar eşleri birbirlerini burada tanıdılar. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini göstermiş oldular. Bizlerden beklentilerini, sorun ve taleplerini dinledik, çözümler üretmeye çalıştık. Milletin konağından memnun ayrıldılar bu da bizleri mutlu etti” diye konuştu.

 

Vali Konağı’na davet edildiklerinde çok şaşırdıklarını ve heyecanlandıklarını belirten muhtar eşleri, ”Böyle bir davet hiç beklemiyorduk. Çünkü, ilk kez bir Vali eşi tarafından davet edildik. Vali Konağını merak ediyorduk. Sayın Valimizin değerli eşi Selda Yavuz Hanımefendinin güleryüzü ile karşılandık. Yakın ilgisi ve misafirperverliği bizleri etkiledi. Uzak köy ve mahallelerden gelmemize rağmen kendimizi evimizde gibi hissettik. Selda Yavuz Hanımefendi bizi bir araya getirdi. Birçoğumuz birbirimizi tanımıyorduk, burada tanışma fırsatı bulduk. Ne kadar teşekkür etsek az. Sayın Valimiz ve değerli eşi Selda Yavuz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Buradan mutlu ve memnun ayrılıyoruz” diyerek, duygularını dile getirdiler.

 

Bugün gerçekleşen ziyarette hazır bulunan Vali Seddar Yavuz da “Vali Konağı, Milletin Konağı” projesi kapsamında Vali Konağı’na gelen muhtar eşlerine ‘hoş geldiniz’  diyerek, “Bugüne kadar 19 ilçemizden muhtar eşlerimiz, bizim yaşadığımız bu konağa gelerek, misafirimiz oldular. Bugüne kadar 200 muhtar eşimize ulaşmış olduk. Vali Konağı’nda ağırladığımız kişi sayısı toplamda da 1.500’ü geçti. Muhtarlarımız bizim yakın çalışma arkadaşlarımızdır.  Arzu ettik ki, yakın çalışma arkadaşımız olan muhtarlarımızın eşlerini de Vali Konağı’nda misafir edelim. Sizler de aynı zamanda bizim görev yaptığımız, yaşadığımız mekânları görün istiyoruz. Böylelikle daha güzel bir çalışma ortamı oluşsun. Bunun arzusundayız, niyetindeyiz. O yüzden de bir kez daha hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Böylelikle muhtar eşleri arasında bir tanışma, kaynaşma da meydan gelmiş olacak. Ümit ediyorum ki, böylesine kaynaşma, bir araya gelme, hizmet yapabilme ve aynı zamanda devletle millet arasındaki bağların da güçlenmesine vesile olur” dedi. 

 

“Vali Konağı Milletin Konağı” projesi kapsamında, konusunda uzman kişiler de davet edilerek, başta sağlık olmak üzere birçok konuda muhtar eşlerine eğitici bilgiler verildi. Özellikle sağlık konusunda KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Birim Sorumlusu Hemşire Arzu Kışla, Hemşire  Özlem Ergin rahim ağzı (serviks) kanseri ile meme kanseri  başta olmak üzere diğer kanser hastalıkları konusunda bilgi vererek kanserlerin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirmede bulundular ve bayanların KETEM’e  başvurmalarını istediler. 

 

Sağlık konusunun çok önemli olduğunu söyleyen muhtar eşleri bilgilendirme dolayısıyla teşekkür ederek, merak ettikleri soruları da KETEM görevlilerine yönelttiler.

 

Anahtar Kelimeler : MUHTAR, EŞLERİ, MİSAFİR, EDİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız