HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ocak 2019 Pazartesi Saat: 10:43

“HASBİ OLANLARLA YOL YÜRÜRÜZ”

Partisinin Ordu'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her şeyden önce şunu bilmemiz lazım, adaylarımızı bugün tanıtırken her şey
“HASBİ OLANLARLA YOL YÜRÜRÜZ”

Partisinin Ordu'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her şeyden önce şunu bilmemiz lazım, adaylarımızı bugün tanıtırken her şeyden önce hasbilik, hesabilik buna dikkat etmemiz lazım. Eğer bir aday hesabiyse kusura bakmasın biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.20'de uçakla Ordu- Giresun Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş karşıladı. Erdoğan, buradan belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısının yapılacağı Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'na geçti.

ORDU’YA 21,5 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Aday tanıtım toplantısına geçmeden salon dışındaki partililere seslenen Erdoğan, Ordu'da yeninden bir dirilişi ortaya koyacaklarını belirterek, kente 21,5 katrilyon yatırım yaptıklarını belirtti.

 Bugün Ordu'nun aday tanıtımı için burada olduklarını kaydeden Erdoğan, “Partimizin genel merkezinde şu ana kadar önümüze konulan bütün adaylarda 'GBT' denilen güvenlik soruşturmalarını, gerek Milli İstihbarat, gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceliyoruz. Tabi dışarıdan benim gönüldaşlarımın, vatandaşlarımın bildikleri var, bilmedikleri var. Bizim bildiklerimiz, sizin bilmedikleriniz var. Onun için de her şeyi tabi kalkıp seslendirerek konuşamayız. Eğer Ordu'da bir şeyler olduysa, bazı şeylere müdahale edildiyse, herhalde bunun sebeplerini de anlıyor olmalısınız. Buralara onun için bu şekilde geldik ve şimdi bu seçimde bizler Ordu'da adeta yeniden bir dirilişi ortaya koymak istiyoruz. Bu yeniden dirilişle Ordu'yu daha farklı bir yerlere taşımak istiyoruz" dedi.

 

Toplantının AK Parti ve Ordu için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a ve ilçelerdeki tüm belediye başkanlarına teşekkür etti, seçimlerde büyükşehir ve ilçelerde AK Parti'yi temsil edecek adaylara başarı dileğinde bulundu.

 

 

ONLAR YOL VE DAVA ARKADAŞI OLMADILAR

Siyasetin bir hasbiliği vardır bir de hesabiliği vardır diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hasbilik, işte ideal olandır. Hesabilik menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Bunları sizler zaten gayet iyi biliyorsunuz, kimler olabileceğini iyi biliyorsunuz. Yola çıktık milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için zaman zaman 'benim istediğim niye yok, benim istediğimi niye almıyorsun' ne olur bu tür şeyler olmasın. Hasbi olalım, evelallah davayı iktidara taşıyalım nefsimizi değil. Eğer nefsimizi iktidara taşıma mücadelesi verirsek yaya kalırız. Nefsi ne kadar ayaklarımız altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız" dedi.

 

 

BİZİM BİLDİKLERİMİZ VAR, SİZİN BİLMEDİKLERİNİZ VAR

Eğer bir aday hesabiyse kusura bakmasın biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce şunu bilmemiz lazım, adaylarımızı bugün tanıtırken her şeyden önce hasbilik, hesabilik buna dikkat etmemiz lazım. Eğer bir aday hesabiyse kusura bakmasın biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz. Partimizin genel merkezinde şu ana kadar önümüze konulan bütün adaylarda GBT denilen güvenlik soruşturmalarını gerek Milli İstihbarat, gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceledik. Tabii dışarıdan benim gönüldaşlarımın, vatandaşlarımın bildikleri var, bilmedikleri var. Bizim bildiklerimiz var, sizin bilmedikleriniz var. Onun için de her şeyi tabii kalkıp seslendirerek konuşamayız. Eğer Ordu'da bir şeyler olduysa bazı şeylere müdahale edildiyse herhalde bunun sebeplerini de anlıyor olmalısınız” diye konuştu.

 

29 Mart’ta yapılacak olan seçimde Ordu'da yeniden dirilişi ortaya koymak istediklerini ve bu yeniden dirilişle Ordu'yu daha farklı yerlere taşımak istediklerini belirten Erdoğan, meydana gelen heyelanlarda ve diğer olaylarda hükümetin anında Ordu'nun yanında olduğunu ifade etti.

Ordu’ya yapılacak olan şehir hastanesi için yer durumu ve diğer her şeyin hazır olduğunu, belirten Erdoğan, TOKİ konutlarının yapıldığı Memurkent yakınında şehir hastanesini yapacaklarını söyledi.

SEL AFETİNİN YARALARI SARILDI

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen sel afetinin yaralarının sarıldığı belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Sel çok önemli bir köprüyü alıp götürdü, hemen müdahale ettik ve kısa sürede köprüyü yaparak açılışını gerçekleştirdik. Bununla da kalmadık. Ordu çevre yolunun Efirli Kavşağı ile otogar kavşağı arasındaki kesimi Mart ayının başında hizmete açtık. İkinci kesimi ise 2020'de bitirmeyi planlıyoruz.

Ordu'nun ÜnyeFatsaİkizce ve Çaybaşı ilçelerinde toplam 13 köprü selden etkilendi ya da yıkıldı. Karadeniz sahil yolundaki Cevizdere Köprüsü'nü 48 günde yeniden yaparak trafiğe açtık. İnşaatı devam eden 12 köprünün 9'unu Mart ayında, kalanı Mayıs ayında tamamlayıp hizmete alacağız.

BU ŞEHRE AŞIK OLMAMAK MÜMKÜN MÜ?

Ordu'nun kadim tarihi, coşkulu denizi, biri diğerinden güzel yaylaları dereleriyle her bakımdan çok büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Boztepe'den Ordu'ya bakınca bu şehre aşık olmamak mümkün mü? Ne diyor Ordu türküsünde, 'Ben bu yaylalara yayla mı derim, üstü de duman başı da bölük, kar olmayınca niderim bu dünyayı yar olmayınca.' Ordu'daki kardeşlerimiz, dostlarımız yoldaşlarımız olmayınca biz bu dünyayı nidelim" diye konuştu.

AFRİN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce başlatılan Afrin harekatının 1'inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Afrin'in bugün 1'inci yıl dönümü. Afrin'de şehitlerimiz oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Az önce Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım ve kuvvet komutanlarım ile Afrin'in birinci yıl dönümü nedeniyle oradan bağlantı kurup görüşme yaptık. Bu görüşmede oradaki bütün general, subay, astsubay ve uzman çavuşlara seslendim. Buradan yine sesleniyorum. Biz onlarla Afrin'de bütün terör örgütlerini tünellere gömdük. Aynı şekilde Cerablus'ta, El-Bab'ta, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te gömdük ve bugünlere geldik. Şehitlerimiz oldu ama anneler babalar; biz biliyoruz ki bizim dinimizde şahadetin durumu çok farklı. Allah'ımız buyuruyor ki; 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.' Onlar bizi görüyorlar. Bizler, o şehitlerimizle bugünlere geldik. O şehitlerimizle 20 milyon kilometrekarelik vatan topraklarından 780 bin metre kareye geldik. Nereden, nereye. Çanakkale olmasaydı, 780 bin kilometre kare de olmazdı. Kurtuluş Savaşı olmasa bu da olmazdı. Şimdi elimizdeki topraklara da göz dikmeye kalkıyorlar. Bizi bölemeyeceksiniz. Bizi parçalayamayacaksınız. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler. Onun için dik duracağız. Mesele ne Suriye, ne de Irak meselesidir. Doğu Akdeniz veya Ege meselesi değil. Doğrudan doğruya Türkiye meselesi, Türk meselesi olduğunu Ordulu kardeşlerim çok iyi biliyor."

 

AK PARTİ İLE HİZMET KONUSUNDA KİMSE YARIŞMIYOR

Hizmet yarışında kimsenin AK Parti ile yarışamadığını kaydeden ve CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Dikkat ederseniz kimse AK Parti ile hizmet konusunda yarışmıyor. Kimse 'AK Parti 288 bin derslik yaptı, 607 bin öğretmen atadı, sadece bu yıl 166 milyon kitabı öğrencilere ücretsiz dağıttı, 130 yeni üniversite açtı, 'biz daha fazlasını yapacağız' demiyor. Kimse 'AK Parti, bin 282 yeni hastane açtı, 136 bin yeni yatak hizmeti aldı, 250 bin sağlık çalışanını işe başlattı, 5 bin ambulansı hizmete soktu, dünyanın en ileri genel sağlık sigortası sistemini geliştirdi, biz daha fazlasını yapacağız' demiyor. Bay Kemal SSK'nın genel müdürüyken hastanelerin durumu neydi? Bak biz şu kadar hastane yaptık, hala yapıyoruz. Şu kadar doktor atadık, hala atıyoruz. Bay Kemal ne yaptı? Oradan bahsedin. Biz ilaç kuyruklarında ne çileler çektiğimizi gayet iyi biliyoruz. Bunu şu anda gençler bilmez ama anneleri bilir. O kuyruklarda ne çileler çektiklerini bilir. Röntgen için 7- 8 ay sonraya gün verildiğini bilirler. Bugün öyle bir şey yok. Hastanelerimizde artık MR'lar, tomografiler var. Bunlarla beraber artık bize insan olduğumuzu AK Parti İktidarı gösterdi."

BİZ DAHA İYİSİNİ HEDEFLİYORUZ' DİYEMİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri sürecinde ülke ve bölgeye yapılan yatırımları sıralayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hizmetler AK Parti ile oldu. Bay Kemal bundan haberin var mı? Ordumuzu modernize ettik. 'Biz daha iyisini hedefliyoruz' diyemiyor. Kimse 'AK Parti milli gelirimizi 236 milyar dolardan, 851 milyar dolara çıkardı, ülkemizi yılda ortalama yüzde 5,8 büyüttü, ihracatımızı 36 milyar dolardan, 168 milyar doların üzerine yükseltti, kamu borç stokunun milli gelire oranını yüzde 60'tan yüzde 9'a düşürdü' diyemiyor. Bay Kemal haberin var mı? 'Biz ekonomide daha iyi neticeler alacağız' diyemiyor. Koltuğu bırakamıyor, 9 seçim kaybetti, hala koltuğu bırakamıyor. Batı'da böyle bir şey olmaz. Biz millete hizmetkar olmanın derdineyiz, onlar millete hakaret etmenin, tahkir etmenin, aşağılamanın ve tehdit etmenin çabası içinde. Biz akız, onlar kara.  Fark işte bu kadar açıktır, bu kadar ortadadır. Biz milletle yürüyoruz, sizlerle yürüyoruz. Onlar terör örgütlerinin yandaşlarıyla, ülkemize diz çöktürmek için her yola başvuranlarla birlikte yol yürüyor. İşte Avrupa'ya gidiyor beyefendi. Avrupa Parlamentosu'nda elinde terör örgütü, YPG'nin paçavrasıyla resim çektiren teröristle gidiyor, o da yan yana poz veriyor. Bay Kemal söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu."

 

AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmanın, 2053 ve 2071 vizyonlarına sahip kılmanın çabası içerisindeyiz. Onlar yeniden tek parti devrine, koalisyon yıllarına döneminin özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Ordu ile birlikte 81 ildeki vatandaşlarımızın tamamı da işte bunları görüyor, değerlendiriyor, kararını veriyor. AK Parti'nin eksikleri, hataları yok mu? Elbette var, ama bizim diğerlerinden farkımız, bunların muhasebesini her kademedeki bütün eksiklerimizi arıyoruz, tarıyoruz ve bunları gidermenin gayretine giriyoruz. Hemen tedbirlerimizi alıyoruz. Biz bugüne kadar milletimizle hiçbir zaman inatlaşmadık. Millete rağmen hiçbir işe kalkışmadık. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Siz isteyeceksiniz, emredeceksiniz, talep edeceksiniz, biz yapacağız. Siz istikamet göstereceksiniz, hedef tayin edeceksiniz, biz yürüyeceğiz. Siz mücadelemize destek vereceksiniz, biz gerekirse canımız pahasına yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda önümüze ister vesayet güçleri, ister darbeciler, ister çapulcular, isterse dünyanın en büyük güçleri çıksın, yeter ki milletimiz bizimle birlikte olsun. Allah'ın izniyle hepsini de tepeler geçeriz, hiç endişeniz olmasın. Bu milletin tarihini bilmeyenler, bu milletin geçmişini ve gücünü bilmeyenler teneke tıngırtısıyla bizi yıldıracaklarını, terörist artıklarıyla teslim alacaklarını sanıyorlar. Onlara yanıldıklarını defalarca gösterdik" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

 

 

Erdoğan, bir vatandaşın, "20'de 20" demesi üzerine, "İnşallah. İnşallah, geçen seçimdeki rekoru aynen kırmanız halinde bizleri çok mutlu edeceksiniz. Ordu şehir demektir, dolayısıyla ta Selçuklu'dan bu yana şehir olarak Ordu şanına yakışanı geçen seçimde yaptı, evelallah bu seçimde de yapacağına ben inanıyorum." İfadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda, vatandaşlarla birlikte "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız." ifadelerini tekrarlayan Erdoğan, "Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar ve bizler kardeşçe bu yolda yürüyeceğiz." dedi.

Konuşmasının ardından daha önce Hilmi Güler'i Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda partisinin ilçe belediye başkan adaylarını duyurdu.

AK Parti'nin Ordu'daki ilçe belediye başkan adayları şöyle:

AK PARTİ ORDU ADAYLARI:

Akkuş: İsa Demirci

Altınordu: Aşkın Tören

Aybastı: Beytullah Geçtan

Çatalpınar: Ahmet Türe

Çaybaşı: Hüseyin Semiz

Fatsa: İbrahim Etem Kibar

Gölköy: Fikri Uludağ

Gülyalı: Talip Şen

Gürgentepe: Yaşar Şahin

Kabadüz: Yener Kaya

Kabataş: Yakup Yılmaz

Korgan: Tuncay Kiraz

Kumru: Yusuf Yalçova

Mesudiye: İsa Gül

Perşembe: Mustafa Tandoğan

Ulubey: İsa Türkcan

Ünye: Hüseyin Tavlı

İkizce: Osman Kaygı (MHP)

Çamaş: Mahmut Ayparçası (MHP)

 

 

Anahtar Kelimeler : “HASBİ, OLANLARLA, YOL, YÜRÜRÜZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız