HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ocak 2019 Salı Saat: 09:31

MALİ MÜŞAVİR OLMA YOLUNDA SON ADIM

Mali Müşavir olma yolunda stajını başarıyla tamamlayan 6 stajyer TESMER Yönetim Kurulu’na staj dosyalarını teslim etti.
MALİ MÜŞAVİR OLMA YOLUNDA SON ADIM

Mali Müşavir olma yolunda stajını başarıyla tamamlayan 6 stajyer TESMER Yönetim Kurulu’na staj dosyalarını teslim etti.

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Gülizar Çakmak, katılımıyla üç yıllık stajını tamamlayan ve yeterlilik sınavına girmeye hak kazanan stajyerler ile yeterlilik sınavları öncesinde bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunuldu.

Ordu SMMM Odasında stajyerlik süresini tamamlayan ve yeterlilik sınavlarına müracaat eden stajyer Nizamettin Öztürk, Elif Türkcan Değişici, Anıl Demir, Berkant Kağan Karaman, Ozan Can Gül ve Dilek Yazıcı’nın dosyaları incelendi. Dosyaların TESMER’e gönderilmesine karar verildi.

Oda ve TESMER Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Staja başlama, staj derken üç yıl tamamlandı ve artık Mali Müşavir olmak için çok kısa bir yol kaldı. Mali Müşavirlik mesleğine katılacak siz değerli arkadaşlarım çabaları ile çalışmaları ile gelecekte mesleğimize önemli katkılar sunacaksınız. Bizler; mesleğimize; hakkıyla çalışan, emek veren, mücadele eden arkadaşlarımızın katılmasını istiyoruz. Bu nedenle 2010 yılından bu yana her dönem bitirme sınavına giren arkadaşlarımızla bir araya gelerek staj dönemleriyle ilgili çeşitli sorular yöneltiyoruz. Yeterlilik sınavı öncesi ön bir hazırlık yapıyor, arkadaşlarımıza sınava ve çalışmalarına ilişkin uygulamaya dönük sorular soruyoruz. Odamız faaliyetleri, staj döneminde karşılaştıkları sorunlar başta olmak üzere sizlerin görüşlerini dinliyoruz. İyi bir mali müşavir, iyi bir doktor, iyi bir mimar olmaktan önce iyi bir insan olmak önemlidir. Sizlerden her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir birey olmanızı bekliyor ve en kısa sürede sınavları kazanıp Meslek Mensubu olarak sizleri aramızda görmek istiyoruz. ’’ dedi.

Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Gülizar Çakmak bitirme sınavlarına girecek olan stajyerlere çeşitli sorular sorarak mesleki bilgilerini değerlendirdiler. Kurul Üyeleri stajyerlere girecekleri sınavlarda başarılar dilediler.

Staj sürecini değerlendiren stajyerler görüşlerini açıkladılar.

Stajyerlik süresini tamamlayarak SMMM yeterlilik sınavına giren Stajyer Anıl Demir; “ Mesleki açıdan kendimi geliştirdiğim ve geleceğe yönelik nasıl planlar yapmam gerektiğini veya mesleki anlamda nasıl davranmam gerektiğini staj dönemim boyunca öğrendim. Muhasebecilik, Mali Müşavirlik mesleğinin gelecekte çok farklı yapılacağına inanıyorum. Mesleğin danışmanlık yönü çok daha ön plana çıkacağını düşünüyorum. Bu mesleği severek ve isteyerek başka bir iş düşünmeden tercih ettim. Son olarak Başkanımızın her zaman söylediği bir ifade var, yol arkadaşlığı bir nasip meselesidir der, ben kendisinden bu nasibi aldığımı düşünüyorum.’’ dedi.

Stajyerlik süresini tamamlayarak SMMM yeterlilik sınavına giren Stajyer Ozan Can Gül; ‘‘Odamızın düzenlemiş olduğu bütün seminerlere katıldım. Seminerlere gelen hocalarımız çok değerliydi. Bilgi birikimi olarak bizlere birçok şey kattılar. KDV İadesi ile ilgili odamıza iki kere gelen Kemal Oktar hocamızın semineri benim için çok yararlıydı. Benim çalışmış olduğum iş sektörü ile ilgili işimize yarayan bilgiler oldu. Odamız tarafından düzenlenen gezilere katılamadım ama çok güzel ve eğlenceli geçtiğine inanıyorum. İnşallah bir sonraki sefere katılacağım. Odamızın yapmış olduğu seminer ve etkinlikler için öncelikle Oda Başkanımız Bahadır Bey’e ve değerli kurul üyelerine teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

Anahtar Kelimeler : MALİ, MÜŞAVİR, OLMA, YOLUNDA, SON, ADIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız