HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Şubat 2019 Pazar Saat: 13:24

Çiftçilere sulama sistemleri hibeleri anlatıldı

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası Toplantı Salonunda kırsal kalkınma destekleri kapsamında “Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi” konulu eğitim semineri düzenledi. Çiftçilere sulama sistemleri hibeleri anlatıl
Çiftçilere sulama sistemleri hibeleri anlatıldı

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası Toplantı Salonunda kırsal kalkınma destekleri kapsamında “Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi” konulu eğitim semineri düzenledi.

Çiftçilere sulama sistemleri hibeleri anlatıldı

 Ünyeli çiftçiler, sulama sistemi desteklemeleri konusunda bilgilendirildi.

 

Tarımda verimliliğin artırılmasını sağlayan önemli kriterlerden birinin sulama olduğu ve son yıllarda artan kuraklık nedeniyle özellikle fındık bahçelerinde sulamanın önemi daha da arttığı ifade edildiği toplantıda sulama sistemi kuracak olan üreticilere yüzde 50 hibe desteği verileceği ifade edildi. Sulama sistemi kurulan bahçelerde verim ve kalitenin arttığının vurgulandığı toplantıda destekleme müracaatların 1 Mart 2019 tarihinde sona ereceği hatırlatıldı.

 

-“Artık sulamaya dönmemizin çok zaruri olduğunu düşünüyorum”-

 

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, seminerin açılış konuşmasında küresel ısınmayla birlikte sulama sistemlerinin önem kazandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

 

“Küresel ısınmaya bağlı olarak iklim şartları çok değişti. 2017 yılında kuraklık, 2018 yılında sel felaketi yaşandı. Fındıkta verimi ve randımanı arttırma adına üreticilerimize sulama sistemleri desteklerinden faydalanmalarını tavsiye ediyoruz. 2017 yılında yaşanan kuraklıkta bu destekten faydalanan üreticilerin bahçeleri ile komşu parseller arasında çok farklı olduğunu gözlemledik. Bu tarz iklim şartlarında artık sulamaya dönmemizin çok zaruri olduğunu düşünüyorum. Sulama sistemleri destek müracaatları 1 Mart’ın son tarih olması sebebiyle ve evrakların da hazırlanması noktasında belli süreçler olduğundan, yapılması gereken analizler olması dolayısıyla dar bir süreç söz konusu. Bu sebeple bir an önce bu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin destek müracaatı gerçekleştirmeliler.”

 

-“Hibe programından yararlanan üreticilerimiz verimde ve randımanda artışlar sağladı”-

 

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ünal Sevim, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle ürün kaybı yaşandığını belirterek, “Son yıllarda artan küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle tarım ürünlerinde özellikle verim düşüşü ve dalgalanmalar meydana geliyor. Son 10 yıldır Tarım ve Orman Bakanlığımız bu durumu göz önüne alarak su kaynağı olan arazilerde tarımsal sulamanın önemini vurgulamak ve bu konuda üreticilerimizi desteklemek amacıyla bir hibe programı uygulamaya başladı. Bu hibe programından yararlanan üreticilerimiz hem verimde ve randımanda artışlar sağladı, hem de devletten hibe desteği aldı.” dedi.

 

-“ÇKS’si bulunan tüm çiftçiler faydalanabiliyor”-

 

Çiftçi kayıt sistemine kaydı bulunan çiftçilerin hibelerden faydalanabildiğini ifade eden Ünal Sevim,  “2006 yılında bu hibe destekleri verilmeye başladı. 2020 yılına kadar devam edecek ve bu yıl ki başvurular 1 Mart tarihinde sona eriyor. Sulama sistemlerinde, tarla içi damla sulama, tarla içi yağmurlama sulama, tarla içi yüzey altı damla sulama, mikro yağmurlama sulama, güneş enerjili sulama sistemlerine hibe desteği veriyoruz. Bundan bizzat üretim yapıp ÇKS kaydı bulunan tüm üreticilerimiz, üzerine arazisi olan şirketler ve tarımsal kalkınma kooperatifleri gibi tüzel kişiler bu hibe desteklerinden yararlanabiliyor.” diye konuştu.

 

Ünye KENT Haber


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız