HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Şubat 2019 Pazartesi Saat: 09:45

‘2071 yılında Ordu’ için yarışacaklar

Ordu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak resim ve kompozisyon alanlarında “2071 Yılında Ordu” konul
‘2071 yılında Ordu’ için yarışacaklar

Ordu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak resim ve kompozisyon alanlarında “2071 Yılında Ordu” konulu yarışma düzenlendi.

Ordu İli genelindeki tüm okulların katılımına açık olan yarışmanın amacı, Ordu’da yaşayan çocukların ve gençlerin, 2071 yılına gelindiğinde çevresel, teknolojik ve beşerî açıdan nasıl bir Ordu görmek istediklerinin tespit edilmesi olarak belirlendi.

Yarışmaya Katılım Koşulları İse Şöyle;

Kompozisyon Yarışması:  Yarışma Ortaokul ve lise öğrencilerine açıktır.

Eserler A4 kâğıdına, mürekkepli kalemle ya da bilgisayarla yazılacaktır. Bilgisayarda yazılacak kompozisyonların, Times New Roman karakteriyle 12 punto büyüklüğünde ve bir buçuk satır aralığında yazılması zorunludur. Toplam uzunluk 4 sayfayı geçmeyecektir. Kompozisyon Yazımında Türkçe dil kurallarına ve özelliğine dikkat edilecektir.

Her yarışmacı metnin bittiği son sayfanın ön yüzüne, adını soyadını, okulunu, sınıfını yazacaktır.

Resim Yarışması: Yarışma ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine açıktır. Tüm okul grupları karakalem çalışması hariç serbest teknikte çalışmalarını sunacaklardır.

İlkokul öğrencileri; Kâğıt ebadı 25x35 cm, resimlerin kenarları 4’er cm olan siyah bir fon kartonuna paspartulu olarak göndereceklerdir.

Ortaokul öğrencileri; Kâğıt ebadı 35x50 cm, çizdikleri resimleri kenarları 5’er cm olan siyah bir fon kartonuna paspartulu olarak göndereceklerdir.

Lise öğrencileri; Kâğıt ebadı 50x70 cm olan afiş çalışması olacaktır.

Her yarışmacı çalışmanın arka yüzüne,  sağ alt köşeye; adını soyadını, okulunu, sınıfını yazan bir etiket yapıştıracaktır.

Yarışma Ordu İl genelinde İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan tüm ilkokul, ortaokul ve liselerin öğrencilerine açıktır. Katılımcıların eserleri kendilerinin hazırlamaları ve çalışmaların özgün olması beklenmektedir.  Her bir katılımcı yarışmaya en fazla 1 eserle katılım sağlayabilir.

Tüm başvurular okul idarelerine elden teslim edilecektir.

Yarışma 3 aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

İlk aşamada, yarışmaya katılan eserler kendi okullarında değerlendirilecek, okullarda 1. olan eserler ikinci aşamaya geçecek olup İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilecektir. İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde değerlendirmeye tabi tutulacak eserlerden 1. olanları üçüncü aşama için İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilecektir. İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde kurulan komisyon vasıtasıyla ödül almaya hak kazanan eserler belirlenerek ödüllendirilmek üzere Ordu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğüne bildirilecektir.

Yarışma Takvimi

Yarışma Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2019

Son Katılım Tarihi: 19 Nisan 2019

Kazanan Eserlerin İlanı: 15 Mayıs 2019

Ödül Töreni: Ödüller 19 Mayıs 2019 tarihinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tören etkinlikleri esnasında verilecektir.

Ödüller

Birincilik Ödülü: 1 adet Cumhuriyet Altını

İkincilik Ödülü: 1 adet yarım Altın

Üçüncülük Ödülü: 1 adet çeyrek Altın

Dördüncülük Ödülü: 1 adet gram Altın

 

Anahtar Kelimeler : ‘2071, yılında, Ordu’, için, yarışacaklar

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız