HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2019 Perşembe Saat: 09:53

AKÇA: ÇİFTÇİMİZ İÇİN BURADAYIZ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, ilk röportajını gazeteci Şafak Deliçakar’a verdi. Yaklaşık iki hafta önce Altınordu Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Akça, verdiği röportajda önemli bilgiler paylaştı. Şafak DELİ
AKÇA: ÇİFTÇİMİZ İÇİN BURADAYIZ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, ilk röportajını gazeteci Şafak Deliçakar’a verdi. Yaklaşık iki hafta önce Altınordu Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Akça, verdiği röportajda önemli bilgiler paylaştı.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Akça, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle yeni görevinizde size ve ekibinize başarılar diliyorum. Röportajımıza sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Evet Atakan Akça kimdir?

Atakan AKÇA: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Bu güzel dilek ve temennileriniz için bende çok teşekkür ediyorum. 1967 doğumluyum. Ankara Üniversitesi veterinerlik fakültesinden mezunum. 10 yıl serbest veterinerlik yaptım. Ardından MHP merkez ilçe başkanlığı yaptım. Spor kulübünde antrenörlük yaptım. Hayat çizgimiz bu şekilde oldu.

Şafak DELİÇAKAR: Nasıl bir seçim süreci gerçekleştirdiniz biraz bahseder misiniz?

Atakan AKÇA: Bir delege seçilme süreci yaşadık bu süreçte bizim Hatipli Mahallemizdeki çiftçilerimiz seni burada görmek istiyoruz diye yetki verdiler. Bundan sonra Altınordu Ziraat Odası seçimleri yapıldı iki liste yarıştı. Benim olduğum liste seçimi kazandı.

Seçildikten sonra Odanın sıkıntılı olduğunu gördük ne yapabiliriz derken ortak bir liste çıkartıp ortak yönetelim dedik. Burası Ordu’daki çiftçilerimizin ortak kuruluşudur. Bir arkadaşımız ben Atakan beyi de başkan görmek isterim deyince fikir buradan çıktı. Biz bir liste çıkardık. Bizim listemiz meclisten yetki aldı yönetim kuruluna seçildik arkadaşlarımızda bizi başkanlığa layık gördüler.

Şafak DELİÇAKAR: Eskiye baktığınızda ne eksikler görüyorsunuz sizce neler düzeltilmeli?

Atakan AKÇA: Yapmak istediklerimiz var ama şu anda çok yeniyiz. Biz önce gelirimize bakmamız lazım, personel giderimiz, elektriğimiz suyumuz gibi. Daha sonra neler yapılabilir onu analiz edeceğiz.

Bizim bir avantajımız iktisadi bir işletmemiz var. Çiftçimize gübre ilaç fidan satılan bu işletmeyi daha aktif hale getirme planlarımız var. Şu anda atıl durumda bulunan toprak analiz laboratuvarımızı bir an önce çalışır hale getirmek istiyoruz.

Bunu yaparken Ordu Ziraat Fakültesi toprak bölümünde Profesör bir kardeşimiz var bu konuda ondan destek alacağız. Amacımız çiftçiye bilinçli bir şekilde tarım nasıl yapılır bunu göstermek. Çiftçimiz için buradayız.

Şafak DELİÇAKAR: Ziraat Odası olarak fındıkla ilgili neler söyleyeceksiniz. Ne olacak bu fındığın hali?

Atakan AKÇA: Fındık sadece Ordu’nun değil Türkiye’nin kanayan bir yarası. En çok gelir getiren döviz getiren ürünü. Ama yanlış politikalardan dolayı şu anda bir sıkıntı yumağı oluştu. Üreticimiz isteğini elde edemiyor. Sizin de dediğiniz gibi fındık Mayıs Haziran ayından sonra Ordu’nun gündemi haline geliyor ve hakkında bilgisi olan da olmayanda bu konuda konuşuyor.

Örneğin rekolte açıklamalarında ortaya farklı rakamlar atılıyor bunlar tamamen fındığın fiyatının üzerinde oynanan spekülasyonlar. Biz bütün bunlara elimizden geldiğince de engel olmaya çalışacağız. Biz fındığın olduğu her platformda olacağız. Savaşan değil yapıcı bir kurum olacağız.

Biz bütün STK’larla siyasi partilerle bu fındığı meclise taşımayı Cumhurbaşkanımıza taşımayı bize hangi yönetimin faydası olacaksa taşımayı düşünüyoruz. Tabi burada da çiftçimiz ziraat odalarıyla birlikte hareket etmeli. Fındığımızın daha çok para etmesi için daha çok tanıtılması daha çok tüketilmesi lazım. Bunu da birim alandan üretimi en fazla nasıl yapabiliriz bunları gerçekleştirip daha sonra bunu halkımızla paylaşacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Sizce siyasiler fındığa ne kadar sahip çıkıyor?

Atakan AKÇA: MHP milletvekili Cemal Enginyurt milletvekili seçimlerinde de fındıkla ilgili söz vermişti. Ve bu sözünün arkasında durdu. Mitingler basın açıklaması düzenledi.

CHP milletvekili Seyit Torun da fındıkla alakalı birçok konuşma yaptı TBMMM’de. Ama tabiki de bu konuda daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fındık için bir olmalıyız, tek vücut olarak bunu anlatmalıyız.

Doğru bilgilerle doğru yerlere anlatmalıyız ki değerini bulan bir ürün olsun. Bunlar sadece seçim alanlarında kullanılmamalı. İnşallah bunu başarabiliriz. 8 milyon fındık üreticisi hak ettiği değeri görmeli. Fındığı tekele bırakmayalım fındık vatandaşın olsun.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Akça, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, tekrar yeni görevinizde başta şahsınıza ve yönetim kurulunuza ve tüm çalışanlarınıza başarılar diliyorum.

Atakan AKÇA: Sayın Deliçakar, bende ilk röportajımı sizinle yapmaktan oldukça mutluluk duydum. Bizde gerek şahsım olarak gerekse Odamız adına şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi sahip ve çalışanlarına yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : AKÇA:, ÇİFTÇİMİZ, İÇİN, BURADAYIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız